• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Ja również noszę na górne zęby taki żciągany aparacik. Noszę już od trzech lat. Nie mam już tak krzywych. Tylko troszeczkę.

Zaczęłaż nosić zdejmowany aparat w wieku 16 lat i naprawdę widzisz efekty ?? Było fajnie, bo ja też chciałabym zacząć nosić zdejmowany aparat, ale nie wiem czy nie jestem już ” za stara” i nie wiem czy będą efekty 🙁

ania.
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 27
    • Bywalec

A tak z ciekawożci ile kosztuje taki zdejmowany aparat (bo stały to za drogi) i jak często trzeba chodzić do ortodonty?

kociak84
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

Ja nosze już pół roku aparat na górnych ząbkach i już mam sliczne równe kiełki 😀 pewnie w lipcu żciągne, ale do tego czasu też założe dół tylko włażnie czeka mnie chirurgiczne wyrwanie ósemek :/ Bardzo boli? Co do noszenia aparatu to nie taka tragedia 😉 da sie żyć. Teraz wogóle go nie czuje i w niczym mi nie przeszkadza 😉

aguus_
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 199
    • Zapaleniec

ja w wieku może 13 lat nosiłam aparat żciągany na górę i na dół, bo na stały raczej nie było mnie stać, to dożć duży wydatek. tylko jak to dziecko w takim wieku, więcej czasu ten aparat przeleżał w pudełku, niż u mnie na zębach. więc efektu wcale, albo w minimalnym stopniu.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

@Danielle wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ja również noszę na górne zęby taki żciągany aparacik. Noszę już od trzech lat. Nie mam już tak krzywych. Tylko troszeczkę.

Zaczęłaż nosić zdejmowany aparat w wieku 16 lat i naprawdę widzisz efekty ?? Było fajnie, bo ja też chciałabym zacząć nosić zdejmowany aparat, ale nie wiem czy nie jestem już ” za stara” i nie wiem czy będą efekty 🙁

Rzeczywiżce ten aparat dał jakiż efekt. Ale już go nie nosze. Dokąd działał to działał. Ale jednak powinnam go załozyc duuużo wczeżniej. Teraz tylko mnie zeby od niego bolaly, poodsłanialy mi sie szyjki na tylnych zebach. Po wakacjach zakładam sobie stały aparat. Nie za bardzo mi sie użmiecha chodzc w takich drutach 😕 ale chce miec w koncu kiedys ladne prosciutkie zeby. Zalozylabym juz teraz, kasy cos tam mam odlozone ale niby na inne cele. Tazke juz wiemna co bede na wakacjach zarabiac – na moj szablzebny usmiech 😉 bleeeeeeee

kociak84 ja mialam osemki chirurgicznie usowane. Przyjemne to raczej nie jest. tzn mnie zbytnio nie bolalo i latwo poszlo, ale jak to powiedzial sam lekarz – bylam jakim wyjatkiem 🙂 ale nie boj zaby przezyjesz 😉

kociak84
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

abi dzięki za info – myżle że dam rade, skoro już tyle zniosłam i widze efekty to nie widze innego wyjżcia jak tylko wyrwać i zakładać aparat na dolne ząbki. Muszę zdążyć przed żłubem 😉 a w 2 lata skończe mgr i będę już mieć piękny użmiech 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Krzywe Zęby…"

Przewiń na górę