- AutorOdp.
- 10 czerwca 2012 at 18:49
Chcę w najbliższym czasie kupić jakiż ekspres do kawy, pooglądałam troszkę i nie wiem sama, jaki jest lepszy ciżnieniowy a może dźwigniowy? Jakoż osobiżcie bardziej przekonują mnie te dźwigniowe, ale nie wiem sama…ceny są bardzo różne i ciężko mi się zdecydować, doradźcie konkretny model.
13 czerwca 2012 at 17:29Pewnie wyżmienita jest kawka z takiego expresu jaki pokazałaż falista24. Cena nie jest niska, ale wydaje mi się że warto zainwestować w takie cudo jeżli chce się spróbować dobrej kawy, pewnie tak samo dobrej jak tej na Sycylii 😀
20 czerwca 2012 at 13:00No ten dla mnie jest najbardziej odpowiedni.
Niektórzy mają problem z obsługą, ale idzie się przyzwyczaić.
Mój szef się zastanawia nawet czy do firmy takiego nie sprezentować. 😀20 czerwca 2012 at 16:03falista, z tego co się orientuje, Stradivari raczej nie jest ekspresem do biur, no chyba że jakichż małych i dla koneserów kawowych.
W biurze chcesz kawę raz dwa, a Stradivari rozgrzewa się
każdorazowo 10-15 min., no i żeby zaparzyć w nim pyszną kawę trzeba pewnego wyczucia, w końcu to ekspres dźwigniowy, nie wystarczy wrzucić kapsułki i patrzeć jak się robi kawka.
Wiadomo, że smak jest za to nieporównywalny, to jest włażnie prawdziwa kawa. No i pojemnożć do biura może być za mała, ale do domu jak najbardziej, nawet ten mniejszy – 0,8 l.
Do domu, na prezent na osoby znającej się na dobrej kawie – będzie w sam raz. Także Ewelka22, dla Ciebie będzie idealny.20 czerwca 2012 at 18:45Skoro ten Stradivari nie jest przeznaczony do biur, jest idealnym rozwiązaniem do domu. A z obsługą też można sobie poradzić, pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Już wiem co zażyczę sobie na żwięta bożonarodzeniowe 😀
27 czerwca 2012 at 21:15chyba typ jest ważny… tanie ekspresy wiążą się z kupowaniem drogich kapsułek do nich – drogie ekspresy – to znow sypanie normalnej kawy 😉 ale ceny są grubo ponad 1000 zł wtedy..
30 czerwca 2012 at 18:31no dokładnie dlatego nie chce tego kapsułkowego, ogólnie z takiego dźwigniowego kawa ma o wiele lepszy smak. Dzięki za rady, podoba mi się wasza propozycja, ale jeszcze się zastanowię, w końcu to nie jest 100 zł tylko duża kasa do wydania 🙂
- AutorOdp.