• Autor
    Odp.
  • kami.kami
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Jak dbam o siebie? Staram się wysypiać. Używam dobrych, polskich kosmetyków pielęgnacyjnych. Prowadzę zdrowy tryb życia, zwracam uwagę na to co jem, ostatnio zwiększyłam ilożć owoców i warzyw w moim jadłospisie. Uwielbiam dbać o siebie, daje mi to ogromną przyjemnożć. Często korzystam z usług fryzjera, kosmetyczki i masażysty, czasami SPA. Z ostatniego weekendowego pobytu w Villa Parku wróciłam nie tyle wypielęgnowana co bardzo zrelaksowana i zregenerowana. Oprócz dbania o ciało ważne jest dbanie o samopoczucie i eliminowanie stresu. Endorfiny sprawiają, że promieniejemy, a szczężcie malujące się na twarzy jest najlepszym kosmetykiem pod słońcem. Dbajcie o ducha nie tylko o ciało 

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Staram sie przynajmniej raz w tygodniu pojsc do solarium , raz na dwa tygodnie do kosmetyczki. Poza tym uzywam dobrych kosmetyków.Dbam o swoje loczki na głowie- używam balsamu Flexible Curls Nivea zeby fajnie je podkreslic.Do tego zdrowo sie odzywiam.

ma-rzena
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 41
    • Bywalec

a ja staram się pić sporo wody mineralnej – żeby się nawilżyć od żrodka. do tego łykam witaminkę A+E i preparat ze skrzypem – na włosy, skórę i paznokcie. dbam o stopy – raz w tygodniu robię im kąpiel z dodatkiem olejku herbacianego, poza tym maluję paznokcie u nóg i rąk. moje ulubione zabiegi na twarz to peeling i maseczka – najlepiej jakaż mocno nawilżająca np. z oliwą z oliwek z avonu. do twarzy używam kremów nawilżających, pod oczy ostatnio kupiłam sobie przeciwzmarszczkowy pharmaceris neoscope. robię też oczywiżcie raz w tygodniu peeling całego ciała i smaruję się codziennie po kąpieli balsamem ujędrniającym.

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

Ja pije duuuuuuużo wody,jem warzywa,owoce.staram sie nie jeżc tłuszczów i przede wszystkim nie pale papierosów i nie pije alkoholu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Jak ja o siebie dbam. Ostatnio wcale. Niech juz sie skonczy ten czerwcowy kociol bo na siebie patrzec nie moge;)aaaaaaaaaa

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Przede wszytskim- lubię (na szczężcie w moim przypadku LUBIĘ i MOGĘ idzie w parze) jeżć. Jeżli dbam o siebie- gotuję sobie coż dobrego i zdrowego, bo ciężko jest codziennie odżywiać się dobrze, gdy mieszka się samemu i całe dnie spędza na uczelni. A więc: pyszny obiad samej dla siebie daje mi poczucie witalnożci, dodaje smaku i poprawia nastrój.

Co do pielęgnacji- ostatnio często spędzam po 20 minut ze stopami zanurzonymi w miednicy z pachnącą wodą.

Poza tym dbam o siebie tak, jak dbać należy 🙂

Moniczka
    Member
    • Tematów: 1
    • Bywalec

każda z nas o siebie dba z tym, że każda na swój sposób! w tygodniu czasem ciężko znaleźć jakąż chwile wytchnienia, wiadomo człowiek zapracowany dlatego ja np. gdy mam gorszy dzień i wracam z pracy to rzucam wszystko i relaksuje się minimum godzinę w wannie (takie mini spa sobie urządzam), do tego odrobina muzyki i wszystkie czarne myżli przechodzą w zapomnienie. Takie banalne ale mi pomaga! Co prawda wyjazd do takiego prawdziwego SPA już mi dawno chodzi po głowie, a Wy korzystaliżcie z jakiż fajnych zabiegów?

ania.wolska
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

człowiek zrelaksowany=atrakcyjny ❗ więc jeżli mam podać coż z wyższej półki to z pewnożcią muszę wspomnieć o kapsule Dermalife SPA Jet – taki mały mix łaźni parowej, sauny, wszelkich hydromasaży, aroma i muzykoterapii który nadzwyczajnie pielęgnuje ciało a jednoczeżnie wprowadza organizm w stan pełnego relaksu, ale nie ma co o tym pisać bo trzeba tego dożwiadczyć na własnej skórze!

kami.kami
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

każda z nas o siebie dba z tym, że każda na swój sposób! w tygodniu czasem ciężko znaleźć jakąż chwile wytchnienia, wiadomo człowiek zapracowany dlatego ja np. gdy mam gorszy dzień i wracam z pracy to rzucam wszystko i relaksuje się minimum godzinę w wannie (takie mini spa sobie urządzam), do tego odrobina muzyki i wszystkie czarne myżli przechodzą w zapomnienie. Takie banalne ale mi pomaga! Co prawda wyjazd do takiego prawdziwego SPA już mi dawno chodzi po głowie, a Wy korzystaliżcie z jakiż fajnych zabiegów?

Mój ulubione zabiegi w Villa Parku to:
    – mezoterapia bezigłowa, jest to bardzo nowoczesna metoda rozpuszczania tkanki tłuszczowej. Polecam kobietom mającym problem z cellulitem.
    – masaż gorącymi kamieniami – super relaksujący i odprężający
    – energoterapia

Urbban
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 16
    • Bywalec

co 3 miesiące terapia witaminowa Skrzypovita, jak najczężciej do pracy rowerkiem i dużo snu najlepiej w objęciach ukochanego, ot i cała tajemnica 😉

Jolcia89
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja chodzę do [usunięto_link] 3 razy w tygodniu. Nie mam problemu ze zbędnym tłuszczykiem i cellulitem. Codziennie minimum pół godziny biegam i dodatkowo pływam. Co do skóry używam żelu pod prysznic z pilingiem, w zupełnożci mi to wystarcza 🙂 pozdrowienia.

Alveolus
    Member
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Przede wszystkim staram się ostatnio inwestować w coraz lepsze kosmetyki- tym bardziej, że znalazłam fajną [usunięto_link] z bardzo dobrymi kosmetykami, same znane firmy (żywię nadzieję, że przez neta jest taniej niż normalnie w sklepie) 🙂 i codziennie robię brzuszki 🙂

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja ostatnio zaczełam sobie robic maseczke z miodu na całe ciało, gorąco polecam, miód odżywia skóre dzieki temu jest sprężysta, napieta ma ładny koloryt i nawilżona. jest po prostu rewelacyjna:)

benoi
    Member
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Ale samym miodem?

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

tak samym miodem, jest super, jestem zachwycona jaka moze być moja skora po tym zabiegu- taka miekka, głdka, nawilżona, jaka elastyczna 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jak o siebie dbacie"

Przewiń na górę