- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 10 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 17 lat, 10 miesi臋cy temu przez
Twoja_Figura.
- AutorWpisy
- 7 lutego 2008 o 14:19 #3133
Wszystkie kolezanki sie odchudzaja a ja wrecz przeciwnie:) Chce przytyc:) Mam 170 a waze 49 kg 馃檨 Jem w normalnych ilosciach a pomimo to jestem taka szczupla. Moja biologica poradzila mi zebym jadla banany,to tez nie dziala.Znacie jakis sprawdzony sposob zeby wrzuc troche kilo???
7 lutego 2008 o 16:30 #106885ja tez chetnie bym jeszcze przyty艂a…
troche mi sie udalo kiedy zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne. ale po dluzszym czasie znow stanelam w miejscu.najszybszym sposobem byloby chyba siedzenie i obzeranie sie slodyczami i jakims tlustym jedzeniem, ale to raczej niezdrowe:P
7 lutego 2008 o 17:44 #106886Jedz du偶o s艂odyczy, zw艂aszcza czekolady + obiady typu pierogi ze skwarkami, zrazy itp ;p
7 lutego 2008 o 18:56 #106887jesli chodzi o przybieranie masy to zasady sa takie same jak przy odchudzaniu, i skutek jest podobny, zaburzony metabolizm
kwestia zmiany od偶ywiania i dostarczenia organizmowi budulca
i nie chodzi tu o ob偶eranie si臋, tylko o odpowiednie ustalenie diety.
poczytajcie
http://trojmiasto.ewellness.pl/index.php?p=29
http://trojmiasto.ewellness.pl/index.php?p=84ch臋tnie s艂u偶臋 rad膮 馃檪
pozdrawiam
Marta
11 lutego 2008 o 12:40 #106888wszystko zale偶y, jaka jest twoja przemiana materii.
moja siostra przy wzroscie 161 wazy niewiele ponad 40 kg i wci膮z probuje przybra膰 na wadze. Wieczorami smazy sobie kopiec frytkow i stara si臋 je偶膰 cz臋sto, lecz efekty sa marne – waga stoi w miejscu. Ja niestety w przeciwienstwie do niej mam tendencje do tycia..12 lutego 2008 o 13:43 #106889Aby przytyc nie zaluj sobie slodkosci :))
Ale tez jedz kasze, makarony, ryz – zeby dostarczac organizmowi jakies wartosci odzywcze!
20 lutego 2008 o 12:29 #106890@kosmka wrote:
Aby przytyc nie zaluj sobie slodkosci :))
Ale tez jedz kasze, makarony, ryz – zeby dostarczac organizmowi jakies wartosci odzywcze!
no i kartofelki, kartofelki sa radosne i tucz膮ce:)
3 marca 2008 o 19:13 #106891my偶l臋 ze niekoniecznie przytyjesz jedz膮c jakie偶 konkretne rzeczy, mo偶e by膰 tak 偶e tw贸j organizm ma po prostu szybk膮 przemian臋 materii i dlatego nie przybierasz na wadze. ale w takim wypadku to najlepiej skonsultowa膰 sie z dietetykiem no albo pogodzi膰 sie z tym faktem 偶e jeste偶 taka szczuplutka!!!
… na pewno mn贸stwo os贸b Ci tego zazdro偶ci!!!19 lipca 2008 o 01:51 #106892Grr! Napisa艂am tutaj bardzo d艂ugi post, a on mi si臋 nie wys艂a艂 馃檨 To jeszcze raz w skr贸cie. Ja nigdy nie chcia艂am przyty膰, chocia偶 wszyscy mi powtarzali, 偶e wygl膮dam jak anorektyczka itd. (w liceum wa偶y艂am jakie偶 41-42 kg przy wzro偶cie 163-164). Jad艂am jednak zupe艂nie normalnie, a nawet wi臋cej ni偶 inni, bo uwielbiam je偶膰, tak wi臋c oskar偶enia o anoreksj臋 by艂y zupe艂nie bezpodstawne 馃檪
Jednak gdy rozpocz臋艂am studia 3 lata temu, zacz臋艂am powoli przybiera膰 na wadze (do oko艂o 48 kg, jak my偶l臋, bo wa偶enie po obfitych posi艂kach i wieczorem nie powinno by膰 brane pod uwag臋), co spowodowa艂o, 偶e zacz臋艂am si臋 te偶 sobie wydawa膰 gruba. I tak jest niestety do tej pory, cho膰 w ci膮gu ostatnich kilku miesi臋cy, dzi臋ki staraniom, by od偶ywia膰 si臋 bardziej racjonalnie, schud艂am do 44 kg. Mimo to wygl膮dam du偶o gorzej ni偶 kiedy偶 (zw艂aszcza nogi mi si臋 nie podobaj膮) i z ch臋ci膮 wr贸ci艂abym do wagi sprzed kilku lat. Dlatego te偶 uwa偶am, 偶e nie ma sensu tycie na si艂臋, bo mo偶e si臋 to nie okaza膰 tak pozytywne, jak si臋 my偶la艂o. Trzeba si臋 cieszy膰, 偶e mo偶na je偶膰 co si臋 chce, podczas gdy wiele innych os贸b musi si臋 ogranicza膰.Niekt贸rym mo偶e si臋 wydawa膰, 偶e jestem nienormalna, uwa偶aj膮c si臋 za grub膮 przy BMI 16,3, jednak gdy si臋 przez ca艂e 偶ycie by艂o bardzo chudym i nagle przyty艂o kilka kilogram贸w, to mo偶na czu膰 si臋 藕le. Poza tym BMI nie jest miarodajny, gdy偶 nie uwzgl臋dnia on struktury ko偶ci oraz stosunku mi臋偶ni do t艂uszczu, kt贸ry wa偶y mniej.
OK, to na razie wszystko, bo ju偶 nie mam si艂y siedzie膰 po raz drugi nad tym samym postem.
4 sierpnia 2008 o 18:00 #106893Witam,
polecam gainery, s膮 idealne dla os贸b, kt贸re chc膮 przybra膰 na masie, je偶li chcesz si臋 wi臋cej dowiedzie膰 zapraszam do nas:) - AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.