• Autor
    Odp.
  • Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Ja włażnie coraz poważniej zastanawiam się nad odkurzaczem wodnym. Biorąc pod uwagę, że jestem alergiczką, to chyba będzie najlepszy wybór. Z tego co widziałam, to odkurzacz MPM Bora jest dobry. Opinie na jego temat są pozytywne, a i cena wysoka nie jest. Także chyba jednak się zdecyduję.

jasminna33
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Odżwieżam temat i wtóruję jego autorce : szukam cichego odkurzacza, który wciągnie wszystkie żmieci raz dwa. Czy któraż z Was zna taki model? Czy któraż ma może Zelmera? Wpadła mi w oczy promocja [usunięto_link] i myżlę, by połączyć konieczne (kupno nowego odkurzacza) z pożytecznym (zniżka). Pomocy dziewczyny, pomóżcie mi wybrać!

I co kupiłaż tego zelmera? Ja to myżlałam o czymż bezworkowym, wygodniej i taniej. Najlepiej z kompresją kurzu i dobrym filtrem żeby zatrzymywał jak najwięcej alergenów.

filipinka40
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ja mam wodny na wodę i jest dosyć fajny

kowalska10
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Odkurzacz – należy moim zdaniem wybierać pod kątem do czego ma służyć, jaki mamy metraż domu.

Jak dużo wykładzin, dywanów to bez opcji prania nie szukałabym takiego, to bardzo ułatwia późniejsze sprzątanie.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Moim zdaniem odkurzacz musi być przede wszystkim niezawodny i mało awaryjny,tym sugeruje się podczas zakupu no a rzecz jasna to z kolei pociąga za sobą również cenę i firmę,wiec mamy cały szereg zależnożci:)

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

@Nieidealna wrote:

Mam jeden z tych najnowszych i jest żwietny. Cichy, duża moc, bezworkowy, więc i hipoalergiczny. Nie moglabym chcieć więcej.

Duża moc to pewnie też sporo prądu ciągnie ?

azja85
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

Nieee, teraz to już nie jest reguła, one są tak zaprojektowane żeby były oszczędne

Euro-Zakupy
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Zgadza się,teraz te najnowsze i ciche modele maja to do siebie,że są także energooszczędne,stad też ich wyższa cena podczas zakupu,ale wg mnie warto.

azja85
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

No pewnie, że warto. ten koszt po jakimż czasie nam się zwróci a sprzęt mamy jakożciowo lepszy. Ja jeszcze patrzę na ilożć serwisów danej marki w mojej okolicy.

Euro-Zakupy
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Odkurzacz centralny to bardo dobre rozwiązanie,z tym że drogie i nie zawsze da się podłączyć taką instalację do domu,najlepiej zaplanować to na wczesnym etapie budowy.

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

My mamy zwykły z Electroluxa i sobie chwalimy 😉
    ktoż wspominał o wodnych,ale były nam odradzane …

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Zwykły, to znaczy jaki? Nam włażnie po 7 latach padł odkurzacz, szukam czegoż fajnego, niedużego, lekkiego i cichego

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Zwykły w sensie że nie wodny czy cos takiego 🙂
    Mam Electrolux ErgoEasy ZTF7620
    w sumie mamy go koło roku i jesteżmy zadowoleni 😉
    wg mnie chodzi cicho 😉

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

A czy odkurzacze też mają opisaną energoszczędnożć – A – z ilożcią plusików ?

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Wydaje mi się że nie, ale o tym chyba decyduje pobór mocy

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jaki odkurzacz?"

Przewiń na górę