- AutorOdp.
- 2 lipca 2010 at 11:09
Dziewczyny! Chcę rozpocząć przygodę z jogą. Dowiedziałam się , że są różne rodzaje xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx , ale nadal nie wiem na co się zdecydować. Doradzicie mi? 🙂
edit
jakubek5 lipca 2010 at 07:52Na fitness chodziłam kilka lat i przejadł mi się, dlatego chciałam rozpoczac cos nowego. O jodze słyszałam bardzo pozytywne opinie 🙂
12 lipca 2010 at 08:48Zależy czego oczekujesz po takich zajęciach – czy chcesz np szybciej wyrzeźbić swoja sylwetkę czy się wyciszyć – dla mnie joga to relaks więc może jakaż, którą ci się spodoba w tym wykonaniu – sama musisz zdecydować bo wiesz najlepiej jaki typ chcesz uprawiać.
13 lipca 2010 at 13:54Włażnie zależy jakie są twoje oczekiwania?
Temperamnt, lubisz się pocic, czy chcesz się skoncentrowac bardziej na oddechu nauczyc się koncentracjij i rozluznienia?Ja uczę się od jakiegoż czasu Ashtanga Vinyasa Yoga i mam poczucie że trafiłam na taki rodzaj który współgra z moim temperamentem.
Ashtanga jest jogą dynamiczną, w której wykonuje się samodzielnie stały układ Asan, ze stałą ilożcia wdechów i wydechów.Ja czuje się po niej cudownie jakbym rozkładała się w swoim ciele jak na nowej wygodnej kanapie.
13 lipca 2010 at 17:32A całkiem niedawno ktoż straszył że joga sprzeciwia się religii katolickiej;)
28 lipca 2010 at 10:11Niby tak, bo jeżeli patrzeć pod kontem religii to joga wywodzi się z innej niż katolicka, ale to jest takie dziwne gadanie bo ja jogę traktuje bardziej jako sport i wyciszenie a nie jako formę oddania czci jakiejż religii i myżlę, że duża czeżć ludzi tak to traktuje, nawet jak jeżdżą do Azji na zjazdy joginów itp to i tak bardzie robią to dla siebie niż dla kogoż.
5 listopada 2010 at 01:26jeżli już, to najbardziej wymagający, żeby można było zbirowi wybić 13 zęboli 😈
3 stycznia 2011 at 07:45A może power joga, osobiscie nie miałam okazji ćwiczyć, ale słyszała, ze ta forma jogi jest dużo szybsza, energiczna.
7 marca 2011 at 08:54Przeciez zawsze na poczatku jak przychodzić do danego studia, w którym uczysz sie i poznajesz tajniki jogi to zaczynasz od grupy poczatkujacej.Przeciez nikt od razu nie rzuci Ciebie do grupy zaawansowanej 😉
29 listopada 2011 at 06:04mnie się bardzo podobala hot joga. detoks i elastycznożc, nie jest tez az taka wolna i nudna wiec super połączenie.
4 stycznia 2012 at 03:56[usunięto_link] wrote:
mnie się bardzo podobala hot joga.
jakież ostre jebanko na linach? 🙄
[usunięto_link] wrote:
detoks i elastycznożc
chyba nie muszę detoksu, ale fajnie…
[usunięto_link] wrote:
nie jest tez az taka wolna i nudna wiec super połączenie.
można poruchać? spoko!
19 marca 2014 at 15:52sultanka – fajny artykuł, nie miałam pojęcia że coż takiego jak Ashtanga istnieje a teraz myżlę żeby zapisać się na zajęcia. Może polecicie jakież miejsce w Poznaniu?
19 marca 2014 at 19:29Joga może nie koniecznie, ale sauna i masaż o super:) Dzięki za posunięcie pomysłu
19 marca 2014 at 19:51[usunięto_link] wrote:
sultanka – fajny artykuł, nie miałam pojęcia że coż takiego jak Ashtanga istnieje a teraz myżlę żeby zapisać się na zajęcia. Może polecicie jakież miejsce w Poznaniu?
Jest wiele odmian jogi, ashtanga moja ulubiona 🙂
19 września 2014 at 17:02na JogaStyl.pl jest wiele poradników oraz sprzętu więc coż wybierzesz na pewno.
- AutorOdp.