• Autor
    Odp.
  • agata056
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Dziewczyny! Mam problem z tak zwaną „kaszką” na twarzy (głównie czoło). Nie są to ani pryszcze, ani też nie nazwę tego wągrami, a nie mogę się tego niczym pozbyć. Używałam już pilingów (różnego rodzaju), kremów, żelów do mycia twarzy itd. Może któraż z was ma podobny problem i wie jak go rozwiązać?
    Proszę o odpowiedź. 🙂

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

och, ja mam to samo. zastanawiam sie, czy to nie jakies uczulenie. slyszalam,ze mleko i czekolada sa powszechnymi alergenami, ale oba produkty uwilebiam i jeszcze nie probowalam wyeliminowac z diety. Mam 25 lat i ta jak to nazwalas kaszka wcale nie znika

agata056
    Member
    • Początkujący

kurcze 🙁
    ja nie jestem alergikiem. Myżlę, że to mogą być pryszczyki… ale nie da się ich wycisnąć…

Emilia Flores
    Member
    • Zapaleniec

a stosowalas tonik na bazie alkoholu? taki dla młodzieży? ja ostatnio się zastanawiałam,czy by tego nie spróbować. jak byłam w liceum to mi pomagał clerasil

agata056
    Member
    • Początkujący

hehe ja kupiłam sobie z AVONU niedawno, włażnie z alkoholem… ale tylko skóra mi się bardziej przetłuszcza ;[
    już nie wiem co mam zrobić… nic mi nie pomaga ;/
    a to brzydko wygląda.

Klementyna84
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Możesz też wybrać się do dermatologa lub lekarza medycyny estetycznej. Pomoże Ci on znaleźć i dobrać zabieg, który pozwoli Ci się uwolnić od niechcianych „przyjaciół” na czole. Polecam stronę [usunięto_link] – znajdziesz tutaj dużo ciekawych informacji – ja przynajmniej znalazłam 🙂

kingston
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

MOże są to poprostu potówki ?

maju
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

ehhhhh… ja po 3 latach odstawilam tabletki antykoncepcyjne i po prostu mnie wysypalo!!!! okropnie sie czuje!!! i nie wspomne tez o tym, ze nie mam okresu juz jakies 4 miesice po odstawieniu ;/

nie wiem jak sobie poradzic z ta „kaszka” . mam ja wszedzie, ale najwiecej na ramionach, na brodzie , czole itp ;/ okropienstwo!!!! 😕 bleeeeee…… 😳

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Takie tabletki od jakiegos czasu weszly l;oreala. Inneov d – tox. Czytalam o nich bardzo pochlebne opinie. Podobno nieźle oczyszczają skore

Ada12
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 26
    • Bywalec

stosuję te tabletki t-dox od niedawa i rzeczywiżcie są dobre, widzę już poprawę, ostatnio nie pojawiły się przynajmnie nowe wypryski 🙂 piję też dużo wody niegazowanej, staram się tak 1.5 litra dziennie, muszę ograniczyc kawę, ale z tym ciężko, bo za bardzo lubię i też ma to na pewno wpływa na moją cerę 🙂

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

Moja koleżanka była u dermatologa, który dał jej mażć na receptę i skierował do dietetyka, który poradził co jeżć, aby 'kaszka’ się już nie pojawiała. I jak na razie (5 miesięcy) wszystko jest podobno ok.

Emilia Flores
    Member
    • Zapaleniec

a co jej poradził?

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

dieta podobna do tej anty trądzikowej- nie pić alkoholu, nie jeżć słodyczy, ostrych dań, nie palić.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " "kaszka" na twarzy"

Przewiń na górę