kapiel z miodem i mlekiem

• Autor
    Odp.
  • mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

miód z mlekiem działaja na skórę nawilżająco, ujedrniająco

miałyżcie już stycznożć z taką kąpielą? sama po sobie wiem ze miód działa żwietnie na skórę,

piszcie swoje zastrzeżenia i obserwacje a może obawy?

zapraszam do postowania:)

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

nigdy nie miałam tyle mleka, żeby się w nim wykąpać 😉 ale mam koleżankę góralkę, która zażyła kąpieli w mleku kozim i powiedziała,że skórę miała po tym jak niemowlak 🙂

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

zażywałam kiedyż takiej kąpieli.
    jednak nie tak „hardcorowej” jak tu Emilia Flores napisała.
    było to chyba: 1 l mleka na 5 l wody. no i do tego chyba 0.5 l podgrzanego miodu.

pamiętam, że dostałam ten przepis od koleżanki, która nie mogła wyjżć z podziwu nad tym specyfikiem. i rzeczywiżcie całkiem, całkiem były efekty.

motylek1007
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 34
    • Bywalec

ciekawy sposób godny wypróbowania 🙂

Der-med
    Member
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Faktycznie – taka kąpiel ładnie nawilża ciało, ale nie zawsze takie zastosowanie miodu jest wygodne – na moge natomiast polecić miodową maseczkę na usta – ładnie wygładza i zapobiega pierzchnięciu warg;) I jeszcze taki przepis: 1 łyżka płynnego miodu, jabłko.
    Zetrzeć drobno jabłko i zmieszać z płynnym miodem. Przygotowaną masę nałożyć na twarz na 20 min., następnie spłukać letnią wodą.
    Maseczka usuwa zanieczyszczenia skóry i wygładza cerę.

To tyle tytułem porad z bomowej apteczki;)

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Oj zgadzam się z Tobą. Taka kąpiel to nie tylko przyjemnożć, ale skóra po niej jest gładka i jedrna. Czasami sobie taką kąpiel serwuje w domu i widzę dużą różnicę. Kiedyż czężciej to robiłam, ale teraz nie dożć, że nie mam czasu to jeszcze (chyba na starożć) im dłużej posiedzę w wannie to mi się słabo robi. Ale 1 minut w miodzie i mleku robi swoje.

pozytywna
    Member
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

No ja powiem szczerze, że takie kąpiele to mi się kojarzą z Kleopatrą 😉 W domu jeszcze nigdy nie próbowałam (włażciwie poza domem też nie), ale może czas najwyższy zafundować sobie taki relaks. Coż mi się od życia należy 🙂

chica18
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Ja słyszałam o kąpieli z mlekiem w takich proporcjach:
    na normalną ilożć wody jaką zawsze lejecie, przypużćmy, że to prawie cała wanna – 2 litry mleka pełnotłustego (3,2%). Jeszcze tego nie próbowałam ale na dniach mam zamiar ;]
    Co do miodu, uważam, że spokojnie to dobry pomysł. Na pewno nie zaszkodzi, a może nawet pomoże ;]

Der-med
    Member
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Dobrze jest rozpużcić miód w mleku i taką miskture wlać do kąpieli – faktycznie pełnotłuste mleko lepiej się sprawdzi w kuracjach nawilżających.

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Łoooł sama z chęcią wykąpałabym się w wannie pełnej mleka, tak jak Kleopatra. Jeszcze żeby w okół były porozstawiane żwieczki zapachowe i nade mną stali panowie wachlujący mnie liżćmi palmy. Pewnie prędko to nie nastąpi, ale warto mieć nadzieje i pozostaje mi dodawanie mleka do wody. Robiłam tak kiedyż z tłustym mlekiem ale bez miodu, ale i tak skórę miałam po tym gładziutką. Teraz mam bardzo fajny płyn do kąpieli: [usunięto_link] który też mi bardzo fajnie nawilża skórę.

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Nie wiem, czy wam już wspominałam, że kiedyż chłopak mojej koleżanki w prezencie zrobił jej kąpiel w mleku??
    super niespodzianka. kupił chyba 20 litrów mleka i wlał do wanny;)
    Oj jak ja bym chciała się wykąpać w mleku.
    Charlize ta seria kąpielowa też jest boska. całkiem nieźle można zastąpić to, że się nie ma mleka;)

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

No mleka to to raczej nie zastąpi ale to fakt, przyjemny jest ten płyn 🙂 W ogóle zazdroszczę koleżance 🙂 Sama bym się z chęcią poczuła jak Kleopatra i zrobiła sobie kąpiel w wannie pełnej mleka. Ahhh 🙂 Juz sobie wyobrażam jak moja skóra po tym byłaby delikatna. chociaż ostatnio spróbowałam kąpieli a’la w mleku i dolałam do wody 2 litry mleka. I to w sumie wystarczyło 🙂 Super sprawa.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

zaciekawiłyżcie mnie kąpielą w mleku… może kiedyż wypróbuję

Brenda
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Ja lubię miodowe żele pod prysznic i do kąpieli. Są łagodne dla skóry i mniej wysuszają. Mój brat kiedyż zrobił żonie taką niespodziankę na jakąż okazję, że kupił 40 kartoników mleka i wlał je do wanny i zaparzył trochę wrzątku, żeby je trochę ogrzać. I było „pojawiam się i znikam”. Kąpiel w mleku czaad!:)

1977dominika
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 46
    • Stały bywalec

A najlepiej jak to jest mleko kozie! Miód z pasieki i sukces gwarantowany. Mam sąsiadkę, która ma 87 lat i raz w miesiącu sobie robi taką pełną kąpiel. Wygląda na 60 lat i co z tego jak ma teraz Alcheimera… Opakowanie jednak jej nie pomoże w tej kwestii. Z miodem to trzeba uważać bo temperatura podgrzanego mleka nie powinna być zbyt wysoka. Jeżli będzie za gorąco to wtedy witaminy i włażciwożci miodu giną.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kapiel z miodem i mlekiem"

Przewiń na górę