- AutorOdp.
- 14 stycznia 2011 at 03:35
znamy grill, gotowanie w rosole, filet w panierze…
myżlę, że macie jeszcze kika innych sposobów, by go okiełznać 😀 wymieńcie!
15 stycznia 2011 at 20:11w sosie koperkowo-żmietankowym polecam… szybko i smacznie 🙂
pierż z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, podsmażyć, przełożyć do garnka, gotować, dodać posiekany koperek, zabielić żmietanką ze skrobią kukurydzianą, wyjdzie fajna konsystencja sosu, doprawić do smaku i voila 😉11 lutego 2011 at 10:39Przepyszna sałatka z kurczaka i zupek chińskich. Jest szybka w przygotowaniu i wspaniale smakuje. Można ją podawać na zimno – jako przystawkę, lub na ciepło, jako danie obiadowe. Podaję przepis dla zainteresowanych:
2 porcje:
2 pojedyncze filety z kurczaka
1 czerwona papryka
2 zupki chińskie (vifon) o dowolnym smaku
1/3 zawartożci kukurydzy z puszki
3 duże łyżki majonezu
Makaron z zupek rozdrobnić według upodobania, piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Makaron zalać niewielką ilożcią wrzącej wody tak, by napęczniał, lecz wchłonął ją całą. Na patelnię wlać olej z zupek, włożyć pokrojonego kurczaka i połowę pokrojonej papryki, doprawić przyprawami z zupek vifon.Smażyć do momentu, aż wyparuje woda z kurczaka i sok z papryki. Do napęczniałego, ciepłego makaronu dodać odsączoną kukurydzę, połowę surowej papryki, usmażone wraz z pozostałą papryką mięso, oraz majonez. Całożć energicznie wymieszać. Życzę smacznego!!!11 lutego 2011 at 12:13świetne te przepisy:)Polecam smażonego w głębokim tłuszczu kurczaka w panierce z:orzechów drobno posiekanych,otrębach i migdałach.Wczeżniej namoczonego w rozcieńczonym sosie sojowym.
[usunięto_link]
31 maja 2011 at 21:55[usunięto_link] wrote:
świetne te przepisy:)Polecam smażonego w głębokim tłuszczu kurczaka w panierce z:orzechów drobno posiekanych,otrębach i migdałach.Wczeżniej namoczonego w rozcieńczonym sosie sojowym.
[usunięto_link]coż cudownego, Jagódko :- chętnie potańczę z Tobą przy tym rarytasku :ok:
23 lipca 2012 at 10:44na lato dobre są sałatki z kurczaka, w wekkend zajadałam się sałatka na zielono z kurczakiem prosta w przygotowaniu i mało czasu zabiera [usunięto_link]
23 listopada 2012 at 11:32Kurczak w całożci pieczony na rożnie
23 listopada 2012 at 21:25moja kumpela zrobiła sobie ostatnio nogę z kurczaka polaną… gorącą, gęstą czekoladą 😀 hahha ja się prawie porzygałem, ale ponoć jej smakowało 😀 wiem, że szalone ale możesz spróbować 😛 choć osobiżcie nie polecam 🙂
22 grudnia 2012 at 07:55Bardzo fajnie wychodzą też należniki z kurczakiem w żrodku i warzywami 🙂 do tego jakiż lekki sos 🙂
- AutorOdp.