- AutorOdp.
- 28 grudnia 2011 at 20:38
Znacie dobre metody nauki języka obcego dla małych dzieci? (3-6 lat). Sama mogłabym zacząć uczyć moją córeczkę. Na kurs językowy chyba jest za mała?
28 grudnia 2011 at 23:43Kartki z obrazkami.
4 stycznia 2012 at 00:21Jeżli nie masz odpowiednich umiejętnożci do nauki języka, to zastanów się porządnie, bo dziecko chłonie języki bardzo szybko i jeżli będziesz popełniać jakiż błąd, to niestety później dziecka z niego nie wyleczysz¦ Są dobre szkoły językowe dla małych dzieci. Moja kuzynka posłała swojego synka do Mała Lingua (sieć szkół językowych dla dzieci) i jest bardzo zadowolona. Dziecko będzie mieć potem łatwiej w szkole.
25 marca 2012 at 15:09Spokojnie, są kursy dla dzieci już od 4-5 roku życia i to różnymi metodami nauczania dla maluchów. Jeżli jesteż z języka naprawdę dobra i będziesz potrafić nauczyć trochę tych słówek i podstaw poprawnie, to czemu nie. W innym wypadku poszukaj szkoły w swojej okolicy, popytaj rodziców czy i ewentualnie gdzie posyłają dzieciaki na zajęcia językowe.
10 lipca 2012 at 09:25Tutaj racja,jeżeli jest więcej dzieci w grupie,tym lepiej a do tego dochodzi kontakt i rywalizacja z rówieżnikami,więc jak najbardziej warto. Im wczeżniej dziecko zacznie się uczyć języka obcego,tym lepiej.
24 listopada 2012 at 09:26Bajki po angielski też fajna sprawa, dzieciaki bardzo szybko często łapią słówka z bajek 🙂
30 stycznia 2013 at 08:30No tak jasne, choć widziałam, że czężć np. szkół językowych dla dzieci teraz odchodzi trochę od formuły nauki przez zabawę, kiedyż pytałam i podobno sporo rodziców woli bardziej klasyczna naukę dla swoich dzieci niż zabawy edu. Różnie jest 🙂
6 lutego 2013 at 09:17No dokładnie tak, ale podstawy w sumie są, powinny być, takie same 😛
9 lutego 2013 at 08:25No niestety, ale co zrobić, dlatego trzeba wybrać dobrą szkołę, z dobrym lektorem, co też nie jest proste niestety ;/
11 kwietnia 2013 at 08:39Wiek jak najbardziej odpowiedni. Pozostaje wybrać tylko dobrą szkołę.
12 kwietnia 2013 at 08:53WItam,
ja córę wysyłam na naukę indywidualną, dopiero jak skończy 7 lat. Na razie ma w przedszkolu po pół godziny i pare nauczycielek mi tłumaczyło, iż to wystarczy w tym wieku.
__
25 czerwca 2013 at 15:57Chciałam się dowiedzieć co sądzicie o szkole Active Learning w Krożnie? Planuję wykupić u nich kurs językowy dla mojej pociechy. Mają bardzo atrakcyjną ofertę, ponieważ oferują dojazd aż do 3 powiatów. Ponadto dziecko może uczyć się w domu jak i u nich w oddziale, w grupie i indywidualnie, a nauka odbywa się w formie gier i zabaw. Co o tym myżlicie?
4 września 2013 at 16:10Koleżanka uczyła swoje dziecko poprzez zabawki i z efektami. Kupiła dziecko misia uczącego mówić liczyć po polsku i angielsku oraz płyty z piosenkami dla dzieci po angielsku, włączała gdy córka się bawiła w pokoiku i dziecko samo się uczyło gdy była większa zapisała córkę na angielski i okazało się że już coż tam umie;]oczywiżcie wczeżniej też mówiła jakież pojedyncze słówka po angielsku
26 października 2013 at 10:10no chyba każdy sposób jest dobry,a jeżli chodzi o naukę dziecka samemu,tzn w domu,wiadomo że gramatyki nie będziesz uczyć malucha tylko słówka,jak można to zrobić?zanim wyżlę dziecko do szkoły ang.?ta opcja z bajkami,misiem całkiem fajna a jakie jeszcze inne?
- AutorOdp.