Jak nie zapomnieć o ważnym dniu?

• Autor
    Odp.
  • the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

O tym co jest dla mnie ważne doskonale pamiętam.

Do dupereli używam kalendarza – nie trzeba chyba szukać innych sposobów? Chyba, że jestem starożwiecka i się nie znam.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

ustawiam przypomnienie w telefonie-takie,które informuje odpowiednie wczeżniej o ważnym dniu.

A o tych naprawdę ważnych to oczywiżcie pamiętam! Poprostu!

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

ja to ogólnie pamiętam, chociaż niektóre rzeczy muszę sobie zapisać… ale mojemu TŻ to przydałby się kalendarz z przypominającym młotkiem walącym w łeb 😉 lub coż w tym stylu 😉

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Taaaa… Mojemu też by się taki przydał 😛 Albo i dwa xD No ale nie mogę narzekać, przynajmniej odkąd pije te magnezowe hydrowitaminy nie zdarza mu się zapomnieć o sprawku na laborki 😛
    Ale ja nie mam pamięci do dat w ogóle – więc tylko komórka i kalendarz wchodzą w rachubę 🙁

nipsu
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

ja mam bardzo prosty sposób:
    a – kalendarz w komórce z opcją alarmu
    b – kalendarz google documents z opcją powiadamiania

patunia28
    Member
    • Zasłużony

ana – dobry pomysł, ale to ja wolę chyba z googla korzystać 😛

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

ja jak ustawie sobie przypomnienie w tel. to i tak je wylacze i zapomne zrobic tego;P Zazwyczaj mowie komus ze mam cos do zrobienia(oni mi przypominaja o tym:P), zapisuje w kalendarzu, zostawiam kartke na biurku…:)

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

ja nie mam cierpliwożci do wpisywania dat i wydarzeń do telefonu: małe przyciski, zbyt dużo danych do uzupełnienia.

Mam straszliwy problem z pamiętaniem o żwiętach i ważnych rocznicach moich bliskich. Ale cóż, z tego słynę w swojej rodzinie… 😳

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Mirabelka – każdy ma jakąż cechę z której słynie 😉
    ananeczka – to może się zainteresuję… ale i tak cały czas mam problem, żeby te wszystkie daty zebrać do kupy…
    a Dzień Odpoczynku od Zszarganych Nerwów to fajna sprawa, szkoda tylko, że jest koniec miesiąca i jak zwykle sajgon w pracy 😡 Dobrze, że przynajmniej jakoż ten magnez suplementuję hydrowitaminami bo inaczej to nie wiem, jak bym sobie poradziła 🙁

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no kochane… dzisiaj dzień spódnicy, wiec wskakiwać w kiece 😛 😈
    [usunięto_link]

daty pamiętam, tzn. potrafie powiedzieć kto i kiedy obchodzi urodziny czy imieniny, z jednym małym ale… jestem tak zabiegana, że kiedy juz te daty nadchodzą to po prostu „nie wiem jaki dziż dzień”

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Oj, też tak często mam… Pamiętam, pamiętam, pamiętam, ale jak już przychodzi TEN dzień, to się okazuje, że nawet nie wiem, że to JUŻ DZIś i plama…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no włażnie u mnie to samo, więc dla mnie przypomnienia na maila to super sprawa, bo pocztę to i tak codziennie sprawdzam… lepsze byłoby tylko przypominanie na konto bankowe, bo to sprawdzam po kilka razy dziennie 😛

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Mi wystarcza zazwyczaj przypomnienie w komórce, albo karteczka na monitorze 😛

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a ja sobie żciągnęłam taki fajny kalendarz ze strony: [usunięto_link]
    i mam teraz wszystkie ważne informacje na pulpicie swojego komputera, a oprócz tego widget dostarcza mi też newsy i przypomina o konkursie 🙂

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

hehe,
    ja wszystko zapisuję w telefonie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak nie zapomnieć o ważnym dniu?"

Przewiń na górę