• Autor
    Odp.
  • Feministka000
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 9
    • Bywalec

hmm ogolnie to chyba tak:
    1.Krem nawilzajacy do ciała
    2.krem do twarzy
    3.zel do twarzy
    4.tusz do rzes
    5.podkład/puder/krem koloryzujacy
    6.w razie potrzeby kredka
    7.delikatny lakier
    8.bluszczyk
    9.dezodorant
    10.pianka do włosów/albo kto co tam uzywa…
    no to hcyba podstawowe rzeczy:)) Pozdrawiam

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

dodałam bym peeling, krem do rąk, stóp, moze jakież cienie,

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

jak sie ma 15 czy 16 lat to szare mydlo wystarczy;) a taka starucha jak ja to juz musi sie szarpnac na wiecej rzeczy:] ale wszystkiego to az nie idzie wymienic. no zreszta – co my ci tu mamy podpowiadac – sama powinnac wiedziec czego potrzebujesz;)

alcarin
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Wiesz na początek bym ci poleciła abyż poszła do instytutu kosmetycznego dr. Ireny Eris lub do spa dr Ireny Eris aby dobrali do twojej skóry odpowiedzenie kosmetyki. Na pewno doradzą tam jakie masz używać i jakie są Ci potrzebne. Tak będzie najlepiej bo nie zniszczysz sobie cery kupując nieodpowiednie kosmetyki do swojej skory.

lamajka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 35
    • Bywalec

hmmm, instytut kosmetyczny dr Eris jest miejscem żwietnym, ale dla kobiet, które mają trochę więcej lat niż 16. Pewnie koleżanka zmaga się najwyżej z trądzikiem, a może nawet jeszcze nie? Chociaż, może od najmłodszych lat należy wyrabiać u siebie dobre nawyki i odwiedzać renomowane miejsca…

renia_tm
    Member
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Przed pojsciem do sklepu proponowalabym wizyte u dermatologa gdyz wiekszosc z nas nie potrafi tak naprawde okreslic typu skory jaki possiadamy.Dermatolog napewno udzieli najlpszej porady 😀 😀 a pozniej juz tylko…. na zakupy 😀

oh_ja
    Member
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

dokładnie, nikt nie doradzi nam lepiej niż dermatolog bo przecież tylko on jest w stanie dobrze okreżlic rodzaj naszej skóry i tak na przykład było włażnie ze mną 🙂 i teraz wiem co jest dla mojej skóry najlepsze

oh_ja
    Member
    • Stały bywalec

ja jezeli chodzi o pielęgnację twarzy stosuję raczej tylko dermokosmetyki. byłam włażnie u dermatologai powiedział, że takie będą najlepsze dla mojego typu skóry- czyli wrażliwej i wręcz alergicznej. no i tak używam ich sobie i raczej nie powinnam używać tych „zwykłych” bo mogę sobietylko „zaszkodzić” 😉 no ale mam akurat włażnie taki typ skóry a nie inny 🙂

renia_tm
    Member
    • Bywalec

Ja rowniez staram sie uzywac wylacznie dermokosmetykow i namawiam do tego rowniez moje kolezanki,ktore juz chyba fortune wydaly na testowanie wszystkiego o czym gdzies uslyszaly 🙂 po czym okazalo sie,ze to jednak nie dla nich.W aptekach dostepna jest naprawde duza gama tych kosmetykow i zapewne kazdy znajdzie cos odpowiedniego dla swojej cery 🙂

oh_ja
    Member
    • Stały bywalec

dokładnie, dlatego ja kupuje teraz tylko dermokosmetyki.teraz jestem na etapie próbowanie Biodermy i sprawdza się super :)[/quote]

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

poczytajcie sobie to, pomaga w doborze kosmetyków 🙂

[usunięto_link]

renia_tm
    Member
    • Bywalec

Dostalam w ubieglym tyg.kilka probek Biodermy i musze pzryznac,ze jestem pod wrazeniem.Moja skora jakby ozyla 😀 A tak powaznie to naprawde widze znaczna zmiane,skora sprawia wrazenie dobrze odzywionej,nawilzonej(pozbylam sie nareszcie tego sciagniecia po myciu i szczypania tuz po nasmarowaniu „dobrym kremem”do twarzy).Ogolnie jest naprawde Ok.

oh_ja
    Member
    • Stały bywalec

ja własnie tez mam teraz próbkę kremu Biodermy do skóry odwodnionej i tez jestem zadowolona.i co wazne nie uczula mnie ten krem, co zdarzało się wczeżniej.a ty renia jakiego ich kremu uzywasz?

renia_tm
    Member
    • Bywalec

Ja uzywam kremu z probki ale jestem naprawde zadowolona to Bioderma Sensibio do skory wrazliwej.Wlasnie czekam na wyplatke i lece do apteki po caly bo jest naprawde genialny 😆

LaLoLa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

Dermokosmetyki najlepsze sa te apteczne! Kiedys uzywalam cala serie Vichy do skory wrazliwej, ale jakis czas temu odkrylam duuuuzo tanszy odpowiednik serie w ktorej sklad wchodzi Lipobase (uzywam do twarzy) i Keranorm (do calego cialka). Sa swietne, genialnie nawilzaja, i nadaja sie na caly rok, bo nie zostawiaja „ciezkiej woskowej maski”.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jakie kosmetyki?"

Przewiń na górę