• Autor
    Odp.
  • hitlerowa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

jakie lubicie jeansy??? obcisłe czy luźne? jakie są wasze ulubione firmy? (czy może kupujecie na bazarze?) jakie lubicie kroje? wolicie biodrówki czy głębokie? xD dzwony czy rurki? ile wam wytrzymują przeciętne jeansy?
    i jak myslicie – czy w jednych spodniach jeansowych można chodzić np. pół roku? xD

odp.

lora

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Uwielbiam jeansy 😀 Jak dla mnie muszą byc biodrówki,dopasowane,lekko rozszerzone na dole.Jeżli chodzi o markę spodni to preferuję te firmy diverse,bo są z dobrej jakożci jeansu i mają fajny krój(a co najważniejsze na długożc są dobre,a zwykle z tym mam problem podczas kupowania spodni 😕 ).Myżlę,że jeansy mogą służyc bardzo dłuugo.Mam taka parę,w której chodzę już ponad rok i w dalszym ciągu niezle sie trzymają 🙂 Dlatego własnie uważam,że warto wydac więcej na spodnie 😀 Pozdrawiam

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Nie chciałam zaczynać nowego wątku, a ten wydaje się być wymarły.
    Otóż chciałam się was poradzić.
    Czy jeansy bardzo jasne, niebieskie (choć prawie białe) są jeszcze chociaż trochę modne, czy to już totalny obciach?
    Mam takie biodrówki z prostą nogawką, kupione 4 lata temu (kiedy były modne) i zastanawiam się czy mogę w nich jeszcze chodzić, bo bardzo je lubiłam i żwietnie leżą. I co do nich pasuje? Ciemna bluzka i buty czy raczej jasne ubrania? Mam większożć ciemnych i czarnych rzeczy.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Najlepsze Levisy,Wranglery czy Lee.Nie cierpie spodni zbytnio udziwnianych,ale niestety za normalnosc teraz trzeba płacic…

Mi uwazam,ze skoro to sa biodrówki z prosta nogawka to mysle,ze spoko mozesz w nich chodzic.Niemodne sa dzwony,co do jasnych nic negatywnego nie zauwazyłam.Mysle,ze moga byc ciemniejsze ubrania i buty,ale chyba raczej nie czarne bo to zbyt duzy kontrast,za bardzo by sie odcinały od reszty.Takie jest moje zdanie 😉

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

U mnie teraz tylko rurki królują 😀 i tylko te z Bershki,bo mają odpowiednią długosć 😉

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Najlepsze Levisy,Wranglery czy Lee.Nie cierpie spodni zbytnio udziwnianych,ale niestety za normalnosc teraz trzeba płacic…

Mi uwazam,ze skoro to sa biodrówki z prosta nogawka to mysle,ze spoko mozesz w nich chodzic.Niemodne sa dzwony,co do jasnych nic negatywnego nie zauwazyłam.Mysle,ze moga byc ciemniejsze ubrania i buty,ale chyba raczej nie czarne bo to zbyt duzy kontrast,za bardzo by sie odcinały od reszty.Takie jest moje zdanie 😉

niemodne? wprost przeciwnie.

a juz szwedy to hit sezonu.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Niemodne sa dzwony,:

Niemodne są dzwony? Dzwony od kiedy tylko powróciły do mody ( jakies 8,10 lat temu?) są modne non stop! I to, że z czasem przyszła moda na szwedy, potem rurki, z kolei proste i teraz znów szwedy, nie oznacza, że dzwony są niemodne! W tej chwili modne są wszystkie cztery wymienione przeze mnie rodzaje spodni. A w tym sezonie rezczywiżcie królują szwedy.

parvati
    Member
    • Guru

@Józia wrote:

[usunięto_link] wrote:

Niemodne sa dzwony,:

Niemodne są dzwony? Dzwony od kiedy tylko powróciły do mody ( jakies 8,10 lat temu?) są modne non stop! I to, że z czasem przyszła moda na szwedy, potem rurki, z kolei proste i teraz znów szwedy, nie oznacza, że dzwony są niemodne! W tej chwili modne są wszystkie cztery wymienione przeze mnie rodzaje spodni. A w tym sezonie rezczywiżcie królują szwedy.

😆 😆 😆 wlasnie ostatnio dzwony byly modne jak bylam w liceum.

Czersi
    Member
    • Zasłużony

Szwedy to nie dzwony wszakze.

A dzwonów jest mało w sklepach w porównaniu teraz do rurek czy własnie tych całkiem szerokich.Takie jest moje zdanie,juz dawno nie widziałam zadnej dziewczyny w dzwonach.

Jozia
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

No włażnie. I cały czas się je nosi, więc nie wiem czy to była ironia z twojej strony, czy rzeczywiżcie potwierdziłaż, to c onapisałam?!

Rzeczywiżcie teraz nie są już zbytnio modne dzwony ze zbyt szerokimi nogawkami. W tej chwili nosi się delikatnie rozszerzane u dołu spodnie.

Z dzwonami w tej chwili jest już chyba tak jak ze st ringami. Od kiedy weszły w modę, stały się standardem i już chyba nie wyjdą 😉 Tylko zmieniają się konkrettne kroje, tzn proporcje rozszerzenia itd.

Czersi
    Member
    • Zasłużony

Ja piszac dzwony miałam na mysli własnie takie typowe-obcisłe w udach i mocno roszerzane na dole.Lekko rozszerzane czy calkiem szerokie nadal sa w modzie.

parvati
    Member
    • Guru

@Józia wrote:

[usunięto_link] wrote:

No włażnie. I cały czas się je nosi, więc nie wiem czy to była ironia z twojej strony, czy rzeczywiżcie potwierdziłaż, to c onapisałam?!

Rzeczywiżcie teraz nie są już zbytnio modne dzwony ze zbyt szerokimi nogawkami. W tej chwili nosi się delikatnie rozszerzane u dołu spodnie.

Z dzwonami w tej chwili jest już chyba tak jak ze st ringami. Od kiedy weszły w modę, stały się standardem i już chyba nie wyjdą 😉 Tylko zmieniają się konkrettne kroje, tzn proporcje rozszerzenia itd.

nie wiesz, o czym piszesz.

Jozia
    Member
    • Maniak

A ty wiesz? jeżli wiesz to wiemy obie. Jeżli jednak ty n ie wiesz, wytłumaczę prożciej….
    Piszę o tym, ze kilka lat temu jak wchodziły dzwony, były modne z bardzo szerokimi nogawkami, natomiast teraz takie już nie są trendy. Teraz w modzie pozostaly tylko z lekko rozszerzanymi. Jasne i klarowne, czy lepiej będzie jak ci to narysuje? 😆

parvati
    Member
    • Guru

joziu kilka lat pracowalam jako stylistka. doskonale wiem, co jest i co bylo modne. nie musisz mi nic rysowac.

musisz wiedziec, ze fakt, ze w polsce cale zastepy lasek, ktore nie maja pojecia o modzie, od lat nosza dzwony, nie ma nic wspolnego z tym, ze ten model spodni „nie wychodzi z mody”.

wiele lat temu dzwony byly hitem. jednak baaardzo szybko tym hitem byc przestaly, ale nie w polsce. w polsce dziewczeta nadal kupowaly tlumnie na bazarkach tandetne dzwony.

od dawna modne byly dzinsy o prostych nogawkach. pozniej weszly rurki: i pittila, i skinny. jeszli chodzi o rozszerzana nogawke…dopuszczalne jedynie delikatne roszerzenie w dzinsach typu boot cut. trzeba byc slepym, zeby uwazac, ze boot cuty to dzwony.

zeszlej wiosny wrocily szwedy. i wlasciwie niezle sie trzymaja.
    duzo lepiej niz dzwony, ktore sa hitem jesieni, ale…nie do bluz z kapturem i rozowych koszulek z cyrkoniami. do sytlizacji hippie. w zwiazku z tym nie sadze, zeby pojawilo saie na polskich ulicach specjalnie duzo modnych dzwonow.

Jozia
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

.dopuszczalne jedynie delikatne roszerzenie w dzinsach typu boot cut. trzeba byc slepym, zeby uwazac, ze boot cuty to dzwony.
    .

No to byłam żlepa, bo tak mi się wydawało 😉 Ale myżlę, że wiele dziewczyn uważa takie spodnie za dzwony. Dlatego też mówiłam, że dzwony są modne. Ale skoro fachowa nazwa owych spodni z delikatynym rozszerzeniem to nie dzwony stwierdzam, iż w tej chwili dzwony nie są modne. Modne są już za to bardzo długo boot cuty. O tak 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jeansy"

Przewiń na górę