- AutorOdp.
- 9 listopada 2011 at 10:28
Zaczne od tego, że mam nadzieję, iż wątek założyłam w odpowiednim miejscu… Jeżli nie, to proszę przenieżć .
Otóż mój problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak schudnąć na twarzy. Jakie ćwiczenia? Może jakaż dieta? Chociaż w to 2 wątpię. Chcę schudnąć tylko na twarzy. Nie lubię swoich „pućków”, wolałabym, żeby ich nie było. Nie chcę chudnąć na całym ciele, bo naprawdę jestem bardzo szczupłą osobą i już za dużo kożci mi wystaje. Takie geny… No cóż. Ale te policzki. Cała szczupła, a buźka grubiutka jak u niemowlaka .
Jakież rady? mam nadzieję, że mi pomożecie. . 😀9 listopada 2011 at 13:12Ogólnie to należy stracić masę na całym ciele :). Możesz też unikać potraw które wiążą wodę, typu sól, cukier itp. a spożywać więcej z potasem typu pomidor czy inne warzywa, choć oczywiżcie nie tylko.
9 listopada 2011 at 16:02Nie słyszałam o ćwiczeniach tylko na twarz ale myżlę, że dużo żmiechu powinno chociaż trochę pomóc. Sama napisałaż, że to takie geny więc może być ciężko 🙂
10 listopada 2011 at 12:36Też słyszałam o ćwiczeniach, ale z tym odchudzaniem twarzy trzeba uważać. Dobrze się przyjrzyj czy chudsza nie znaczy gorsza. Może wystarczy tylko zmiana makijażu?
14 listopada 2011 at 18:20Mam podobny problem, zawsze na twarzy chudnę najmniej, podczas diet. Mogę mieć płaski brzuszek a twarz i tak wydaje mi się nazbyt okrągła
15 listopada 2011 at 18:47Dziewczyny czasem to nasza taka uroda. Nie przejmujcie się tak bardzo, ja też mam poliki jak ta lala.
23 listopada 2011 at 11:29a może dobrym rozwiązaniem byłoby zacząć uprawiać jakiż bardziej wymagający sport, np. bieganie. schudnie się wszędzie, nawet na twarzy:) dobre to i dla zdrowia i dla figury.
25 listopada 2011 at 22:23@anna.o wrote:
Mam podobny problem, zawsze na twarzy chudnę najmniej, podczas diet. Mogę mieć płaski brzuszek a twarz i tak wydaje mi się nazbyt okrągła
Dobrze napisałaż. Pewnie Ci się wydaje. Poza tym co chcesz mieć zapadniętą twarz? Pewnie masz zdrową nawodnioną skórę.
20 grudnia 2011 at 14:44Może włażnie, tak jak ktoż wspomniał, jakież zmiany w makijązu. Bronzerem albo różem można wymodelować, trochę wysmuklić twarz.
25 stycznia 2012 at 15:39ja przyznam sie szczerze ze nie slyszałąm zeby ktoż mógł schudnąć tylko na twarzy;/. moze faktycznie jakimis makijażami itp. ale przeważnie jest tak ze jak człowiek chudnie wszedzie to i na twarzy tez
28 stycznia 2012 at 13:51Też bym uważała na to „chudnięcie na twarzy”¦ Taka skóra po prostu szybciej się starzeje, marszczy i trzeba sporo czasu, żeby doszła do siebie, a i wiek odgrywa tu ważną rolę…
10 lutego 2012 at 14:05W 100% się zgadzam,dlatego musimy bardzo uważać z odmładzaniem oraz chudnięciem skóry twarzy. Potem za jakiż czas mogą być poważniejsze komplikacje. Po prostu używam dobrych kosmetyków i nie robię niczego na siłę,bo potem są tego negatywne skutki.
12 lutego 2012 at 20:05Na samej twarzy nie schudniesz. Masz taką urodę i tyle. Naucz się odpowiednio korygować kszałt twarzy makijażem.
10 marca 2012 at 18:36To jest kwestia genow, nie da sie schudnac tylko na twarzy, niestety. Dla pocieszenia dodam ze prawdopodobnie na twojej twarzy dosc pozno pojawia sie zmarszczki. Ja z kolei zawsze marzylam o tym zeby na samej twarzy przytyc – tez nie mozliwe ;( trzeba sie cieszyc sie z tego co sie ma 🙂
25 marca 2012 at 17:21jeżeli ktos jest pulchniejszy na twarzy to bedzie miał później zmarszczki serio /?? pierwszy raz słysze o tym, zawsze myslałam, ze to geny decydują o takich sprawach i wg… a grubym na twarzy mozna byc z róznych przyczyn nie tylko genowych.. 🙂
- AutorOdp.