- Ten temat ma 36 odpowiedzi, 16 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 15 lat, 12 miesi臋cy temu przez
tankian00.
- AutorWpisy
- 19 grudnia 2008 o 12:19 #133074
Ja w takich ekstremalnych sytuacjach z moim brzuszkiem bior臋 sobie Lipancrea, nie wiem czy o niej s艂ysza艂a偶 ale lek jest naprawd臋 super, mi zawsze po nim przechodzi a do tego mo偶na go dosta膰 bez najmniejszego problemu bo jest bez recepty. Mam nadziej臋 偶e nie b臋dziesz musia艂a si臋 ju偶 wi臋cej m臋czy膰, tym bardziej 偶e teraz 偶wi臋ta, ja sama te偶 tak na wszelki wypadek skocz臋 po ni膮 偶eby czasem nie dopad艂o mnie co偶 na te 偶wi臋ta, 偶ycz臋 zdr贸wka 馃榾 3maj si臋
22 grudnia 2008 o 10:38 #133075Witajcie. ostatnio dowiedzia艂am si臋 w艂a偶nie od kole偶anki, 偶e przyczyn膮 z艂ego trawienia jednak jest m.in jedzenie w po偶piechu i i teraz staram si臋 wi臋cej czasu przeznacza膰 na spo偶ywanie posi艂ku. Jednak wzd臋cia nadal s膮, mo偶e wyst臋puj膮 rzadziej, ale s膮. Na dodatek 偶wi臋ta coraz bli偶ej i obawa przed tym czy m贸j 偶o艂膮dek to wszystko spokojnie wytrzyma, ro偶nie. Mo偶e i ja spr贸buj臋 ten lek, kt贸ry polecasz, skoro jest bez recepty to musi by膰 te偶 bezpieczny?
13 stycznia 2009 o 14:59 #133076Rzeczywi偶cie jedzenie w po偶piechu mo偶e by膰 przyczyn膮 wzd臋膰, pami臋taj, 偶eby po posi艂ku chwil臋 odpocz膮膰 i nie rwa膰 si臋 od razu do wyj偶cia lub pracy. Ja moje problemy z trawieniem rozwi膮za艂am w艂a偶nie przez zmian臋 stylu 偶ycia – jem wolniej, prze偶uwam dok艂adniej i odpoczywam po posi艂ku. Mo偶esz zastosowa膰 ten lek bez recepty, m贸j tata bierze (tata ub贸stwia golonki i inne ci臋偶kostrawne potrawy) i z tego co wiem Lipancrea mu pomaga.
9 lutego 2009 o 20:02 #133077Je偶eli masz do偶膰 cz臋ste odbicia mo偶e to by膰 spowodowane wytwarzaniem zbyt du偶ej ilo偶ci soku 偶o艂膮dkowego, a to jest powodowane niezdrow膮 diet膮, za偶 wzd臋cia to cz臋sto problem jedzenia w biegu co powoduje osiadanie pokarmu w jelitach, b膮d藕 dostawania si臋 p臋cherzyk贸w powietrza do przewodu pokarmowego.
Mam dla Ciebie trzy rady:
– pierwsza to reklamowana wsz臋dzie Activia – poprawia perystaltyk臋 jelit, jednak codzienne picie nabia艂u mo偶e ci膮gle wywo艂ywa膰 u Ciebie odbicia, b膮d藕 nudno偶ci dlatego mo偶esz r贸wnie偶– pi膰 codziennie wieczorem po ostatnim posi艂ku herbat臋 np. Figur臋 2, kt贸ra zbiera osadzone przez ca艂y dzie艅 resztki pokarmu, kt贸re mog膮 wywo艂ywa膰 nieprzyjemne wzd臋cia i odbicia i pozwoli rano na oddanie ich w toalecie. Spowoduje to r贸wnie偶 po oko艂o 2 tygodniach spadku wagi o ok 3kg poniewa偶 pozb臋dziesz si臋 resztek z jelit.
Je偶eli to nie pomo偶e, prawdopodobne, 偶e albo Twoje dieta jest bardzo niezdrowa i musisz j膮 zmieni膰 na „l偶ejsz膮”, albo po prostu masz problemy z w膮trob膮, b膮d藕 偶o艂膮dkiem i musisz uda膰 si臋 do lekarza.
Wi臋kszo偶膰 problem贸w trawiennych ma r贸wnie偶 pod艂o偶e nerwowe, poniewa偶 偶yj膮c w biegu i stresie przyczyniamy si臋 do spowolnionej pracy o偶rodk贸w 偶ywieniowych znajduj膮cych si臋 w naszym m贸zgu i odpowiedzialnych za prawid艂owe trawienie.
Pozdrawiam
14 pa藕dziernika 2009 o 14:58 #133078A mi zawsze gdy mam niestrawnosc pomagaja ziola Bittnera ;P Nie sa drogie, a skuteczne jak najbardziej 馃檪 Tutaj np mozecie o nich przeczytac [xxxxx]
EDIT:kowal2
8 marca 2010 o 17:29 #133079hej
pozwolilam sobie wznowic ten temat, zeby nie zasmiecac forum nowymi, powtarzajacymi sie watkami…
Mam maly dosc intymny problem…mianowicie kiedy jestem na uczelni i siedze juz kilka godzin na zajeciach to czuje sie „pelna”. Wiadomo, ze nie wyjde z wykladow zeby skorzystac z wc…z reszta jakos tak bym sie wstydzila.
Jest cos skutecznego na wzdecia i zaparcia?
Czego wy uzywalyscie zeby nie miec tych „przykrych problemow”?
Bede wdzieczna za kazda pomoc;)11 marca 2010 o 21:15 #133080pr贸bowa艂a偶 mo偶e espumisan easy? u mnie dzia艂a, no i 艂atwo go wzi膮膰 nawet na zaj臋ciach
12 marca 2010 o 09:19 #133081Zaleca艂 bym stosowa膰 Colon C (co dzie艅 na p贸艂 godziny przed posi艂kiem 1 x dn)Na wzd臋cia Espumisan w zale偶no偶ci od potrzeby 6 kapsu艂ek(lub 3-4 x dn)W problemach z zaparciami stosowa膰 LACTULOSUM.Dieta lekkostrawna(bez sma偶onego i t艂ustego,unika膰 u偶ywek,du偶o pi膰 wody mineralnej(nie gazowanej) i wi臋cej ruchu.
12 marca 2010 o 19:12 #133082Colon C, jako偶 nie mog臋 tego prze艂kn膮膰, pr贸bowa艂am z jogurtem, sokiem, na sucho, na kanapkach, jako偶 ta jego forma nie przekonuje do stosowania, a espumisan wol臋 easy, w saszetkach, ale dzia艂anie pewnie ma to samo
12 marca 2010 o 19:27 #133083Nie wiem jak stosujesz Colon C ale nale偶y stosowa膰 艂y偶eczk臋 na szklank臋 wody i po wymieszaniu wypi膰.Mo偶na popi膰 czyst膮 wod膮.Nale偶y zaznaczy膰 偶e dzia艂anie jest nie tylko przeciw wzd臋ciowe ale poprawia perystaltyk臋 jelit co jest bardzo istotne dla pasa偶u jelitowego a w tym przypadku wyst臋puje r贸wnie偶 problem zapar膰.
13 marca 2010 o 17:33 #133084ja wiem jak si臋 go stosuje, czytam to zawsze na opakowaniach, z wod膮 nie potrafi艂am go prze艂kn膮膰, wiec pr贸bowa艂am innych sposob贸w, ale nie da艂o rady, to zdecydowanie nie dla mnie, wol臋 sobie zje偶膰 jab艂ko, a w szczeg贸lnych przypadkach espumisan easy
14 marca 2010 o 18:41 #133085Espumisan easy rozni sie czyms oprocz tego ze jest w granulkach od tego w tabletkach? Ostatnio reklame uslyszalam w radiu wiec to chyba jakas nowosc.
Z reszta o tym Colon C rowniez nie slyszalam… Dorota 123 jak myslisz co skuteczniejsze?15 marca 2010 o 18:43 #133086Colon C z tego co wyczyta艂am na opakowaniu to b艂onnik, 艂upiny nasion, poprawia perystaltyke jelit, ale dla mnie espumisan easy okaza艂 si臋 skuteczniejszy, te偶 kupi艂am go po tym jak us艂ysza艂am reklam臋 馃檪 a od zwyk艂ego espumisanu r贸偶ni si臋 chyba tylko form膮, bardziej easy, bo jedno i drugie to simetykon, ale tym razem nie w kapsu艂ce, ale w granulkach bez popijania, wi臋c w艂a偶ciwie bez ogranicze艅.
je偶li chcesz go za darmo wypr贸bowa膰, to ostatnio w relayu widzia艂am, ze pr贸bki s膮 w wielu gazetach.
15 marca 2010 o 19:24 #133087To rzeczywiscie troche sie roznia:P Wygodna ma forme ten espumisan easy, mozna go nawet zabrac do pracy i bez problemu zazyc w kazdej chwili.
No to teraz mozna jesc i jesc, zazyc te granulki i chyba po klopocie;P
Kobiety w ciazy tez moga go stosowac?16 marca 2010 o 18:28 #133088mog膮 bez 偶adnych problem贸w, karmi膮ce mamy te偶, poniewa偶 nie wch艂ania si臋 z uk艂adu pokarmowego, ma dzia艂anie czysto mechaniczne, redukuje ilo偶膰 gaz贸w w uk艂adzie pokarmowym, rozbijaj膮c p臋cherzyki piany, w kt贸rych si臋 te gazy znajduj膮, gaz wydostaje si臋 i mo偶e zosta膰 roz艂o偶ony w naturalny spos贸b. Jest to bardziej naturalne i zdrowsze ni偶 nawet jogurty, kt贸re maj膮 pomaga膰 na trawienie…
a granulki s膮 cytrynowe, mniam, jak oran偶adki w proszku, pami臋tacie takie z dzieci艅stwa? 馃槅
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.