- AutorOdp.
- 17 grudnia 2008 at 18:26
Ile mniej wiecej płacicie za tabletki antykoncepcyjne? Można kupić bez recepty? Czy lepiej pójżć do ginekologa aby przypisał ?
17 grudnia 2008 at 18:54Kupowałam kilka razy i zawsze z receptą,nie ma możliwożci bez.A cena jest różna,ja płaciłam jakież 30zł za jedno opakowanie.
17 grudnia 2008 at 21:14Ja długo szukałam tabletek odpowiednich dla mnie, więc wiem, jak duze są róznice między ich cenami…od 10 do 40 (w przypadku tabletek które ja wypróbowałam: regulon, cilest, novynette, yasminelle, diane 35, microgynon…nie pamietam czy jakież jeszcze ale to i tak juz sporo;) 🙄
Pamietam też, że są jedne za 3zł!!!(kolezanka je brala bardzo dlugo)wyobrazacie to sobie?;)Aha, i oczywiżcie nikt Ci nie wyda ich bez recepty. Ja akurat zrezygnowałam z tabletek i zostały mi 2 opakowania regulonu.
18 grudnia 2008 at 08:42Ja za Yasminelle płacę 39zł z groszami 🙁
19 grudnia 2008 at 18:52Tanio to nie wychodzi płace za wizyte 80 zł + dajmy na to tabletki za 40zł wypisze,to 120zł jejaa..:( No cuż,ale za przyjemnożci sie płaci:) Niestosowałam nigdy tabletek,i była zawsze obawa zeby nie w ciąży,ech a teraz już chce spokojnie z tabletkami..I zastanawia mnie jedno czy to daje 100% pewnożci ze „nie wpadne”…
19 grudnia 2008 at 21:54ja płace 30zł… bez recepty? hehe chciałabym 😛
20 stycznia 2009 at 13:58ja place 33 zl a Yasminelle 😆 calkiem przystepnie,bo bywalo,ze zaplacilam 40 zl…. i zawsze z recepta,bo przeciez anty nie dostanie sie bez,wiec coz za pytanie…
22 stycznia 2009 at 20:16[usunięto_link] wrote:
..I zastanawia mnie jedno czy to daje 100% pewnożci ze „nie wpadne”…
no ogólnie przyjmuje sie że 99,9% pewnożci – zawsze muszą sobie zostawic jakis margines ;p – w kazym razie znajomy ginekolog mówił ze jeszcze nigdy nie spotkał sie z ciąża przez tabletki. Ja w sumie słyszałam o kilku przypadkach – ale jak się dowiedziałam ja te dziewczyny brały tabletki to w sumie się nie dziwie ;/
ja od zawsze Cilest – a cena? hmm czesto też zalezy od apteki. w jednej aptece zapłaciłam 16-17 zl w innej 22 zł – tak ze roznica ogromna.
24 stycznia 2009 at 22:18tabletki antykoncepcyjne sa na recepte.
powinnaż pojżc do dobrego ginekologa, który zleci Ci badania, a następnie przepisze tabletki.ja płacę 41 zł za Yasminelle.
30 kwietnia 2009 at 09:17ja płace 30 zł za opakowanie:)
także dostaje recepte zawsze na 2 to wychodzi 60 zł1 maja 2009 at 09:02kiedyż za Harmonet płaciłam 40 zł, wyskoczyły mi krosty więc dostałam Diane (jest ponoć częsciowo refundowana) 10 zł, a obecnie stosuje plastry, których cena waha się od 45 do 62 zł.
1 maja 2009 at 09:10[usunięto_link] wrote:
ja płace 30 zł za opakowanie:)
także dostaje recepte zawsze na 2 to wychodzi 60 złJa płacę po 30zł za opakowanie Novynette,receptę dostaję zawsze na 6 opakowań ale nie muszę kupować naraz-ja zostawiam receptę w aptece u przemiłej Pani Farmaceuki i biorę co miesiąc jedno opakowanie!
Może warto się tak dogadać w swojej aptece?!1 maja 2009 at 11:19[usunięto_link] wrote:
Ja płacę po 30zł za opakowanie Novynette,receptę dostaję zawsze na 6 opakowań ale nie muszę kupować naraz-ja zostawiam receptę w aptece u przemiłej Pani Farmaceuki i biorę co miesiąc jedno opakowanie!
Może warto się tak dogadać w swojej aptece?!Gdybym dostawała recepte na 6 opakowań to tez bym sobie to rozłożyła na raty 😆 😆
ale na 2 opakowania to nie jest takie obciążenie finansowe 🙂
a jak dużo wydatków i napięty budżet to kupuje w doz’ie novynnete za 22.99 zł 🙂 także 14 zł w kieszeni zostaje 🙂1 maja 2009 at 18:27No dwie to jeszcze nie problem… O proszę-widzę,że też na Novynnetkach jedziesz:)
6 kwietnia 2010 at 11:06bez ginekologa i recepty – jak juz napisalo kilka osob – nie da rady 😉
a co do ceny: ostatnio za 6 opakowan Cilestu zaplacilam 80zl.
- AutorOdp.