- AutorOdp.
- 1 grudnia 2009 at 11:35
Zastanawiam się ile powinno się spalać kalorii podczas treningu, który trwa 1 h 30 – 1 h 40 minut. Ja spalam 550 – 600 kalorii. Oczywiżcie piszę o kaloriach spalonych na maszynach, z których da się odczytać liczbę spalonych kalorii. A Wy ile spalacie? Czy uważacie, że ilożć kalorii, którą ja spalam jest wystarczająco duża? Zależy mi na tym żeby schudnąć.
1 grudnia 2009 at 18:49nie spędzaj 1,5h na maszynach bo się przetrenujesz. Aeroby nie powinny tyle trwać. Hmmm,a poza tym tyle kcal na tyle czasu to wcale nie dużo-około 600 to ja spalam w 20-30minut lekko intensywnym interwałem na orbitreku.
1 grudnia 2009 at 18:56Ja na orbitku spalam 170 w 15 minut.
1 grudnia 2009 at 18:57A i nie są tylko same aeroby, bo miedzy aerobami wykonuje też inne ćwiczenia.
3 grudnia 2009 at 18:33Odkąd więcej się ruszam i spalam więcej kalorii moja przemiana materii strasznie zwolniła:(
13 grudnia 2009 at 08:20możesz też zmienić zawód 🙂
Ile kalorii przez godzinę pracy spala:
Zegarmistrz – 120 kcal
Urzędnik – 120 kcal
Lekarz – 178 kcal
Barman – 211 kcal
Maszynista – 280 kcal
Murarz – 302 kcal
Rolnik – 384 kcal
Kowal – 440 kcal
Perkusista – 485 kcal
Górnik – 523 kcal
Tancerz – 504 kcal
Drwal – 677 kcalźródło: Angora Nr 49, 6 grudnia 2009 r.
13 grudnia 2009 at 08:49[usunięto_link] wrote:
Odkąd więcej się ruszam i spalam więcej kalorii moja przemiana materii strasznie zwolniła:(
A wiesz dlaczego?! Od długich i monotonnych ćwiczeń na siłowni-rób 30 minut aerobów dziennie-jak się już wyrobisz to podkręcaj tempo,stopień trudnożci albo rób to cyklem interwałowym… Potem krotki,intensywny trening siłowy w czężci siłowniowej (ale trening ułożony przez instruktora z twojej siłowni a nie bieganie od maszyny do maszyny w przypadkowej,nieżwiadomej kolejnożci) to Ci przemiana materii ruszy i kilogramy też polecą,
A tak w ogóle to ile posiłków dziennie jadasz i w jakich godzinach?! Bo to też ważne…
13 grudnia 2009 at 09:31A z jedzeniem to u mnie jest problem, bo jem 2 posiłki. Pierwszy po siłowni a drugi ok 16. Jem tak od zawsze i jakoż nie mogę się przestawić.
13 grudnia 2009 at 15:45No to nie ma się co dziwić,że masz wolną przemianę materii: zbyt długotrwały,monotonny wysiłek aerobowy plus jedzenie dwóch posiłków dziennie to najlepszy sposób,żeby zablokować sobie przemianę materii,zwolnić ją i do tego uniemożliwić sobie proces odchudzania. Wbrew pozorom to,że jesz tylko dwa posiłki na cały dzień może w przyszłożci stać się przyczyną otyłożci! Warto też pamiętać,że wraz z wiekiem poziom przemiany materii tylko spada co oznacza,że będzie jeszcze gorzej.
Jedynym słusznym rozwiązaniem jest zmiana metod treningowych (patz mój poprzedni post!) i zmiana przyzwyczajęń żywieniowych: co najmniej 4 lub 5 posiłków dzienne porozkładanych na rózne odstępy czasu: trzeba jeżć mniej a za to czężciej! Wtedy przemiana materii samoistnie przyspiesza! Jeżeli nie chcesz brać się za to poważnie to nie bierz się lepiej wcale bo szkoda Twojej kasy wydanej na karnet,szkoda Twojego czasu spędzonego na siłowni bo i tak nic z tego nie będzie!
- AutorOdp.