Jak do Was mówią bliscy? ;)

• Autor
    Odp.
  • WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Jest już temat „Jak mówią do Was Wasi faceci”,więc ja pytam jak mówią do Was przyjaciele i rodzina 😉
    Z rodzina różnie sie wychodzi i czasem naprawdę rodzice potrafię zatruć nam życie rozmaitymi zdrobnieniami,od których włos sie jezy na głowie 😯
    No więc przełamcie wstyd i pochwalcie się jak nazywają Was rodzice,rodzeństwo i przyjaciele 😀

Ja zacznę:
    Rodzice-krzywdzą mnie całe życie,zdrobnieniem,które przyjęło się już w szerszym gronie. Odkąd pamiętam mówia do mnie Nusia 😕 Bardzo adekwatne zdrobnienie do prawie 21 letniej kobiety… 😆 Tata do mnie mówi dodatkowo(jakby było mi juz mało) Kraóliczek i Żabcia.Nieomieszkają mówic do mnie jeszcze Anula-tez bardzo wyjżciowo 😕
    Brat-jest bardzo kreatywny w wymyslaniu dla mnie „ksyw”.Tak więc mówi do mnie Anusiak(tak,tak-„Włatcy much” się kłaniają…),Anek,no i moje ulubione-Antek (mój syn będzie miał na imie Antek-po mamie 🙂 )
    Nie moge zdradzić niestety,jak mówią do mnie znajomi,gdyż wiaze się to z moim popularnym nazwiskiem 😉 ale moja ksywa bardzo pasuje to tych wszystkich okresleń-jest równie pomysłowa i wdzięczna 😆 Ale były rózne pochodne od tego(w zaleznoci od sytuacji) npKapużniaczek a od tego Pomidorowa 😆

No to teraz Wasza kolej 😀

kiziaa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 259
    • Zapaleniec

hehe no niezle ;p jesli chodzi o mnie to tak rodzice a w szegolnosci mama często mowi na mnie kitka :D:D:D od imienia (Kinga) rodzenstwo raczej zwraca się do mnie po imieniu ufff. a jeżli chodzi o znajomych i przyjaciół to róznego rodzaju zdrobnienia od ksywki kiziaa np kizuh, kizuha, kiziuhowa, kiziuż, kiziek etc 🙂

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

do mnie najczężciej Sanderko.. 😯 czasem Sandruż 😛 a tak to różnie jeszcze 😀 wszystko od sytuacji zależy 😛

ausia
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 357
    • Pasjonat

A do mnie rodzice wołają: AGUSIA, ŻABCIU, MYSZKO, SŁONKO, zaż mój M woła do mnie SARENKO, DIABLICZKO zaż znajomi to różnie, ŻABKA, DIABLICA, ROPUCHA, MAŁPA.. 😆 😆

Sandy
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

u rodzicow w domu Maruda (juz nie mam imienia 😯 )
    przyjaciele Sonja,Sonix,Soniacz,Sonka…

🙄 moze sobie cos jeszcze przypomne…

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Hihihi smieszne ksywki niekotrzy z Was widze maja:lol:

U mnie rodzice to roznie na mnie mowia.Przychodzi mi do glowy,ze mowia najczesciej na mnie: Natka,Natusia,slonko. Moj mis P mowi na mnie: Otusia(od jego imienia Piotrus :lol:),Natusia,Nata,Natalia(ahh lubie moje imie jak sie mowi tak normalnie 😆 ),Panterka,Tigerka 😆 ,zakretka,Misia,pysia,rybcia,kwiatuszek,niunia 😆 .
    Zas moi znajomi/przyjaciele mowia na mnie: Natalia,Nata,Nati,NATISHON! 😆 Czasem panterka/tigerka bo wiedza,ze mam takie ksywki.No to na tyle. 🙂

:jupi:

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

Rodzina do mnie mowi najczesciej- Angela lub Andzia a przyjaciele- Andzia lub Pisklak 😛
    Moje kochanie zwraca sie do mnie -Misiu 🙂

MIECZ-NICK
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

Moja mama swego czasu wolala na mnie Agniesia – to mialam wtedy uczucie jakby mi zeby zgrzytaly. Teraz na szczescie juz tak nie mowi, tesciowie swego czasu mowili per Mloda co mnie tez irytowalo. Teraz najczesciej wolaja Michalowa (od imienia meza) a to dlatego ze maja dwie synowe o tym samy imieniu i zeby bylo wiadomo ktora wolaja. Smiesznie to moze brzmi (tak jakos staroswiecko 😆

Croppa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

tak jak w nicku czy Croppa, Croppcia, Croppek, Cropps, Pestka…
    W ogóle to ludzie najczesciej nie wiedza nawet jak mam na imie, bo przedstawiam sie ksywa 🙂 W sumie to ja nawet na moje imie nie reaguje 😀

Magdus
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 582
    • Zasłużony

Rodzice zwykle zdrabniają moje imię…. Madzia, Magdalenka itp.

Mój brat kiedyż jak był młody głupi i zaczepny mówił na mnie szczur 👿 a jak teraz to nawet nie wiem.. nie zwróciłam na to uwagi

estera
    Member
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

do mnie mowia myszko albo marysiu, co nie byloby takie dziwne gdyby nie to ze na imie mam zupelnie inaczej

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

na mnie i na moich braci w domu od malenkosci wolali naprzemiennie: wróbelek, piegusek (chociaz piegów to my moze mielismy po trzy na krzyz), chomiczek, kroliczek, itp… a to wszystko za spraw dziadka który nam te „imiona wymyslal”. teraz to ja slysze co najwyzej (ze wzglegu na moją budowę) glizda, albo (ze względu na charakterek) m**** lub cholera. ale to na szczescie tak zartobliwie… moj misiek nadal woli mnie jako misia albo kocice… a kot czasem jak cos chce to wola na mnie miauuuuu…

😀 😀 😀 😀

oka021
    Member
    • Odp.: 317
    • Pasjonat

do mnie mama dlugo mowila Marysia teraz tylko czasem jej sie zdarza, tata normalnie Ola, braciak kieys mowil po prostu siostra teraz mu sie cos pomieszalo i mowi do mnie olsen
    a moje kochanie prawie zawsze złotko

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak do Was mówią bliscy? ;)"

Przewiń na górę