- AutorOdp.
- 27 lipca 2012 at 14:46
Ja włażnie coraz poważniej zastanawiam się nad odkurzaczem wodnym. Biorąc pod uwagę, że jestem alergiczką, to chyba będzie najlepszy wybór. Z tego co widziałam, to odkurzacz MPM Bora jest dobry. Opinie na jego temat są pozytywne, a i cena wysoka nie jest. Także chyba jednak się zdecyduję.
14 grudnia 2013 at 17:59[usunięto_link] wrote:
Odżwieżam temat i wtóruję jego autorce : szukam cichego odkurzacza, który wciągnie wszystkie żmieci raz dwa. Czy któraż z Was zna taki model? Czy któraż ma może Zelmera? Wpadła mi w oczy promocja [usunięto_link] i myżlę, by połączyć konieczne (kupno nowego odkurzacza) z pożytecznym (zniżka). Pomocy dziewczyny, pomóżcie mi wybrać!
I co kupiłaż tego zelmera? Ja to myżlałam o czymż bezworkowym, wygodniej i taniej. Najlepiej z kompresją kurzu i dobrym filtrem żeby zatrzymywał jak najwięcej alergenów.
31 grudnia 2013 at 08:08Ja mam wodny na wodę i jest dosyć fajny
6 marca 2014 at 12:28Odkurzacz – należy moim zdaniem wybierać pod kątem do czego ma służyć, jaki mamy metraż domu.
Jak dużo wykładzin, dywanów to bez opcji prania nie szukałabym takiego, to bardzo ułatwia późniejsze sprzątanie.
7 kwietnia 2014 at 18:44Moim zdaniem odkurzacz musi być przede wszystkim niezawodny i mało awaryjny,tym sugeruje się podczas zakupu no a rzecz jasna to z kolei pociąga za sobą również cenę i firmę,wiec mamy cały szereg zależnożci:)
29 czerwca 2014 at 20:37@Nieidealna wrote:
Mam jeden z tych najnowszych i jest żwietny. Cichy, duża moc, bezworkowy, więc i hipoalergiczny. Nie moglabym chcieć więcej.
Duża moc to pewnie też sporo prądu ciągnie ?
29 czerwca 2014 at 22:47Nieee, teraz to już nie jest reguła, one są tak zaprojektowane żeby były oszczędne
7 lipca 2014 at 07:58Zgadza się,teraz te najnowsze i ciche modele maja to do siebie,że są także energooszczędne,stad też ich wyższa cena podczas zakupu,ale wg mnie warto.
15 lipca 2014 at 11:06No pewnie, że warto. ten koszt po jakimż czasie nam się zwróci a sprzęt mamy jakożciowo lepszy. Ja jeszcze patrzę na ilożć serwisów danej marki w mojej okolicy.
4 września 2014 at 10:41Odkurzacz centralny to bardo dobre rozwiązanie,z tym że drogie i nie zawsze da się podłączyć taką instalację do domu,najlepiej zaplanować to na wczesnym etapie budowy.
11 września 2014 at 12:16My mamy zwykły z Electroluxa i sobie chwalimy 😉
ktoż wspominał o wodnych,ale były nam odradzane …12 września 2014 at 11:00Zwykły, to znaczy jaki? Nam włażnie po 7 latach padł odkurzacz, szukam czegoż fajnego, niedużego, lekkiego i cichego
13 września 2014 at 13:21Zwykły w sensie że nie wodny czy cos takiego 🙂
Mam Electrolux ErgoEasy ZTF7620
w sumie mamy go koło roku i jesteżmy zadowoleni 😉
wg mnie chodzi cicho 😉14 września 2014 at 21:42A czy odkurzacze też mają opisaną energoszczędnożć – A – z ilożcią plusików ?
25 września 2014 at 12:31Wydaje mi się że nie, ale o tym chyba decyduje pobór mocy
- AutorOdp.