ja tez chce byc ladna ale jak?

• Autor
    Odp.
  • aszita
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

hmm… wiecie co jakos tak mi przyszlo do glowy co zrozbic ze soba ,… kompletnie nie mam pojecia, jak widze laki taki odpicowane to maskara…. az czasmi wychodzic sie z domu nie chce:(…. powiedzcie mi co zrobic , jak zmianic styl z szarej myszki, niestey nie mam ekstra figury:( bo mam brzuszek wystajac heh…i mam problemy z cera troche… a chcila bym zrobic wrazenie na kims… ot tak poprostu cos nowego:)… a moj styl raczej zwykly.. dzinsy,, bluzka czy bluzka … nic specjalego…

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

hm… w jakich kolorach sie ubierasz?
    no nie wiem idź do fryzjera! kup sobie balsami który nada ci kolorku…
    i bądź użmiechnięta 😛

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Hmmm napisz ile masz wzrostu,jaki kolor włosów,oczu… teraz moge Ci tylko doradzić zmianę stylu z szarego na kolorowy i wyrazisty.Przejrzyj pisma o modzie i zobacz co w trendach piszczy.Potem zastanów się co podoba Ci sie najbardziej.I na podstawie tego udaj się na shopping 😀 nie musisz od razu wszystkiego kupować.Poprzymierzaj sobie wszystkie ciuchy,które nie naleza do Twojego obecnego stylu.Najlepiej na taki rajd wybież się z kims,kto potrafiłby Ci szczerze doradzić.Jesli masz brzuszek to proponowałabym luzniejsze bluzki(teraz takich pełno),tuniki itp.Problemy z cerą-antybakeryjny podkład z apteki.Połyskliwy cień do powiek,tusz na rzęsty,troche różu na policzki i błyszczyk do ust.Nie rób sobie tapety,bo tapeciary nie są trendy.Pomaluj paznokcie na jakis ładny kolor.Spryskaj sie perfumami.Pamiętaj,że na całokształt składają się drobiazgi więc kładz nacisk własnie na nie 🙂 Co do włosów to nie wiem jakie masz,więc ciezko mi cokolwiek doradzić… ale moze zafarbuj je na kolor o ton ciemniejszy od Twojego naturalnego?albo zrób pasemka… idz na solarium,smarój skórę pachnącym balsamem… jest wiele mozliwosci 😀

aszita
    Member
    • Stały bywalec

😆 heh… przewazaja umnie ciuchy ciemne zadko dynamiczne kolory.. jestem sztynka srednia dl wlosow… i przecietna budowa ciala, chciala bym wyzwolic sobie jakis styl ale.. trudno sie do tego zabrac…ogladam te czasopisma, ale jak widze te modelki to az mam ochote isc i wytargac sobie wlosy… jestem jasnej cery, i do tego mam jescze studniowke w tym roku… to szkoda mowic jak wygladam:(.. slyszlam ze solarium przyspiesza starzenie sie tknki… a szkoda tak szybko byc starsza, a profesjonalnego makijazu z tym rozem nei umiem robic, balam sie zawsze ze zle mi wyjdzie.. moze jakas rada jak zrobic ladny majika bo widze ze pani dobrze sie orientuje w tym wtmacie 🙂

oka021
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 317
    • Pasjonat

popytaj kolezanki w klasie, moze ktoras cos ci pomoze, pokaze jak sie subtelnie umalowac, idz do fryzjera i przede wszytskim uwierz w siebie!!!
    powodzenia

lizzy
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Zmiana uczesania często poprawia humor i rzuca się w oczy. Może na początek inny kolor albo inna grzywka?
    Sprawdź w Internecie albo gazetach co się teraz nosi. Wystarczy na początek kupić jedną modną rzecz, która odżwieży Twoją garderobę. Lub coż ponadczasowego, ale kombinować do tego modne dodatki. Ja teraz bardzo lubię chusty, można je nosić na różne sposoby i zawsze wyglądać inaczej. Poszperaj w lumpeksach. Mówisz, że masz wystający brzuszek – to może tym lepiej, że wybierasz ciemne kolory. Warto zdecydować sie wtedy chociaż na kolorowe dodatki.
    Makijaż też potrafi dużo zmienić. Jeżli nie jesteż pewna czy potrafisz się dobrze malować, to też poszukaj porad na stronach www lub w czasopismach.
    I zgadzam się z Etą – użżżmiech 🙂

WarnGirl
    Member
    • Guru

Po pierwsze żadna „pani” 😉 😀
    Jeżli nie chcesz sie wysuszac na solarium to proponuję samoopalacz.Wiem,ze w większożci dziewczyn samoopalacz wywołuje panike w oczach,ale naprawde nie ma sie czego bać 🙂 polecam ten z Kolastyny lub Eveline-sama ich używam i jestem zadowolona-żadnych smóg! 😉 Co do makijażu: zainwestuj w dobry podkład.Najlepiej antybakteryjny,po który powinnas udac sie do apteki.Zawsze możesz zdaż sie na panią aptekarkę-powinna doradzić ten włażciwy.Zanim naożysz podkład posmaruj buźkę kremem nawilżającym lub nawilżająco-matującym.Potem nałuż podkład.Nie szalej z iloscia,na początek wystarczy troszkę tego kosmetyku.Pamiętaj,żeby go dobrze rozsmarowac coby smóg nie było(zwłaszcza przy włosach).Cień do powiek wybież np połyskujący beż.I naóz go na całą powiekę.Nie bdzie rzucał sie w oczy,ale ładnie będzie się mienił na powiece.Teraz pora na tusz.Wybież jakiż wydużający i podkręcający.Na pocątek(póki nie dojdziesz do wprawy) wytuszuj rzęsy tylko raz.Tuszowanie dolnych rzęs możesz sobie darować,ale nie musisz 🙂 Róż na policzki-najlepiej jakiż jasny.Nanies go pędzlem pod kożćmi policzkowymi-to wysmukli twarz.Radzę wybrać sie do kosmetyczki na regulacje brwi-to nada Twojej twarzy powiew żwieżożci 😉 Błyszczyk.Najlepiej w naturalnym kolorze. Hmm… a jaki jest Twój ulubiony kolor? Jesteż szatynką,o jasnej cerze,ja widziałabym Cię w odcieniach fioletu np 🙂 seledyn tez by pasował,ciepły odcień żółtego… Skoro zawsze chodzisz w spodniach to proponuje zakup jakiejs spódnicy za kolanko.Może być nawet czarna lub brązowa ,ale do tego skompletuj jakiż jasny sweterek lub bluzeczkę.I najwazniejsze jest to,abyż nabrała pewnożci siebie 🙂 to będzie juz połowa sukcesu 😀 Jesli masz jeszcze jakies pytania to ja chętnie służę pomocą 8) Pozdrawiam

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

kup sobie gazetę JOY tam jest dużo o modzie i jak sie malować 🙂 i moda tez jest 🙂

aszita
    Member
    • Stały bywalec

🙂 witam… mam pytanko czy kobieta pod nickiem warn girl jest moze stylistka albo wizazystka…. albo kims z zawodu zwizaknym z moda?.. wiesz dajesz mi spoko wskazowki… napewno z nich skorzytsma… a co do kosmetyku to uzywam: fluid normateint vichy, tusz do rzes loreal doubleextesion, blyszczyk naturalny bezbarwny. a cienie to inglot odcien perly zieloni ciemnozielony morski, srebny… ciemno szaroniebieski… mam kolor oczu zielony i sredbio udaje mi sie dobrac odcien bo zawsze jak pytam kogos kto pracuje w takich sklepach mowia ze mozna rozne kolory i tak wychodzi ze dobieram sobie sama… bo mowia ze nie do konca chca mi cos narzucac:(… co do spodnic … nie za bardzo za nimi przepadam. chyba ze juz cos typu mini… ale niestety nie do konca moge odslaniac cialo bo mam problemy z krazeniem…mimo wszytsko dziekuje za pomoc 😉

WarnGirl
    Member
    • Guru

He he 😀 nie jestem wizażystką ani stylistką,chociaz słyszałam,że powinnam być 😉 Mnie to pasjonuje po prostu.Przeglądam pisma o modzie,oglądam programy o trendach i uwielbiam zakupy 😀

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

WarnGirl 😀 no nie wiedzialam ze mamy na forum „stylistke” heh 😛 bede wiedziec do kogo pisac w razie czego 😀

a teraz do autorki tematu:
    Zmienic siebie to naprawde nic trudnego. I najlepiej nie robic nic na raty tylko odrazu wielka zmiana, bedzie lepiej zauwazalna i wprawi cie w lepsze samopoczucie i podwyzszy twoja samoocene 🙂
    Ladny makijaz to zadna sztuka. Naprawde wystarczy tylko dobry podklad i tusz. Mozesz np zmienic swoj dotychczasowy podklad na odcien lekko ciemniejszy,odrazu zmieni ci sie twarz 🙂
    Jesli ubierasz sie w ciemne ciuszki i takie ci odpowiadaja to nic zlego. wystarczy kilka kolorowych dodatkow 🙂
    a co do reszty to sluchaj WarnGirl 😀

aszita
    Member
    • Stały bywalec

🙂 a co proponujecie na stodniowke? jakie kolry… jaka sukienka uczesnie, ma do ramion dlugos wloso i niestey sa rzadkie i cienkie:(

F.Blue
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

Moze ja napisze o czyms, dzieki czemu czuje sie lepiej z kazdym dniem. Nie sa to ciuchy czy makijaz, oczywiscie dbam o siebie jak kazda kobietka, ale ostatnio wpadlam w półkę zony mojego taty a tam….stos magazynow Shape i plyty z cwiczeniami 😀 plytki natychmiast poszly w ruch, codziennie inna i to jest to! gdy czuje zakwasy na brzuszku (tez nie mam rewelacyjnej figury) to poczucie wlasnej wartosci skacze mi o 300%. W zyciu nie przypuszczalabym, ze wezme sie za cwiczenia, bo nigdy nie znosilam sie przemeczac 😉 takze naprawde polecam, bo dodaje to optymizmu. Mam nadzieje, ze za jakis czas spojrze w lustro i sie szeroko usmiechne 😀

trzymam kciuki!

WarnGirl
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

🙂 a co proponujecie na stodniowke? jakie kolry… jaka sukienka uczesnie, ma do ramion dlugos wloso i niestey sa rzadkie i cienkie:(

Proponowałabym sukienkę w koloże fioletowym 🙂 A cienkie włosy nalepiej pofalować.Loki będą zbyt cięzko wyglądać… ale możesz spróbować zkręcić je na papiloty i zobaczysz wtedy jak to wygląda 🙂

aszita
    Member
    • Stały bywalec

😆 spoko.. a cos w stylu turkusu z czarnym?… myslisz ze nie za bardzo by bylo… a takie zadam glupie pytanie znasz jakies cwiczenia na brzuszek przynoszace efekty ale sprawdzone

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ja tez chce byc ladna ale jak?"

Przewiń na górę