Krwawienie podczas przyjmowania tabletek hormonalnych.

• Autor
    Odp.
  • esmeraldaa20
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Od roku biorę Novynette… Skończyłam opakowanie i od razu zaczęłam następne..bo wyjeżdzałam na wakacje…Czyli nie zrobiłam 7 dniowej przerwy. I teraz ciągle mam krwawienia. codziennie… nie wiem czy mogę przerwac te opakowanie (jestem na 12 tabletce) , zrobić 7-dniową przerwę i znowu zacząć kolejne nowe opakowanie? Czy muszę się tak męczyć jesio przez kilkanażcie dni??

Sandy
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

tez tak kilka razy zrobilam ale krwawienia nie mialam… najlepiej sie szybko ginekologa poradzic 😯

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ja tez nie miałam… ale miałam jak za długo brałam tabsy… idź do ginek.. albo chociaż zadzwoń i powiedz co sie dzieje 🙂

vega
    Member
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

u mnie kiedyż podczas brania tablet wystąpiło krwawienie i tak trwało ok 2 tyg, potem była przerwe i dostałam normalnego okresu. Póżniej już krwawnienie w czasie brania kolejnych 21 tabletek nie wystąpiło, dopiero po 28 wg planu pojawił sie okres

esmeraldaa20
    Member
    • Bywalec

Nio Vega własnie dziż kończe opakowanie..zrobię 7dniową przerwę i już po niej, wraz z kolejnym opakowaniem powinno być wszystko „normalnie”. Dziekuje

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

BObecnie biore 15 czy 16 tabletke jkaies 3 dni temu rwawie. Nie ejst to normalny okres, tylko krew ze sluzem czy z woda (o_O) Dziwi mnie to. Zastanawiam sie o co chodzi. Poradźcie coż prosze ? :/

Anonymous
    Member
    • Guru

Może to tylko początkowe plamienie. To się zdarza. Jak nie minie, to pewnie trzeba będzie odstawić. Ja miałam tak przy yasmin. Takie plamienie trwało ponad 3 miesiące, więc zdecydowałam się na zmianę tabletek.

Anonymous
    Member
    • Guru

a ja zamiast normalnego okresu mam krew ze żluzem i tylko jeden lub dwa dni w czesie siedmiodniowej przerwy, może ktoż z was wie czemu nie mam normalnego okresu troche mnie to martwi;/

esmeraldaa20
    Member
    • Bywalec

Hmmm Monika nie wiem co to znaczy. Ja podczas tej 7-dniowej przerwy to tak szczerze mówiąc mam ten stymulowany okres tylko przez 4 dni ;)) Jak kończę brać tabletki we wtorek to dopiero okres dostaje w piatek i jush w popniedziałaek nie mam prawie nic.

srubokret
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

ja też tak miałam,że wziełam drugie opakowanie od razu i miałam przez cały czas krwawienia, ale nie przerwałam brania tabletek ani nie robiłam zadnych głupich akcij. porpstu wziełam 2 opakowania pod rząd, zrobiłam 7 dniową przerwe i miałam normalnie okres i zycje do dziż.

esmeraldaa20
    Member
    • Bywalec

Nio i o taką własnie odpowiedz mi chodziło. dzięki Srubokret 😆
    Heh… ja dziż własnie zaczynam te kolejne opakowanie po zrobieniu 7-dniowej przerwy. Heh… wsystko się wyjażniło 🙂

Ula99
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Kiedyż brałam yasmin i miałam non stop plamienia. Dożć niekomfortowe:(

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Krwawienie podczas przyjmowania tabletek hormonalnych."

Przewiń na górę