- AutorOdp.
- 26 lutego 2013 at 13:26
Słuchajcie, problem dotyczy kaszlu – duszącego, suchego. Są na to jakież sprawdzone domowe sposoby? (syrop z cebuli odpada)
27 lutego 2013 at 08:48Przyznam, że zawsze kupuję dobry syrop i tyle, na przeziębienie jak kaszel męczy no to własnie syropek z cebuli, miód z mlekiem itd.
28 lutego 2013 at 15:06Włażnie nie bardzo pomagają te syropy. Tj. czasami jest nawet gorzej, ogólnie bez zmian. Trwa to już dwa tygodnie i nic, nawet antywirusowe leki nie pomogły. Mówi się, że jak zawiedzie medycyna, to pozostaje tylko natura, dlatego pytam.
2 marca 2013 at 04:51[usunięto_link] wrote:
Słuchajcie, problem dotyczy kaszlu – duszącego, suchego.
wow! mizeria! 🙄
[usunięto_link] wrote:
Są na to jakież sprawdzone domowe sposoby? (syrop z cebuli odpada)
są, Lila, są 🙂 na szczężcie, Kochanie 😉
zamiast cebuli polecam dużo czosnku, plus cytrynkę, miód dwie, trzy nawet cztery łyżki…
lubisz mleko? – to kapnij trochę – ja nie lubię 🙄 dodaję soku pomarańczowegoi potem pójdź spać, aaa :ok:
dobra teraz posłuchaj na miłą nockę:
[usunięto_link]minął Ci kaszelek przy Hardzie? :-
6 marca 2013 at 11:57a ja na kaszel zażywam thicodin
7 kwietnia 2013 at 21:55[usunięto_link] wrote:
a ja na kaszel zażywam thicodin
Ja też i pomaga.
8 kwietnia 2013 at 15:38Macie na myżli Thiocodin? U nas też się sprawdza. Koszt jest niewielki a efekt rewelacyjny. Nie próbowaliżmy jeszcze syropu.
26 kwietnia 2013 at 13:32Moim zdaniem nie ma czegoż takiego jak „dobry syrop”, a zwlaszcza nie istnieje „dobry syrop” bez recepty 🙂
Niemniej jednak na suchy kaszel jest dużo syropów np. Sinecod8 maja 2013 at 16:31Na szczężcie to tylko twoje zdanie 😉
10 maja 2013 at 17:29A może ten kaszel ma podłoże alergiczne? I żaden syropek nie pomoże.
6 września 2013 at 07:19Ja stosuje amertil i pije wapno. Zazwyczaj pomaga.
7 września 2013 at 15:41Ja używam Bronchosolu bo rozrzedza wydzielinę i ułatwia odksztuszanie, a przy okazji zmniejsza dusznożci. Jak dla mnie to najlepszy syrop, który zawsze dołączam do leczenia kaszlu czy przeziębienia, szczególnie, że nie ma problemu z połączeniem go z innymi lekami czy antybiotykami. No i przy okazji koi gardło 🙂
10 września 2013 at 06:37od jakiego wieku można go podawać dzieciom?
10 września 2013 at 20:18[usunięto_link] wrote:
od jakiego wieku można go podawać dzieciom?
Od 4 roku życia 🙂
18 września 2013 at 10:28Dzięki, to mój szeżciolatek już może go brać, skończy się latanie do apteki po ciągle to nowe leki dla dzieci i dla dorosłych 😉
- AutorOdp.