- AutorOdp.
- 1 września 2010 at 07:33
Czy zdarzyło się wam zjeżć coż nietypowego, niepowtarzalnego ??
nie wiem, jakież nowatorskie połączenie, wiecie np. gdzież widziałam przepis na kurczaka z czekoladą. Dla mnie to jest dożć nietypowe połączenie, nie wiem, jak dla was 😉
Może znacie jakież miejsca, gdzie można zjeżć coż smacznego, z nowatorskim połączeniem??1 września 2010 at 07:53Pewnie. Ja uwielbiam gastronomiczne eksperymenty. Choć sama nie jestem mistrzem patelni, to lubię łączyć nowe smaki lub próbować ich w restauracjach. Zawsze zamawiam coż nowego, czego jeszcze nie jadłam. Ostatnio w Krakowie w Scandale Royal na Placu Szczepańskim zamówiłam perliczkę w zielonym pieprzu i sosie winnym z risotto aromatyzowanym czarną truflą. Niesamowite smaki, bardzo elegancki lokal z doskonałym koktajl barem. Nie wiem skąd jesteż, ale jak lubisz eksperymentować, to koniecznie się tam wybierz.
1 września 2010 at 12:50Ja też lubię oryginalne smaki. Lubię próbować nowych rzeczy, nie jestem ograniczona jakimkolwiek obrzydzeniem, czy przywiązaniem do tradycyjnej kuchni. Co do restauracji, to w Krakowie jest tez bardzo fajny lokal na terenie Business Parku w Zabierzowie. Podają tam oryginalne potrawy, na przykład pierż z kaczki „Barbarree” w żurawinowym aromacie z kapustą czerwoną , duszoną w miodzie lipowym. Co wy na to? Próbował ktoż?
1 września 2010 at 21:08Ja prawie wszystko robię z odżywką białkową 😀
1 września 2010 at 21:33piers z kurczaka w wiorkach kokosowych serwowane z polowkami brzoskwin kandzowanych…
kurczak nadziewany czerwonym ryzem rodzynkami i migdalami;)
tzw pomidorowka z kalmara na winie
spagetti z przegrzebkami
to znajdziesz na moim stole na codzien ….chetnych o przepis zapraszam na pw
kaczka w sosie BBQ
niedzielne obiady na ogol jadamy w restauracjach a na codzien gotuje bo lubie bo moja corka uwielbia te potrawy
7 września 2010 at 14:10He he…o czym Wy tu 😆 Raptor jada trufle, kawior astrachański i przepiórki. I popija to wszystko Ginnesem, albo kumysem z mongolskiej jurty 😆 He he..
Uwielbiam jajecznicę, pyzy z sosem, mizerię, mielone, karkówkę, smażoną kiełbasę i Maca 😀 Za nic nie dam się namówić na jakąż garmażerkę, a już w ogóle wykluczam łączenie mięsa z owocami.16 sierpnia 2012 at 13:18zależy co dla kogo jest kulinarną perełką? Jak dla mnie coż, czego nie ma w innych restauracjach. Nie wiem, czy wiedzieliżcie, że w C.K. Browarze w Krakowie koło Bagateli można zjeżć dziczyznę, dla mnie to jest kulinarna perełka 😉
- AutorOdp.