• Autor
    Odp.
  • maljoanna
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

no dobrze to spr贸buj Crayon Yeux (Kredka do powiek) prodycent Sephora jest o wiele ta艅sza i nawet nie z艂a jej zalet膮 jest ze jest nawet do oczyu wra偶liwych, nie podraznia oczu nawet gdy nosi sie soczewki, osobi偶cie wola艂am t膮 HR

Sandy
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

ja lubie kredki z firmy Manhattan, Pierre Rene lub MonAmi 馃檪

Niuszka86
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

偶mia艂o mog臋 poleci膰 kredk臋 Max Factor (koszt ok 20 z艂).Jako blondynka u偶ywam br膮zowej, jestem very zadowolona- trzyma si臋 przez ca艂y dzie艅.Oczywi偶cie na upudrowanej powiece – ja maluj臋 tylko g贸rn膮, po linii rz臋s

ninka
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Mia艂am kiedy偶 eyeliner taki nie z p臋dzelkiem tylko g膮beczk膮 Eveline chyba. nie kruszy艂 si臋 i by艂 trwa艂y. ceny nie pamietam ale chyba przyzwoita

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja bardzo rzadko uzywam kredki.
    jesli juz mialabym cos polecic to lancome le crayon khol. jest swietna.

eyeliner niedawno kupilam pierwszy w zyciu, ale skoro taki laik jak ja sobie z nim radzi tzn, ze jest w porza: bourjois liner cubing.

slyszalam, ze niezle sa te zielone kredki maybelline. sa akurat w promocji w rossmanie i dzisiaj chyba kupie sobie taka brazowa.

patunia28
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 986
    • Zas艂u偶ony

oj, ja na kredk臋 na pewno 180 zeta bym nie wyda艂a… te偶 maluj臋 w wewn臋trznym i te偶 szukam idea艂u 馃槈 ale p贸ki co avonowa… cho膰 ten maybelline kusz膮co si臋 zapowiada 馃檪
    a eyelinerem to bym sobie w 偶yciu wewn膮trz oka kredki nie zrobi艂a 馃槙

sylwia90
    Member
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 75
    • Sta艂y bywalec

ja juz mialam wiele kredek w zyciu i zadna mi nie odpowiadala. trafilam teraz na strasznie tania bo ok 6 zl z Vipery. swietna jest. bardzo ciemna i miekka no i dlugo sie utrzymuje

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

a no czasami to co najta艅sze i jakiej偶 firmy krzak potrafi by膰 lepsze od tych produkt贸w z g贸rnej p贸艂ki…

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

nie mam zbyt duzego doswiadczenia z kredkami do oczu, ale uwazam, ze te zielone maybelline sa naprawde w porzadku.
    co prawda z moim faworytem lancome nie moga sie rownac, ale np od kredek yves rocher sa o niebo lepsze.

kupilam sobie brazowa: bardzo lady kolor, idealny dla blondynki.

maja jednak jedna wade…otoz sa automatyczne, wiec nie da sie natemperowac tak, zeby linia byla idealnie cienka, a ja taka wlasnie lubie. dlatego trzeba sobie pomagac patyczkiem do czyszczenia uszu i plynem do demakijazu. ale za to swietnie sprawdza sie, jesli rozciera sie ja scietym pedzelkiem.

fajny kosmetyk za mala kase.

lamajka
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Moj膮 faworytk膮 jest kredka Lancome, kt贸r膮 u偶ywam od 3 lat. Kole偶anka mnie ostatnio zmartwi艂a, bo uwa偶a, ze jak tak d艂ugo si臋 jak膮偶 kredk膮 maluje to tam milion bakterii jest. I to dotyczy tych tanich i drogich 馃槸 I teraz nie wiem, czy wyrzuci膰 ten kawa艂ek co zasta艂, czy nie?…

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

parvati – o tych automatycznych to maybelline czy lancome? 馃檪
    a co do bakterii… szczerze? 馃槈 pfff 馃榾 ja tam moich ogryzk贸w si臋 nie pozb臋d臋 馃槅 a poza tym… jak mo偶e by膰 tak mn贸stwo mn贸stwo bakterii skoro sie j膮 temperuje i w og贸le… chyba 偶e jej wk艂ad zaczyna 偶y膰 w艂asnym 偶yciem…

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

no ja teraz rudzielec jestem :mrgreen: wi臋c czarna jak najbardziej, bo dzi臋ki temu oczka mam wyra藕niejsze 馃榾 a to przy mojej urodzie – niezb臋dne 馃槈
    a tusz – czer艅, czer艅 i jeszcze raz czer艅 :mrgreen:

ame_lia
    Member
    • Odp.: 57
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

a no czasami to co najta艅sze i jakiej偶 firmy krzak potrafi by膰 lepsze od tych produkt贸w z g贸rnej p贸艂ki…

dok艂adnie!
    kupi艂am jaki偶 miesi膮c temu kr臋dk臋 do oczu na targu za 3,80z艂.
    Maluj臋 oko od wewn膮trz i stwierdzam i偶 jest ona genialna :>
    Wiadomo, 偶e po jakim偶 czasie si臋 偶ciera, jak ka偶da kredka, ale maluje naprawd臋 偶wietnie 馃槈

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

hihi 馃榾 no i bajer 馃榾 ja tak kiedy偶 cienie genialne trafi艂am 馃槈 kosztowa艂y chyba ze 2 zeta, ale by艂y nie do starcia 馃榾

Katie
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

a ja nosz臋 soczewki i nigdy nie s艂ysza艂am, zeby kredka kiedykolwiek , cokolwiek podra偶nia艂a.. mo偶e sie myl臋 i po prostu mam szcz臋偶cie..?

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Kredka do oczu"

Przewi艅 na g贸r臋