- AutorOdp.
- 22 kwietnia 2009 at 09:21
Istnieje taka opinia, duzo kobiet uwaza ze sa dojrzalsze od mezczyzn w swoim wieku, dlatego tez np lubia starszych facetow, uwazaja ze mlodsi sa dla nich zbyt dziecinni itp. co wy sadzicie na ten temat??
ja jestem albo jakims wyjatkiem albo trafialem na jakies wyjatki
jak tylko probowalem z jakas mlodsza to nie byla ona zbyt rozgarnieta, nie dalo rady za bardzo z nia pogadac na jakims poziomie i takie cos dlugo nie trwalo
dopiero z dziewczyna 4 lata starsza bylo na prawde fajnie, ale jakos nic wiekszego z tego nie wyszlo po prostu
no i teraz moje kochanie 2 lata starszajakie jest wasze zdanie?? 😉
22 kwietnia 2009 at 11:27Wg psychiatrów mózg mężczyzny dojrzewa (w aspekcie emocjonalnym) około 24 roku życia , mózg kobiety dwa lata wczeżniej. Ot i wszystko.
Pozdrawiam wszystkich, Zbereźnik “ rubaszny starzec – wraca na forum już jako tatuż in spe.
22 kwietnia 2009 at 13:50Ja myżlę, że nie da się tak wrzucić wszystkich do jednego wora i stwierdzić, czy faceci dojrzewają później od kobiet, czy odwrotnie. Co więcej, uważam, że jest to kwestia indywidualna. Jak ktoż tutaj napisał – wynikająca również z dożwiadczeń życiowych. Mam mnóstwo znajomych – mężczyzn w swoim wieku i nie mogę jednoznacznie okreżlić, czy oni wszyscy są ode mnie bardziej, czy mniej dojrzali. Znam rówieżników równie dojrzałych, bardziej i mniej.
Ponadto miałam kiedyż faceta o 6 lat starszego. I prawdę mówiąc nie mogłam go w wielu kwestiach zrozumieć. Nie był ustatkowany, nieodpowiedzialny wiecznie tylko w głowie przyjemnożci i zabawa. Ja sama równiez lubię się bawić, ale gdy przyszło mi z nim poważniej porozmawiać to po prostu załamywałam ręce. Obecnie mam partnera 4 lata starszego od siebie i nie narzekam. Dogadujemy się żwietnie, choć przyznaję, że w niektórych kwestiach jest ode mnie o wiele bardziej mądrzejszy i dożwiadczony. W innych za to góruję ja 😉22 kwietnia 2009 at 22:54To jest tak jak np z sexem tez. Mowi sie oczywiscie ze chlopaki wczesniej dojrzewaja seksualnie, wiele sie mowi rzeczy, ogolnie kazda jest i byla i zawsze bedzie na niekorzysc plci meskiej (chyba ze zmienila by sie seksualnosc i wtedy to atrybuty meskie by górowaly nad kobiecymi i plec kobieca w zwiazku z tym byla by pokrzywdzana w roznych dziedzinach)
dziewczynki 6, 7letnie maja juz zachowania seksualne, niemowiac juz o 14letnich dziewczynach taplajacych sie w swej seksualnosci
mowi sie ze plec kobieca sie szybciej rozwija emocjonalnie, ale o co tu wogule chodzi, o jaki rozwoj chodzi, o jaki poziom mądrosci, o myslenie o tak powaznych sprawach jak dzieci rodzina rodzenie? moze mowienie o uczuciach, moze ktos jeszcze powie ze kobiety sa wrazliwsze a mezczyznji mysla o jednym
Mezczyzna moze łatwo uchodzic za niedojrzalego np bawiac sie modelem samolotu zdalnie sterowanego, ale chocby zdbudowanie takiego modelu to juz zupelnie inny poziom dojrzalosci umyslowej, a pytanie po co sie bawi, jets dziecinny? sa to zupelnie inne wytlumaczenia, takiego sie zachowywania a nie innego.
W tej chwili chlopaki w dojrzalosci ogolnej, emocjonalenj psychicznej wyprzedzaja dziewczyny o rok moze dwa, sa powazniejsi sa czesto juz ludzmi z ktorymi mozna porozmawiac a wiekszosc dziewczyn niereprezentuje sobą za wiele.
24 kwietnia 2009 at 13:04Kobiety na pewno sa dojrzalsze od facetow. Sa tez madrzejsze, ale niestety same w to nie wierza…
Czytalam dobry artykul na temat tego, ze niestety same tez myslimy, ze jestesmy glupsze, wiec pozwalamy im tak samo myslec…
Przeczytajcie to i mam nadzieje, ze podbuduje to Wasza samoocene:)
[usunięto_link]24 kwietnia 2009 at 21:03[usunięto_link] wrote:
Kobiety na pewno sa dojrzalsze od facetow. Sa tez madrzejsze, ale niestety same w to nie wierza…
Czytalam dobry artykul na temat tego, ze niestety same tez myslimy, ze jestesmy glupsze, wiec pozwalamy im tak samo myslec…
Przeczytajcie to i mam nadzieje, ze podbuduje to Wasza samoocene:)
[usunięto_link]ide o zaklad ze nie jestes madrzejsza niz Ja ^^
24 kwietnia 2009 at 22:35tez prawda ze kobietom inteligencja przeszla do piersi, a po co sie komu wysilac i byc madrym
ani kobiecy ani meski mozg nie jest gorszy tylko zalezy z czym komu lepiej w zyciu
25 kwietnia 2009 at 12:44[usunięto_link] wrote:
W tej chwili chlopaki w dojrzalosci ogolnej, emocjonalenj psychicznej wyprzedzaja dziewczyny o rok moze dwa, sa powazniejsi sa czesto juz ludzmi z ktorymi mozna porozmawiac a wiekszosc dziewczyn niereprezentuje sobą za wiele.
😆 😆 😆
Samyku, słyszałam o forum dla imbecyli. Wpisz w wyszukiwarkę i poszukaj go, sądzę, że odnalazłbyż się tam i o wiele więcej osób chciałoby z tobą dyskutować niż tu.A wracając do tematu, to rzeczywiżcie dziewczyny, kobiety są dojrzalsze od facetów NA OGÓŁ. Ale oczywiżcie nie w 100%. Jest mnóstwo dojrzałych facetów i mnóstwo nierozgarniętych lasek, widać Ty miszczu trafiałeż na te drugie, a oprócz tego jesteż dojrzalszy niż większożć twoich rówieżników.
Mi osobiżcie imponuje, w niektórych moich kolegach mających starsze dziewczyny, to że tak wybierają, bo to zwykle włażnie przekłada się na ich większą dojrzałożć psychiczną niż ich rówieżników.Jeżli chodzi o moje dożwiadczenie, to mając lat 14 zmieniałam „chłopaków” jak rękawiczki. Wtedy zadawałam się z chłopcami w moim wieku. Byli to koledzy z klasy.
W wieku 15 lat zaczęłam spotykac się z chłopakami (najpierw jednym, potem drugim) o rok starszymi ode mnie, którzy byli mniej więcej na tym samym poziomie emocjonalnym co ja. Różnica wieku była w sam raz.
Gdy miałam 16 lat zaczęłam się spotykac z chłopakiem o 3,5 roku starszym, z ktorym jestem do teraz i pod względem dojrzałożci jesteżmy idealnie dopasowni. Z tym, że: są sytuacje w których to ma ja mam myżlenie dojrzalsze, poważniejsze i odwrotnie. Myżlę z resztą, że to dotyczy większożci związków. Z tym, że dobrze, żeby ilożc tych sytuacji była proporcjonalna, a nie zeby jedna osoba w większożci przypadków wykazywała się większą dojrzałożcią.
Wracając do moich chłopaków, z którymi spotykałam się mając lat 15, teraz z pewnożcią stwierdzam, że jeżli chodzi o dojrzewanie psychiczne, to ja przez te ok 4 lata wyprzedziłam ich ZNACZNIE. W tej chwili są dla mnie zwykłymi dzieciakami. Z reszta z tego co widzę, dla większożci moich rówieżnic także. W wieku 16 lat spotykali się z 15stolatką, a teraz mając po 21 lat 15,16stkami również nie pogardzą, co żwiadczy o tym, że ich dojrzewanie jest o wiele powolniejsze od mojego.25 kwietnia 2009 at 20:20a ja nieslyszalem o forum dla imbecylek , albo tez o zwiazku alkocholiczek czy tez o dewiantkach – to są choroby spotykajace mezczyzn, niszczy sie takze genom meski ktory przekazywany jest na kolejne zycie meskie i np co jest tez stwierdzone chlopcy rodza sie juz slabsi od dziewyczynek. Mezczyzna ma gorzej w zyciu , ma wieksze stawiane wymagania od kobiety, ma odgrywac podla upokarzajacą role, dowodów i rozpisywania na ten temat niebede prowadzil, bo zapisalem juz wiele tekstow wiec niemusze powtarzac.
Chlopak mlody wiedzac ze jest w sytuacji upokarzajacej idzie po najmniejszej linji oporu, najlatwiej jest byc debilem, jest to sposob na zycie, niby ze jest na topie i gdy porobil cos glupiego, w dodatku jeszcze z kolegami, moze zasnac – niby ze mial spelniony dzien i fajnie bylo.Oczywiscie nie ma tu mowy o spelnieniu takim jak ty mialas w wieku 14lat majac juz roznych chlopców – ty niemusialas zgrywac debiliki aby imponowac aby zapelnic czas, tylko bralas sobie czysta przyjemnosc patrzac na wybryki chlopcow zdesperowanych i upokorzonch odczuciami z konforontacji z plcia kobiecą poniewaz niebyli tak zaspokajani jak ty rowiesniczkami ani starszymi od siebie dziewczynami
Tak jak napisalem dziewyczne okresla sie za dojrzalszą, bo to wynika z tego ze jest to plec rodzaca dzieci, oraz plec zyjaca w przywileju. Jestes plcia zyjacą w spelnieniu od najmlodszych lat, zyjesz na luzie, mozesz ustatkowac wszystkie swoje mysli, mozesz zajac sie swoim zdrowiem, soba – oznaka wiekszej dojrzalosci. Chlopak bedzie szybko jechal samochodem w poszukiwaniu oderwania od niesprzyjającego swiata co przeciesz sie okresli niedojrzaloscia, a dziewcyzna ma wieksze przyjemnosci od szybkiej jazdy, wiec jezdzi duzo rozwazniej
25 kwietnia 2009 at 21:39Samyka po prostu nie chce mi się czytać, by nie stracić przed północą dobrego wyobrażenia o stosunkach damsko-męskich, że są możliwe takowe i w ogóle…. Inne przejechałem wzrokiem pobieżnie… Hej!
Myżlę, że jest po prostu dojrzałożć żeńska i dojrzałożć męska. Są różne i nie da się ich porównać, przyporządkować do wspólnej miary, każda leci swoim torem. To jest mój taki roboczy pogląd. Nie wiem, czy ostateczny? Wy macie jakież raz na zawsze wykute przekonania? Byłoby straszszsznie!
Na razie nie che mi się rozwodzić, więc powiem krótko: kobieta jest bardziej uczuciowa, spontaniczna, i co tu dużo mówić praktyczna “ zwłaszcza gdy chodzi o pieniądze 😉
AD1. Wprawdzie poetów męskich mamy i to chyba więcej, ale w filozofii oraz w mechanice “ sami faceci!
AD2. Zmiany we wnętrzach mieszkań i na zewnątrz zresztą też! Widzicie to!? Inspirują zawsze babki “ wykłócają się, narzekają, że aż głowa boli, no i czule się wdzięczą “ oczywiżcie- jesteżmy betka!
AD3. Pieniędzmi Pieniędzmi też rozporządzają w rezultacie ONE. Nawet, gdy my je mamy w portfelu lub na tajemnym koncie “ zawsze znajdą sposób, by je żwietnie i ˜pożytecznie wyssać! 😀
PS. No to kto jest włażciwie dojrzalszy? Chyba warto pomyżleć o wspólnej dojrzałożci!
- AutorOdp.