Jak schudnąć ?

• Autor
    Odp.
  • maladama89
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Czesc dziewczyny. Potrzebuje pomocy w sprawie tabletek odchudzających. Słyszałam o plastrach ale chyba to nie działa. Znalazłam na sieci tabletki z Ameryki o nazwie Actislimfa. Wszyscy sobie je chwalą. Proszę jeżeli którakolwiek z Was słyszała o tych tabletkach to napiszcie co o nich sadzicie.

Ania22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Z tabletkami sprawa wygląda mniej więcej tak: Może i w minimalnym stopniu pomogą. Ale chyba wiesz, że nie ma diety cud. Bo jeżeli tabletki by nas odchudzały to na żwiecie nie byłoby tylu otyłych osób, bo wystarczyło by wziąć tabletkę i już po sprawie.
    Do odchudzania mimo wszystko potrzebna jest silna wola. Bez tego nie schudniesz. A jeżli będziesz używać tabletek, schudniesz powiedzmy z 10kg i uznasz, że już wystarczy i odstawisz tabletki na bok, to pamiętaj, że waga powróci bo organizm przyzwyczai się do tabletek, a Ty będziesz dalej jadała tak samo. Bez Twojej woli i chęci do schudnięcia nie będzie żadnego efektu.

Proponuję poczytaj o diecie kopenhaskiej. Trwa 13 dni, wprawdzie jest nieco drastyczna, bo spożywana jest mała dawka kalorii. Ale efekty są zadowalające. Tylko w niej nie chodzi o zrzucenie kg, a o poprawę przemiany materii. i zmianę złych nawyków żywieniowych, typu podjadanie między posiłkami. Stosowałam po porodzie i naprawdę sobie chwalę.

Więc odrzuć myżl z tabletkami.:)

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Moim zdaniem nie ma czegoż takiego jak tabletki odchudzające, to można włożyć między mity. Jeżeli nawet uda Ci się zrzucić kilka kg, to potem przychodzi efekt jo-jo. Podstawa to dieta oraz aktywnożć fizyczna. Bez tych elementów nie ma sukcesu.

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Moim zdaniem nie ma co liczyć na cudowne tabletki, a lepiej jest się zgłosić do specjalisty. Myżlałaż może o turnusach odchudzających? Na przykład Primavera SPA ma ciekawą ofertę. Tam, pod opieką dietetyków przechodzi się specjalną dietą, no i korzysta z różnego rodzaju zabiegów modelujących. Taki sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów może być i skuteczny i mniej męczący niż samodzielne odchudzanie.

Nefrete
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Ciężka sprawa jest z tym odchudzaniem. Trzeba mieć bardzo dużo samodyscypliny i naprawdę tego chcieć. Będzie to dożć trudne. Ja proponuje na początek trochę pobiegać i systematycznie zwiększać obciążenie. I przede wszystkim ograniczyć cukiereczki i tego typu rzeczy. To naprawdę ciężka praca aby przyniosło efekty.

bookia
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Nie ma diety cud, trzeba się dobrze odżywiać i dużo ćwiczyć:) Ja np straciłam parę kilo na Dukanie, nie pamiętam jak długo byłam, ale maks 2-3 tygodnie, dłużej chyba byłoby ryzykownie dla organizmu. Anyway, schudłam w pierwszym tygodniu prawie 7 kilo, potem waga się stabilizowała. Fakt, przytyłam później ze 2, ale to wszystko, wiec o jakimż szczególnym efekcie jojo nie ma co mówić.

djlevine
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Sok z grejfrutów jak najbardziej 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak schudnąć ?"

Przewiń na górę