• Autor
    Odp.
  • dorcia
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Nie wiem czy przekłówanie też się do tego zalicza, ale wiem, ze jak np. wystraszysz się w czasie ciąży, opażysz, albo udeżysz, np. w głowe to dziecko moze mieć żlad po takim zdażeniu, dlatego niektóre osoby mają np. czerwoną plame na twarzy

malza
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

bardzo chcialabym miec kolczyk w jezyku ale:
    1.rodzice mi nie pozwalaja(a jestem niepelnoletnia)
    2.bardzo sie boje zakazenia albo czegos podobnego
    CO mam zrobic?? Jak przekonac rodzicow??
    bardzo prosze o odp

Michiru
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja osobiżcie nie zrobiłabym sobie kolczyka w języku, ale jeżeli ktoż bardzo chce – jego sprawa. Że rodzice się nie zgadzają, wcale się nie dziwię – sama bym się nie zgodziła, ale uważam, że spokojna rozmowa z opiekunem może przynieżć skutek – trzeba tylko użyć trochę bardziej przekonujących argumentów (choć sama nie wiem jakie to są…) niż, że „moje koleżanki też mają” lub „to jest na czasie” – takie słowa wręcz przynoszą odwrotny skutek. A co do pytania autorki tematu – nie słyszałam niczego podobnego na ten temat – to raczej nie szkodzi dziecku…

farfalla
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 921
    • Zasłużony

moja przyjaciółka na kilka miesięcy przed 18-stymi urodzinami zrobiła sobie kolczyk w języku, i potrzebowała do tego zgody rodzica. Przekonała mamę arumentem, że tak czy owak zrobi sobie kolczyk, może poczekać te pare miesięcy, ale to nic nie zmieni, a teraz mama zaoszczędziłaby sobie nerwów w przyszłożci… jakoż mniej więcej tak to szło… powodzenia.

metaxa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

pracowalam w salonie tatuazu i piercingu, nie wydaje mi sie zeby kolczyk w jezyku podczas ciazy szkodzil…

celebrity
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

nie ma zielonego pojecia ale wydaje mi sie ze nie ma to zadnego wplywu na rozwoj plodu

hitlerowa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

ja nie wiem co fajnego jest w kolczyku w jezyku :/ co chodzi o ciaże to absolutnie tego nie rób! dziecko może mieć jakiż uraz fizyczny lub poprostu skazę na ciele. a język puchnie i boli :/

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

kolczyk fajna sprawa 😛 też sie bałam ze będzie przeszkadzał ale po pewnym czasie w ogóle przestaje sie go czuć 🙂

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Podobno w okresie ciazy ne mozna nawet farbowac wlosow..wiec kolczyka w jezyku raczej tez bym sobie odpuscila.

Kiedy ja robilam sobie percing w jezyczku,nie mialam w sobie dzidzi 😉

arbuz
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 25
    • Bywalec

hehe, kolczykowanie. Pamiętam moją mała manię pod tym tytułem.
    Radzę się zastanowić poważnie, wiem, że kiedy jesteż tak tak 'zażlepiona’ mówisz, że 'jesteż pewna, że go chcesz’. Jednak jest inaczej.. większożć osób wyciąga kolczyki… i po przekłuciu nie dają im już takiej radożci jak to sobie wyobrażali przed 😀

Alexandraa
    Member
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Nie wiem czy przekłówanie też się do tego zalicza, ale wiem, ze jak np. wystraszysz się w czasie ciąży, opażysz, albo udeżysz, np. w głowe to dziecko moze mieć żlad po takim zdażeniu, dlatego niektóre osoby mają np. czerwoną plame na twarzy

Coż poręciłaż. To jest tak, że jak kobieta w ciąży się przestraszy ognia i złapie się za np. pupę to potem dziecko ma na pupie tzw. myszkę. :]

Ja miałam ale mi zniknęła na szczężcie. 😛

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

jakies zabobony z tm ze jak kobieta złapie sie za pupe jak sie przestraszy to dziecko ma myszke
    nie wierze w takie cos

Alexandraa
    Member
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

No ja miałam i moja siostra cioteczna też i koleżanka również…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kolczyk w języku?"

Przewiń na górę