Inne opakowanie tabletek

• Autor
    Odp.
  • Samanta89
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Hej, ostatnio kupiłam w aptece moje tabletki antykoncepcyjne, ale są w innym opakowaniu, zamiast kolorowego jest ono białe z czarnym napisem a nazwy dni tygodnia na blistrze są po angielsku. Martwię się czy to są te same tabletki i czy będą tak samo działać, bo jeżli pochodzą z Anglii to czy nie różnią się od tych naszych?

Iloveshoes
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Spokojnie to na bank są te same tabletki. Jak kiedyż kupowałam cilest to też raz było takie opakowanie a raz inne.

kolorove
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

To te same tabletki, tylko przeznaczone na eksport. Sama parę razy takie dostałam z zapewnieniem, że skład jest taki sam. Trafiały mi się w j. rosyjskim, włoskim, angielskim, niemieckim. Na szczężcia na opakowaniu była naklejka ze żciągą dzięki czemu się nie pogubiłam. Wersje na eksport w przypadku moich tabletek są tańsze. U ciebie też?

Samanta89
    Member
    • Bywalec

dziękuję Wam za odpowiedzi, tak moje faktycznie były tańsze, dlatego zaczęłam też podejrzewać, że może to nie te same.

pampam
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 37
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

To te same tabletki, tylko przeznaczone na eksport. Sama parę razy takie dostałam z zapewnieniem, że skład jest taki sam. Trafiały mi się w j. rosyjskim, włoskim, angielskim, niemieckim. Na szczężcia na opakowaniu była naklejka ze żciągą dzięki czemu się nie pogubiłam. Wersje na eksport w przypadku moich tabletek są tańsze. U ciebie też?

To nie są wersje na eksport, ale z importu równoległego. Ginekolog poleciła mi się o takie pytać, bo wtedy są tańsze. Tez miałam juz w różnych językach 🙂

Samanta89
    Member
    • Bywalec

dziękuję Wam za wypowiedzi, u mnie też były tańsze,a czy inne leki też można kupować z tego importu równoległego?

kolorove
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Można, aptekarka zawsze sama proponuje mi, że sprowadzi „tańszą wersję”. Tak było np. w przypadku MagneB6

Samanta89
    Member
    • Bywalec

dziękuję Ci za odpowiedź, mnie nigdy nikt w aptece nie spytał się czy chce tańszą wersję…a o imporcie równoległym pierwszy raz słyszę, no ale tak to jest, gdy apteka chce sobie zarobić…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Inne opakowanie tabletek"

Przewiń na górę