• Autor
    Odp.
  • Derma-Clinic
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Dziewczyny jak przygotowujecie swoje ciało do lata?
    Solarium, samoopalacze. Stosujecie takie rozwiązania?

HolderDrogeria
    Member
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Ja tak szczerze mówiąc przez jakiż czas korzystałam z solarium,ale niezbyt przesadnie. Chodziło mi o to aby opalenizna była w miarę równomiernie rozprowadzona. Do tego dobry samoopalacz nie zaszkodzi:) A jakich kremów używacie,z jakim filtrem?

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Nie lubię samoopalaczy, na solarium nie chodzę. Moje jedyne przygotowanie, przez cały rok to dieta bogata w beta-karoten. Warzywa w gamie kolorystycznej od żółci do czerwieni, oleje rożlinne… dzięki temu skóra ma przyjemny odcień caly rok, na zimę nie robi się „sina” 🙂

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Samoopalacze to dobra opcja przed większą imprezą,kiedy szybko i tanio chcemy uzyskać krótkotrwały efekt. W przeciwnym wypadku bardzo fajnie sprawdza się opalanie natryskowe.

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

@Nieidealna wrote:

Od paru lat używam DaxSun dla ochrony skóry, ale różne kupuje. Często opakowania rodzinne, bo jednak są mega korzystne. W tym roku postawiłam z synkiem, bo on wybierał na płyn dla dzieci typowo taki niebieski. Synek jak mnie smarował, a ja jego udawaliżmy smerfy 😉

I co .. ? jak te smerfy na plaży leżeliżcie ?? Jak to jest z tym kolorem ?

GoldClinic_pl
    Member
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Jestem bardziej ciekawa czy faktycznie daje takie efekty i równomierną opaleniznę bo z tym jest przecież największy problem aby była ładnie rozprowadzona. Ja nie wyobrażam sobie godzinami leżec na słońcu…

ewwcia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

W moim przypadku wystarczy krem do opalania z mocnym filtrem, a później po opalaniu. W tym roku zamówiłam w katalogu avon, bo była fajna promocja 🙂 . Zwracam też uwagę, żeby nie opalać się zbyt długo. Wolę 2-3 dni poleżeć trochę na słońcu, niż spiec się jednego dnia.

e-Fontanna.pl
    Member
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Wystarczy tylko włażnie trochę doczekać i już po chwili z niebieskiego koloru zrobi się normalny,więc akurat tutaj naprawdę nie ma się czego obawiać,ważne że w praktyce okazuje się skuteczny:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ładna opalenizna"

Przewiń na górę