- AutorOdp.
- 29 stycznia 2007 at 14:02
馃槸
mam problem ktory wyda sie smiesznym ale chrapie strasznie i przerazliwie… nic nie dziala… ani plasterki ani tabletki… nawet kopanie i duszenie mnie w nocy nie daje zadnych rezultatow??
jak to zwalczyc??29 stycznia 2007 at 14:30P贸j偶膰 do lekarza, byc moze nalezy sie z nim skonsultowac bo jest jakas glebsza przyczyna owego chrapania.
29 stycznia 2007 at 18:34tylko do rodzinnego czy do jakiegos specjalisty??
29 stycznia 2007 at 20:22najpierw do rodzinnego potem on zadecyduje co dalej ale pewnie laryngolog[tak mi si臋 wydaje]
23 lipca 2008 at 16:4090 % przypadk贸w to krzywa przegroda nosowa, mo偶na to zoperowa膰 ale nie polecam, boli strasznie a efekty nie zawsze s膮 takie jakby si臋 mo偶na spodziewa膰. Poza tym przez d艂ugi czas po wpychaj膮 do nosa 15 centymetrowe tampony..
26 lipca 2008 at 08:59ja te偶 chrapi臋 ale m贸j facet twierdzi 偶e to s艂odkie wiec nic z tym nie zamierzam robi膰 馃槈
Nawet raz nagra艂 filmik i faktycznie- s艂odko sobie pochrapuj臋 馃榾26 lipca 2008 at 15:02jak delikatnie to spoko, ale pami臋tam m贸j brat czasami to tak chrapa艂, 偶e nie mog艂am zasn膮膰 b臋d膮c w innym pokoju! wsp贸艂czuj臋 jego kobiecie
26 lipca 2008 at 15:19[usuni臋to_link] wrote:
ja te偶 chrapi臋 ale m贸j facet twierdzi 偶e to s艂odkie wiec nic z tym nie zamierzam robi膰 馃槈
Nawet raz nagra艂 filmik i faktycznie- s艂odko sobie pochrapuj臋 馃榾hmm s艂odkie… tylko 偶e pono膰 niezdrowe.. i powinno si臋 to leczy膰.. gdzie偶 kiedys wyczyta艂am..
20 maja 2011 at 09:37[usuni臋to_link] wrote:
馃槸
mam problem ktory wyda sie smiesznym ale chrapie strasznie i przerazliwie… nic nie dziala… ani plasterki ani tabletki… nawet kopanie i duszenie mnie w nocy nie daje zadnych rezultatow??
jak to zwalczyc??zdecydowanie do lekarza – otolaryngologa, polecam dr Jerzego Wr贸bla z Scanmedu Multimedisu w Krakowie (je偶li jeste偶 w Krakowie). Z tego co widz臋 w Twoim po偶cie to ju偶 nie zwyk艂e chrapanie le偶膮c na wznak, ale pewnie jaki偶 przerost ma艂偶owin nosowych albo j臋zyka albo migda艂k贸w. Takie rzeczy trzeba chirurgicznie leczy膰… Ale dr Wr贸bel robi to metod膮 ravor – 2 h po zabiegu do domu.
Wiem to wszystko bo m贸j m膮偶 nie dawa艂 mi spa膰 przez par臋 lat…
Pozdrawiam - AutorOdp.