• Autor
    Odp.
  • uleczka99
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 9
    • Bywalec

siemka!…Cz臋sto jem na noc, czy to moze tez wplywac na tycie? 馃槬

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Zale偶y ile przed snem, co spo偶ywasz i w jakich ilo偶ciach.

uleczka99
    Member
    • Bywalec

np 3 kanapki … i tak jest za kazdym razem…

martyna1
    Member
    • Temat贸w: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

generalnie jedzenie na noc niewskazane – pod koniec dnia zwalnia si臋 metabolizm i organizm przechodzi w tryb odpoczywania i ju偶 nie chce mu sie spala膰 tego, co mu dostarczasz po 22, wi臋c gdzie偶 ci to ostatecznie w t艂uszczyk od艂o偶y;)

uleczka99
    Member
    • Bywalec

ahaa;) dzi臋ki:) w sumie to moze dlatego tak jest bo biad贸w nie jadam… O_o

martyna1
    Member
    • Temat贸w: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

to proponuj臋 zamieni膰 t臋 kolacj臋 na jaki偶 fajny obiad – i linia b臋dzie pi臋kna i jedzenie lepiej b臋dzie smakowa膰;)

uleczka99
    Member
    • Bywalec

Dzi臋kuje;)

ines.
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

nie powinno si臋 je偶膰 nic na 2-3 godziny przed snem. a najlepiej to wyznaczy膰 sobie godzin臋 np. 19:00 i po tej godzinie ju偶 nie zagl膮da膰 do lod贸wki. : )) a poza tym na kolacje nie je偶膰 nic ci臋偶kostrawnego.

Anonymous
    Member
    • Guru

@in脙漏s. wrote:

a najlepiej to wyznaczy膰 sobie godzin臋 np. 19:00 i po tej godzinie ju偶 nie zagl膮da膰 do lod贸wki. : )) a poza tym na kolacje nie je偶膰 nic ci臋偶kostrawnego.

Nie prawda ,a je偶li kto偶 chodzi np. o drugiej w nocy spa膰 czy o 6h na ranem to te偶 ma nie je偶膰 do 19h.Te godziny to najg艂upsze co wymy偶lono,a kolorowe czasopisma dla pa艅 dalej to powtarzaj膮.

[usuni臋to_link] wrote:

np 3 kanapki … i tak jest za kazdym razem…

Mo偶esz to zje偶膰 i na 1h przed snem byle lekkostrawne(cho膰 posi艂ki faktycznie og贸lnie zaleca si臋 na 2-3h przed snem). Wa偶na jest kaloryczno偶膰 z ca艂ego dnia i to co b臋dziesz jad艂a na 偶niadanie. Je偶li np. potraw臋 g艂贸wnie zawieraj膮c膮 bia艂ko mo偶esz i kanapki zje偶膰 na ostatni posi艂ek. Poza tym polecam pe艂noziarnisty ma ni偶sze ig nie powoduje takiego wyrzutu insuliny i zawiera b艂onnik ,kt贸ry opr贸cz w艂a偶ciwo偶ci prozdrowotnych obni偶a owe Ig,

Jednak je偶li nie potrafisz zaj膮膰 si臋 diet膮 unikaj w臋glowodan贸w/cukr贸w na ostatni posi艂ek. I oczywi偶cie mniejsze ilo偶ci ni偶 w ci膮gu dnia.

jagoda4
    Member
    • Temat贸w: 21
    • Odp.: 863
    • Zas艂u偶ony

S艂uszna uwaga Kowal.Jak by艂am na diecie i ostatni posi艂ek jad艂am ok 18 to p贸藕niej nie mog艂am zasn膮膰.Wstawa艂am i co偶 jeszcze musia艂am skubn膮膰.
    Zazwyczaj co偶 bardziej kalorycznego,musia艂am rano wsta膰,nie mog艂am czeka膰 a偶 mi przejdzie g艂贸d.

mmmisia
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 44
    • Bywalec

objadnie si臋 bezpo偶rednio przed snem to zab贸jstwo dla dobrej linii… wiem co偶 o tym niestety 馃槙

tak jak to ju偶 by艂o pisane, najlepiej 2-3 godziny przed snem zje偶膰 ostatni posi艂ek. Najwa偶niejsze to je偶膰 regularnie i o sta艂ych porach.

Kaska123
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 23
    • Bywalec

my偶l臋, 偶e sen ma duze znaczenie je偶li chodzi o odchudzanie- Ci co 藕le sypiaj膮 …mniej spalaja tak偶e warto zwr贸ci膰 uwag臋 na komfort snu, kt贸ry mo偶e si臋 polepszy膰 za spraw膮 warunk贸w jakie sobie zorganizujemy, ja jestem zadowolona z naturalnej we艂ny Coconti…

Anonymous
    Member
    • Guru

Hormon m艂odo偶ci 馃檪

Kaska123
    Member
    • Bywalec

hehe wiem to stad, ze rodzice stosowali argument ” jak sie nie bedziesz wysypiac to nie urosniesz” jak bylam mala- jako jedyny skuteczny sposob zagonienia mnie do lozka :))

Kaska123
    Member
    • Bywalec

hehe wiem to stad, ze rodzice stosowali argument ” jak sie nie bedziesz wysypiac to nie urosniesz” jak bylam mala- jako jedyny skuteczny sposob zagonienia mnie do lozka :))

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Jedzenie na noc…"

Przewi艅 na g贸r臋