- AutorOdp.
- 25 kwietnia 2007 at 16:30
Ja mam dwie Komunie w tym roku 馃槙 i prze偶y艂am te偶 Komuni臋 mojej c贸rki.
Spojrzawszy realnie na ca艂膮 komercyjn膮 szopk臋 jaka powsta艂a wok贸艂 tego duchowego 偶wi臋ta postanowi艂am nie prze偶ciga膰 sie w pomys艂ach tylko trze藕wo my偶le膰.
Kupi艂am dla obojga (chrze偶niak m臋偶a i moja chrze偶nica) pi臋kne wydanie Pisma 艣wi臋tego, eleganckie zegarki na sk贸rzanych paseczkach i z艂oty 艂a艅cuszek zawieszk膮 ( wizerunkiem Jana Paw艂a II a z drugiej Matki Boskiej z Dzieci膮tkiem). Dokupi臋 do tego kwiatki i koniec.
Dzieci powinny wiedzie膰, 偶e najwa偶niejsze jest w Komuni obcowanie z Panem i by najbli藕si byli z Nimi w tym szczeg贸lnym dniu.Co do stroju mam dwie wersje: jasnobe偶owy komplet ze spodniami i z艂oty topik lub bia艂膮 haftowan膮 sp贸dniczk臋 i z艂ot膮 bluzecz臋 . Do obu zestaw贸w mam z艂ote pantofelki i torebk臋.
25 kwietnia 2007 at 17:45co do stroju, to polecam jakas zwiewna sukienke, podobno szykuje sie cieple lato:) ostatnio w vero modzie byly fajne i niedrogie:) tak w ramach reklamy:)
co do prezentow, to kupuje zazwyczaj jakas nieduza wersje boomboxa, ewentualnie ipoda shuffle. nie lubie przesadzania z prezentami, uwazam, ze 200-300 zlotych zupelnie wystarczy:)26 kwietnia 2007 at 05:30komunia to nie wesele – zadna rewia mody tu sie zwraca uwage na stroje dzieci komunijnych. pelen luzik pewnie i tak sie wybrudzicie papu 馃檪
a tak na serio to nawet zwyklutkie szerokie spodnie i super bluzka wystarcza chyba. facet to ma dobrze – ten sam gajer od lat na wszystko i jest dobrze
co do prezentu. zalezy jaka kwota. pismo swiete jest dla mnie ok. ewentualnie jakas fajna encyklopedia dla dzieci moze byc ilustrowana. chociaz internet bije na glowe jakas tam super encyklopedie
lancuszek – tez jak najbardziej
osobiscie z mezem na komunie chrzesniakowi meza kupilismi gitare ale taka byla prosba mamy dziecka
26 kwietnia 2007 at 21:36Ja mialam komunie chrzesnicy w zeszlym roku- dalismy pienbiazki bo marzyla o komputerze a przeciez sama jej nie kupie 馃槢 Wiec dziadkowie i chrzesni dali pieniazki, a reszta rodziny lancuszek, encyklopedie i inne raczej skromne prezenty. I tak mala kupila sobie sama komputer i starczylo nawet na rower 馃榾 Wszystko jest kwestia dogadania i przede wszystkim rozsadku.
A co do ubioru- spodnica lub eleganckie spodnie, topik i zakiecik, ewentualnie jakas kiecka.27 kwietnia 2007 at 06:15Paranoja z tym 偶wi臋tem, dobrze 偶e nie dam sie nigdy wrobic w 偶adnych chrze偶niak贸w, bo nie jestem chrze偶cijaninem i nikt tego ode mnie nie ebdzie wymaga艂 馃檪
27 kwietnia 2007 at 09:49ja te偶 mam komunie chrze偶nicy nied艂ugo na t膮 okazj臋 kupi艂am sobie komplet 偶akiet i sp贸dnica w kolorze 偶redni br膮z i do tego bia艂a bluzka wi膮zana w pasie a dam kas臋[700z艂] kwiaty i b膮bonierk臋
Tylko mam jeden problem jestem tam zaproszona ze swoim facetem i nie wiem czy da膰 razem czy ka偶dy osobno? jak kto偶 by艂 w takiej sytuacji to niech mi napisze 馃槙
27 kwietnia 2007 at 14:20oczywiscie ze calosc od pary. facio niech sie juz nie doklada do interesu
taki prezent powinien wystarczyc28 kwietnia 2007 at 16:11minelo tyle lat ze co zle powinno isc w zapomnienie. zreszta bedziesz tam na komuni dziecka. a dla dziecka najwazniejsze sa prezenty lub i kasa. 馃懣
ubierz sie elegancko i pokaz sie z jak najlepszej strony. niech widza ze te 9 lat dodalo ci urody
- AutorOdp.