- AutorOdp.
- 26 czerwca 2009 at 21:47
Dziewczyny! Mam problem z tak zwaną „kaszką” na twarzy (głównie czoło). Nie są to ani pryszcze, ani też nie nazwę tego wągrami, a nie mogę się tego niczym pozbyć. Używałam już pilingów (różnego rodzaju), kremów, żelów do mycia twarzy itd. Może któraż z was ma podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Proszę o odpowiedź. 🙂27 czerwca 2009 at 08:44och, ja mam to samo. zastanawiam sie, czy to nie jakies uczulenie. slyszalam,ze mleko i czekolada sa powszechnymi alergenami, ale oba produkty uwilebiam i jeszcze nie probowalam wyeliminowac z diety. Mam 25 lat i ta jak to nazwalas kaszka wcale nie znika
27 czerwca 2009 at 09:27kurcze 🙁
ja nie jestem alergikiem. Myżlę, że to mogą być pryszczyki… ale nie da się ich wycisnąć…27 czerwca 2009 at 11:17a stosowalas tonik na bazie alkoholu? taki dla młodzieży? ja ostatnio się zastanawiałam,czy by tego nie spróbować. jak byłam w liceum to mi pomagał clerasil
27 czerwca 2009 at 12:23hehe ja kupiłam sobie z AVONU niedawno, włażnie z alkoholem… ale tylko skóra mi się bardziej przetłuszcza ;[
już nie wiem co mam zrobić… nic mi nie pomaga ;/
a to brzydko wygląda.2 lipca 2009 at 09:54Możesz też wybrać się do dermatologa lub lekarza medycyny estetycznej. Pomoże Ci on znaleźć i dobrać zabieg, który pozwoli Ci się uwolnić od niechcianych „przyjaciół” na czole. Polecam stronę [usunięto_link] – znajdziesz tutaj dużo ciekawych informacji – ja przynajmniej znalazłam 🙂
4 lipca 2009 at 07:07MOże są to poprostu potówki ?
17 sierpnia 2009 at 10:11ehhhhh… ja po 3 latach odstawilam tabletki antykoncepcyjne i po prostu mnie wysypalo!!!! okropnie sie czuje!!! i nie wspomne tez o tym, ze nie mam okresu juz jakies 4 miesice po odstawieniu ;/
nie wiem jak sobie poradzic z ta „kaszka” . mam ja wszedzie, ale najwiecej na ramionach, na brodzie , czole itp ;/ okropienstwo!!!! 😕 bleeeeee…… 😳
23 września 2009 at 09:18Takie tabletki od jakiegos czasu weszly l;oreala. Inneov d – tox. Czytalam o nich bardzo pochlebne opinie. Podobno nieźle oczyszczają skore
25 września 2009 at 17:55stosuję te tabletki t-dox od niedawa i rzeczywiżcie są dobre, widzę już poprawę, ostatnio nie pojawiły się przynajmnie nowe wypryski 🙂 piję też dużo wody niegazowanej, staram się tak 1.5 litra dziennie, muszę ograniczyc kawę, ale z tym ciężko, bo za bardzo lubię i też ma to na pewno wpływa na moją cerę 🙂
25 września 2009 at 18:32Moja koleżanka była u dermatologa, który dał jej mażć na receptę i skierował do dietetyka, który poradził co jeżć, aby 'kaszka’ się już nie pojawiała. I jak na razie (5 miesięcy) wszystko jest podobno ok.
26 września 2009 at 05:03a co jej poradził?
26 września 2009 at 11:48dieta podobna do tej anty trądzikowej- nie pić alkoholu, nie jeżć słodyczy, ostrych dań, nie palić.
- AutorOdp.