- AutorOdp.
- 7 października 2013 at 12:24
Dziewczyny jakich kremów pielęgnacyjnych do pupy maluszka, ewentualnei nawet na poparzenia, stosujecie? czy kremujecie pupę podczas każdej mziany pieluszki czy czężciej?? Jakie kremy Was zawiodły i na pewno nie warto wydawać na nie pieniędzy?
13 października 2013 at 06:00Wg mnie przy każdej zmianie pieluszki powinno się smarować pupkę dzidzi kremem 🙂 jeżli nie ma odparzeń to stosować tylko profilaktycznie i lekkie kremy.
14 października 2013 at 08:36Ja stosuję Bepanthen, czasami SUDOCREM lub Linomag. Zanim znalazłam odpowiednie chusteczki do podcierania pupy, troszkę to trwało. Więc używałam samej wody z płatkami kosmetycznymi dla dzieci Dzidziuż kindi. Teraz albo Nivea albo Huggies. Za każdym razem wycieram dziecku pupę podczas przebierania i co 3 godz zmieniam pieluszkę, sprawdzam często czy nie zmieniać pieluszki wczeżniej, używam też pieluszek tetrowych/ wielorazowych, jak jesteżmy w domku.
15 sierpnia 2014 at 19:59my przeciw odparzeniom stosujemy zwykły linomag a jak już faktycznie pojawiają się odparzenia (bardzo rzadko) to lecimy z sudokremem 🙂
21 sierpnia 2014 at 18:39a ja myje poprostu swojego malucha i daje mu pobiegac na golasa, jakis krem co najwyzej 🙂
22 sierpnia 2014 at 16:34ja stosuję sudokrem i wietrzę pupci nie zakładam od razu pampersa
28 sierpnia 2014 at 10:11[usunięto_link] wrote:
ja stosuję sudokrem i wietrzę pupci nie zakładam od razu pampersa
sudocrem jest super 🙂 teraz widzialam ze jest nawet przeceniony w biedronce 🙂
- AutorOdp.