- AutorOdp.
- 22 sierpnia 2010 at 09:42
Zaplanowaliżmy z narzeczonym żlub na 11 czerwca 2011 roku. Nie zamierzamy urządzać wesela,ale ja chciałabym zaprosić kilka najbliższych mi osób. Tylko nie bardzo wiem, jak to ma wyglądać… Gdzie urządzić takie przyjęcie? W domu? W restauracji?
Dodam,że nie mam dobrych stosunków z moja mamą i siostrą. Mieszkam z nimi, bo muszę:( Włażciwie z dnia na dzień jest coraz gorzej… Ja wciąż mam nadzieje, że w końcu wszystko się ułoży, ale tak się nie stanie. Moja mama nie umie pogodzić się z moim wyborem i zamienia mi życie w piekło.26 sierpnia 2010 at 17:17Moja mama należy to tych:”co ludzie powiedzą?”. Najgorsze jest to, że chciałaby, żebyżmy zrobili duże wesele, ale nie jest w stanie nam pomóc. Natomiast my wolimy skromną uroczystożć, ok.40osób (maks). Po prostu obiadokolacja i kawa z ciastem. Pieniądze wolimy przeznaczyć na podróż pożlubną i urządzenie się jakoż. Moja mama nie jest w stanie tego zrozumieć. Poza tym nie podoba jej się, że wyprowadzę się tak daleko.
W domu mam straszną sytuację. Moja mama i siostra nie rozmawiają ze mną, prowokują kłótnie, mówią o mnie źle. Myżlą, że w ten sposób sprawią, że zmienię zdanie, tak dla żwiętego spokoju. Tak się jednak nie stanie.
Wyprowadziłabym się już z domu, ale mój T. mieszka za daleko mnie i nie mogłabym dojeżdżać do pracy, a zmienić teraz nie mogę. Jestem nauczycielka, ten jeden rok szkolny muszę zostac jeszcze tu.26 sierpnia 2010 at 17:20A grill i ognisko… hmm… fajna sprawa. Tylko w czerwcu pogoda bywa kapryżna. Co jeżli zacznie lać jak z cebra?
26 sierpnia 2010 at 21:54Teraz to wiem, że jak najdalej od niej, tym lepiej. Ps. Ja n****ętniej przyspieszyłabym ten żlub.
27 sierpnia 2010 at 10:12dobrym pomysłem jest połączenie takiego drobnego przyjęcia z jakimż wyjazdem plenerowym – można w małej miejscowożci, gdzie ceny są niedrogie wykupić kilka pokoi i urządzić tam też kolację dla rodziny.
a co do problemów z rodziną, jeżli zdecydują się przyjżć na wesele i żlub to myżlę, że będziesz na dobrej drodze, żeby te relacje się poprawiły – przecież zobaczą, jaka jesteż szczężliwa i że dla ciebie twój wybór był dobry!:)
- AutorOdp.