Ile mniej wiecej płacicie za tabletki antykoncepcyjne?

• Autor
    Odp.
  • ewelcia606
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Ile mniej wiecej płacicie za tabletki antykoncepcyjne? Można kupić bez recepty? Czy lepiej pójżć do ginekologa aby przypisał ?

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Kupowałam kilka razy i zawsze z receptą,nie ma możliwożci bez.A cena jest różna,ja płaciłam jakież 30zł za jedno opakowanie.

czarownica87
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja długo szukałam tabletek odpowiednich dla mnie, więc wiem, jak duze są róznice między ich cenami…od 10 do 40 (w przypadku tabletek które ja wypróbowałam: regulon, cilest, novynette, yasminelle, diane 35, microgynon…nie pamietam czy jakież jeszcze ale to i tak juz sporo;) 🙄
    Pamietam też, że są jedne za 3zł!!!(kolezanka je brala bardzo dlugo)wyobrazacie to sobie?;)

Aha, i oczywiżcie nikt Ci nie wyda ich bez recepty. Ja akurat zrezygnowałam z tabletek i zostały mi 2 opakowania regulonu.

kociak84
    Member
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

Ja za Yasminelle płacę 39zł z groszami 🙁

ewelcia606
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Tanio to nie wychodzi płace za wizyte 80 zł + dajmy na to tabletki za 40zł wypisze,to 120zł jejaa..:( No cuż,ale za przyjemnożci sie płaci:) Niestosowałam nigdy tabletek,i była zawsze obawa zeby nie w ciąży,ech a teraz już chce spokojnie z tabletkami..I zastanawia mnie jedno czy to daje 100% pewnożci ze „nie wpadne”…

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

ja płace 30zł… bez recepty? hehe chciałabym 😛

tuska86
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

ja place 33 zl a Yasminelle 😆 calkiem przystepnie,bo bywalo,ze zaplacilam 40 zl…. i zawsze z recepta,bo przeciez anty nie dostanie sie bez,wiec coz za pytanie…

MariaMaria
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

..I zastanawia mnie jedno czy to daje 100% pewnożci ze „nie wpadne”…

no ogólnie przyjmuje sie że 99,9% pewnożci – zawsze muszą sobie zostawic jakis margines ;p – w kazym razie znajomy ginekolog mówił ze jeszcze nigdy nie spotkał sie z ciąża przez tabletki. Ja w sumie słyszałam o kilku przypadkach – ale jak się dowiedziałam ja te dziewczyny brały tabletki to w sumie się nie dziwie ;/

ja od zawsze Cilest – a cena? hmm czesto też zalezy od apteki. w jednej aptece zapłaciłam 16-17 zl w innej 22 zł – tak ze roznica ogromna.

ame_lia
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

tabletki antykoncepcyjne sa na recepte.
    powinnaż pojżc do dobrego ginekologa, który zleci Ci badania, a następnie przepisze tabletki.

ja płacę 41 zł za Yasminelle.

moris
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

ja płace 30 zł za opakowanie:)
    także dostaje recepte zawsze na 2 to wychodzi 60 zł

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

kiedyż za Harmonet płaciłam 40 zł, wyskoczyły mi krosty więc dostałam Diane (jest ponoć częsciowo refundowana) 10 zł, a obecnie stosuje plastry, których cena waha się od 45 do 62 zł.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

ja płace 30 zł za opakowanie:)
    także dostaje recepte zawsze na 2 to wychodzi 60 zł

Ja płacę po 30zł za opakowanie Novynette,receptę dostaję zawsze na 6 opakowań ale nie muszę kupować naraz-ja zostawiam receptę w aptece u przemiłej Pani Farmaceuki i biorę co miesiąc jedno opakowanie!
    Może warto się tak dogadać w swojej aptece?!

moris
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja płacę po 30zł za opakowanie Novynette,receptę dostaję zawsze na 6 opakowań ale nie muszę kupować naraz-ja zostawiam receptę w aptece u przemiłej Pani Farmaceuki i biorę co miesiąc jedno opakowanie!
    Może warto się tak dogadać w swojej aptece?!

Gdybym dostawała recepte na 6 opakowań to tez bym sobie to rozłożyła na raty 😆 😆
    ale na 2 opakowania to nie jest takie obciążenie finansowe 🙂
    a jak dużo wydatków i napięty budżet to kupuje w doz’ie novynnete za 22.99 zł 🙂 także 14 zł w kieszeni zostaje 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

No dwie to jeszcze nie problem… O proszę-widzę,że też na Novynnetkach jedziesz:)

kaprysna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

bez ginekologa i recepty – jak juz napisalo kilka osob – nie da rady 😉

a co do ceny: ostatnio za 6 opakowan Cilestu zaplacilam 80zl.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ile mniej wiecej płacicie za tabletki antykoncepcyjne?"

Przewiń na górę