Kurzajki… Co z nimi zrobic?

• Autor
    Odp.
  • black_mamba
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 743
    • Zasłużony

Kurzajki się wymraża. Z tym idze sie do dermatologa a nie do zakładu kosmatycznego.

anushkaaa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 4
    • Początkujący

tak, moja przedmowczyni ma racje ;]
    tez kilka lat temu mialam na rekach to obrzydlistwo, az w koncu poszlam do dermatologa, ktory mi je ladnie wymrozil 🙂 musialam isc na kilka takich, trzeba zaznaczyc bolących, sesji, no ale opłacało sie… po kurzajkach ani sladu 🙂
    pozdrawiam..

abaco
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Moj maz mial kiedys na palcu kurzajke, ktora mu wlasnie wymrozono i po paru latach znowu pojawila sie w tym samym miejscu i zdaje sie wciaz rosnie. Kurzajki to ciezka sprawa ogolnie 🙂

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Mojej corce wymrozili kurzajke wiele lat temu i ma spokoj. Musialam z nia chodzic chyba z 10 razy do tego dermatologa, ale pomoglo.

Madziunia
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Ja też stosowałam BRODACID i muszę się przyznać, że działa!Wypróbuj powinno pomóc!

Tuska
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

miałam kurzajki na rekach – obrzydlistwo, nic na to nie pomagało, wreszcie trafiłam do dermatologa wymrozilam je i od 6 lat mam spokój. Nie jest to przyjemne ale naprawde warto było. Jedyne wiec co radze to nie domowe sposoby leczenia ale tylko i wyłacznie dermatolog.

Lora
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja również musiałam zmierzyć się z tym problemem. Niestety kurzajki mają tendencje odrastania i dlatego trudne się ich pozbyć.

Ja się ich pozbyłam raz na zawsze, bardzo szybko, bez inwazyjnie, i bez chirurga. Chociaż to włażnie chirurg na wizycie przepisał mi wspaniały płyn, który niszczy brodawki i kurzajki wraz z korzeniem.

Płyn nazywa się Verumall, stosuje sie 2 razy na dzień i niszczy całkowicie kurzajki. Jest na recepte. Bardzo skuteczny, bo w przeciwieństwie do innych produktów, całkowicie usuwa problem.
    😀

O.o
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja wymrażałam dwa razy, znaczy się dermatolog to robił 😉 ale w sumie po drugim razie zniknęło 😀 a miałam ich już dożć sporo 😀 radze jak najszybciej iżć do lekarza. To nie boli, a lepiej leczyć jak jest ich jeszcze mało! 😀

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

ja miałam jedna kurzajke na palcu ladnych pare lat temu kupilam w aptece lapis za jakies 1,50 i zniknela:] ale nie wiem czy dalej to sprzedaja w aptekach. musisz popytac

may
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Ja kiedyż miałam chyba ze trzy kurzajki aż!
    Ale jest na to żwietny sposób i b. b. tani 😛

Skórkę cytryny namocz w occie na kilka godzin (z tym czymż białym, wiesz o co chodzi :P) i ta białą stroną przyłóz do kurzajki, daj plaster albo zawiń i po kłopocie 😉
    Najlepiej zrób sobie to na noc. Ja pamiętam tak włażnie zrobiłam.
    Męczyłam się z tymi kurzajkami kilka lat.
    Wystarczyła jedna namiętna noc z cytrynką i po kłopocie 😀
    nie posiadałam się ze szczężcia!
    Kurzajki już nigdy nie wróciły, a było to ładnych pare lat temu, bo byłam w podstawówce 😉

Spróboj i koniecznie napisz czy pomogło 😉

samanta
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Moj chlopak mial. Nacieral sobie ja codziennie jakims ziolem co to rosnie na kazdej polance, bo akurat byly wakacje i tak poradzil dermatolog. Po okolo 2 miesiacach zniknela calkowicie

xkalinka3000x
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

a ja smarowałam specjalnym płynem..kilka dni i nawet nie zauważyłam jak mi,że tak powiem odpadła..

b_sylwik
    Member
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

polecma Verrumal. kosztuje jakież 30 zł ale opłaca się kupić bo jest bardzo skuteczny. 😉

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

miałam kiedyż jedną na stopie. Lekarz przepisał mi jakiż specyfik robiony na zamówienie, konsystencja parafiny, albo gliceryny – bezbarwna gęsta, oleista ciecz. Zakrapiało się dwa razy na dobę i czekało aż zaschnie, po miesiącu wylazła parszywa, z korzeniem bezboleżnie 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kurzajki… Co z nimi zrobic?"

Przewiń na górę