- AutorOdp.
- 7 marca 2007 at 18:43
[usuni臋to_link] wrote:
czym ty sie zajmujesz 偶e masz tyle sprz臋tu?
Tworz臋 Muzyk臋 Elektroniczn膮.
Wspomina艂em ju偶?7 marca 2007 at 18:44a masz jakie偶 szczeg贸lne osi膮gniecia?
7 marca 2007 at 18:49Je偶li nazwa膰 szczeg贸lnymi osi膮gni臋ciami nagrywanie p艂yt…
Nie nagrywam oryginalnych CD w wytw贸rniach.
Pow贸d jest prosty. Przede wszystkim gram, bo sprawia mi to ogromn膮 frajd臋, a nie z my偶l膮 o nagrywaniu p艂yt.
Gdyby nawet by艂a taka mo偶liwo偶膰, to do tego potrzebne s膮 odpowiednie predyspozycje…
Co wi臋cej muzyka elektroniczna kojarzy si臋 wszystkim z syntezatorami, samplerami i urz膮dzeniami peryferyjnymi, tymczasem ja tworz臋 na bardzo prostych urz膮dzeniach generuj膮cych opr贸cz d藕wi臋ku bardzo du偶y poziom szumu.
Profesjonalny sprz臋t jest szalenie drogi. Dla przyk艂adu dobrej klasy sampler kosztuje tyle ile nowy zachodni samoch贸d, a o syntezatorach cyfrowo-analogowych i procesorach efekt贸w ju偶 nie wspomn臋…
Wi臋c dobrej klasy urz膮dzenia do komponowania muzyki to raczej dla mnie abstrakcja i nie ma szans na zrobienie czego偶 w pe艂ni profesjonalnie.
Je偶li nawet uda艂o by si臋 to wszystko jakim偶 cudem zrealizowa膰, to na koniec w studio nagra艅 czeka ko艅cowa obr贸bka d藕wi臋ku, czyli dodanie masteringu – bez tego praktycznie nie zaistnieje 偶adna p艂yta na kr膮偶ku CD – a to te偶 jest niez艂a sumka:-))
I tym optymistycznym akcentem zako艅cz臋 swoj膮 opowie偶膰 o d藕wi臋ku8 marca 2007 at 11:21niez艂y z Ciebie „dziadek” 馃榾 Robercie
8 marca 2007 at 15:08No m贸wi艂em ju偶, ze tylko w niekt贸rych sprawach jestem podobny do innych dziadk贸w.
Dziadkiem jestem ale z racji wieku, bo wnucz膮t nie mam, co Wszystkie Panie doskonale wiecie.
9 marca 2007 at 08:25ojojoj!!!!!!!!!!! Robert ile p艂yt,ale trzeba przyznac ze jak na taki MEXYK i tak jest porz膮dek
- AutorOdp.