Kobieca w meskim swiecie?

• Autor
    Odp.
  • Corin
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 6
    • Bywalec

Czy według Was kobiety pracujące w typowo męskich zawodach i praktycznie z samymi mezczyznami moga czuc sie kobieco w pracy? Czy raczej ich samoocena spadnie i nie beda czuly sie komfortowo?

raptor
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Kręcą mnie policjantki…

viera
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 45
    • Bywalec

kobiecożć bierze się z naszego wnętrza a nie z faktu gdzie pracujemy, w jakim towarzystwie i w jakim stroju.

raptor
    Member
    • Zapaleniec

Kręcą mnie policjantki…

raptor
    Member
    • Zapaleniec

Kręcą mnie…

Aleksandra44
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Może w samym męskim towarzystwie czułaby się bardziej kobieco niż między innymi kobietami. Co o tym myżlicie?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Może w samym męskim towarzystwie czułaby się bardziej kobieco niż między innymi kobietami. Co o tym myżlicie?

Nie zawracam sobie głupotami głupotami 😉

Corin
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 6
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Naturalnie, jest tez taka mozliwożć. Czy w takim razie kobieta czujące sie lepiej i będąca bardziej pewna siebie w meskim towarzystwie powinna ubierac sie inaczej? Czy uważacie ze sa jakies zasady? Wiaodmo, że otoczona przez męzczyzn byłaby obserwowana. Czy w takiej sytuacji może poznawalać sobie na dopasowane sukienki lub duże dekoldy?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Wtedy musi ubrać mundur 😆

MissMalvinka
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 113
    • Zapaleniec

Wypowiem się z perspektywy kobiety w typowo męskim żwiecie, bo pracuję jako inżynier. Jestem jedyną kobietą u siebie na roku na studiach i jedyną poniżej 30stki i wolną w pracy 😉

Oczywiżcie, że da się czuć kobieco. I nie uważam, żeby przez to, że to męskie żrodowisko, trzeba było np. ubierać się inaczej. Do pracy zakładam to samo, co założyłabym do pracy wżród kobiet. Czyli wyjątkowo głęboki dekolt czy ekstremalnie krótka spódniczka odpadają, ale przez to, że to praca, a nie bo sami faceci… Za to na imprezę bez problemu.

Z tym, że jest się pod ciągłą obserwacją trzeba się liczyć. Jak ostatnio przefarbowałam włosy, to dwa dni o tym w firmie gadali 😛 Faceci to okropni plotkarze 😛 Niestety zdarzają się czasem głupie odzywki, albo niestosowne komentarze… Ale wystarczy dwa, trzy razy wystarczająco stanowczo zaprotestować i się kończą. W końcu chłopaki się przyzwyczajają do obecnożci kobiety w swoim męskim żwiecie 😉 No i to dożć miłe, jak założysz obcasy i spódniczkę i wszyscy Ci prawią komplementy albo spoglądają z uznaniem 😉

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja jeżeli bym pracowała w ,,męskim swiecie” nie czułabym się wcale gorzej. To tez zalezałoby jacy byli by tam faceci, czy jacys niemili dla kobiet, patrzacy z gory jak na twora z kosmosu, czy raczej mili i dojzali. jezeli to drugie to czulabym sie fajnie. a jezeli to pierwsze w koncu by denerwowalo jakies glupie docinki, odpyskiwanie.

raptor
    Member
    • Zapaleniec

No, mrówka…Ja z pewnożcią byłbym tym miłym i dojrzałym 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kobieca w meskim swiecie?"

Przewiń na górę