Krem z mleka skondensowanego w puszce :)

• Autor
    Odp.
  • efkaufo
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Mam ochotę przełożyć nim wafle, jednak mam wątpliwożci co do samego gotowania tej puszki, szukałam różnych przepisów i w każdym jest podana inna ilożć czasu, od 1 do 3 godzin. Czy wy coż dodajecie do niego, czy smarujecie samym kremem?
    Swoją drogą chetnie wypilabym to mleko, uwielbiam je ;]

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

kiedys gotowałam to mleko. rzeczywiżcie gotuje sie ta puszke 3godz. i powstaje takie tofi[jest pyszne] ale przeznaczyłam to wtedy na zrobienie likieru 😀 [mleko +wódka]

Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Potwierdzam to, co napisała mia1980 – po 3-4 godzinach gotowania puszki ze słodzonym mlekiem skondensowanym powstanie pyszna kajmakowa masa. Myżlę, że z powodzeniem możesz smarować wafle tylko tą masą. Nie sądzę, aby trzeba było cokolwiek dodawać. Jest bardzo słodka. I pyszna. Ach… Mniam!

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

hmm dobrze wiedzieć

Meg77
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 178
    • Zapaleniec

rzeczywiżcie takie ugotowane mleczko jest pyszne 😛 mniam mniam i tak jak powiedziały moje poprzedniczki po 3 godz gotowania powstaje słodziutka masa i naprawdę nie musisz już do niej nic dodawać 🙂 tylko przełożyć nią wafle 😛

mmmm …. już mi żlinka cieknie 😛 😛

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

az mi sie słodkiego zachciało 😕

Magdalena83
    Member
    • Bywalec

No tak, nie należy czytać takich postów wieczorem 😉

[usunięto_link]

Meg77
    Member
    • Zapaleniec

hihi nie tylko wieczorem, w ciągu dnia też 😉

Magdalena83
    Member
    • Bywalec

Ale w ciągu dnia jest jeszcze jakiż cień (zwykle niestety tylko cień, w moim przypadku 😉 ) szansy, że się jakoż skonsumuje ruchowo te kalorie. A wieczorem to już tylko w zad może pójżć 🙂

Meg77
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

A wieczorem to już tylko w zad może pójżć 🙂

ale przynajmniej będzie na czym siedzieć 😉

Magdalena83
    Member
    • Bywalec

🙂 Jak zwykle dwie strony medalu 🙂

Yenna2
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

no niestety gotuje się długo, ale wychodzi przepyszne. A taki kajmak w połączeniu z alkoholem to już w ogóle niesamowity efekt 😀 ostatnim razem zmieszałam z Żubrówką Białą, bo akurat miałam trochę w lodówce. Tylko nie pamiętam w jakich proporcjach mieszałam, a Wy jak robicie?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Krem z mleka skondensowanego w puszce :)"

Przewiń na górę