Jak często rezygnujecie z samochodu?

• Autor
    Odp.
  • seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Dzisiaj dzien bez samochodu i w związku z tym takie pytanko: Jak często rezygnujecie z samochodu na rzecz roweru, spaceru czy komunikacji miejskiej?
    A jak już jeździcie koniecznie samochodem to stosujecie zasady jazdy eko?

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

ja bardzo często, nie lubię jeździć, strasznie się denerwuję za kierownicą;

delfina
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Stawiam na komunikację miejską. Do pracy nie mogę dojeżdżać rowerem – za daleko, ale za to w weekendy, ewentualnie na jakież mniejsze zakupy wybieram rower 😉 Rzadko jeżdżę samochodem, więc zasady ekojazdy dopiero zaczynam przyswajać, nie zawsze wychodzi, ale płynna jazda, hamowanie silnikiem powoli wchodzą w nawyk 😉

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

ja bardzo często, nie lubię jeździć, strasznie się denerwuję za kierownicą;

O mam podobnie. A co Cie denerwuje?

Ja tez wolę komunikacje, bo zawsze mozna cos przejrzec, poczytac. Nie zawsze jest mozliwożć skorzystania, ale kiedy jest to korzystam

sungate
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja zrezygnowałem z samochodu na rzecz spacerku do pracy 😉

Samanta89
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

ja często rezygnuje z samochodu bo denerwuje się za kierownicą, ale także benzyna jest strasznie droga i często niestety mnie nie stać…

delfina
    Member
    • Stały bywalec

Benzyna jest droga to fakt, ale istnieje kilka trików dzięki którym można zaoszczędzić zużycie nawet do 10% 😉 Sama się o tym niedawno dowiedziałam, trzeba sprawdzać ciżnienie w oponach, starać się hamować silnkiem, jechać płynnie, bez szarpania w miarę możliwożci. Poszperaj w internecie, na pewno znajdziesz zasady ekojazdy. Ale i tak nikt nigdy nie zwolni nas z myżlenia za kierownicą…a jak często się denerwujesz za kierownica to może lepiej zrezygnować z samochodu o ile to możliwe…

delfina
    Member
    • Stały bywalec

hm, a co ze żcieżkami rowerowymi u Ciebie w mieżcie? Jakby nie było w tej materii podejmowane są działania ze strony władz 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak często rezygnujecie z samochodu?"

Przewiń na górę