- AutorOdp.
- 4 sierpnia 2009 at 18:29
w wiadomożciach mowili, że jakis facet zostawił psa i jej młode w pudełku metalowym które magazynuje ciepło, zostawione były w samochodzie na słońcu, temperatura mogła dojżć do 80 stopni, pies był nieprzytomny,a psiaki wykończone.
Nóż się w ręcę otwiera gdy słysze o takich akcjach, w duszy klnę na nich.
Albo np jeszcze jeden przykład: dorożka nadmorskim okiem,koń padł z wycieńczenia- upał gdzież 30 stopni, a konie muszą iżć pod górę z tobołami( ludzmi, którym sie tylka nie chce ruszyć) Czemu nie dająimpićw trakcie drogi????, czemu nie zrobią krótszej tej drogi nad morskiem okiem? Gdzie do jasnej cholery jest stowarzyszenie opieki nad zwięrzętami??Ludzie są durni, bezduszni, bez serca. Czemu ludzie są ąz tak durniiiii…
4 sierpnia 2009 at 19:30Dlatego powinny być jasno okreżlone prawa zwierząt, za ich nie przestrzeganie wymierzane kary pieniężne – bo chyba te są dla niektórych najbardziej dotkliwe. A nie jak jest teraz… zwierzęta prawa swoje mają ale nikt ich nie przestrzega
5 sierpnia 2009 at 08:28A ja wczoraj widziałam mamusię na spacerze z dzieckiem i psem-gówniara cały czas biegała za psem,ciągnęła go za ogon a w ramach pogłaskania waliła piężcią w łeb pieska-a jak zwierzątko nie wytrzymało i ugryzło gnoja to matka psa smyczą 😯
Ku**a co za ludzie-moje dziecko będzie nauczone szacunku do zwierząt ale jakby moje dzecko tak psa „pogłaskało” to by zaraz w łeb zarobiło-czemu tak wielu ludzi nie rozumie że pieskotchomikżwinka morska itd to nie zabwaka dla dziecka?!
Wrrr 👿5 sierpnia 2009 at 10:30[usunięto_link] wrote:
…czemu tak wielu ludzi nie rozumie że pieskotchomikżwinka morska itd to nie zabwaka dla dziecka?!
Wrrr 👿Bo nie wynieżli tego z domu! Zauważ, że teraz w dobie konsumpcjonizmu ludzie uważają, że wszystko im się należy, że mają do wszystkiego prawo… Dzieci nie wynoszą z domu szacunku dla innych osób, zwierząt, żrodowiska (tyle razy widziałam, jak dzieci wyrzucały papierek na ziemię, a matki zamiast powiedzieć, że to jest złe i kazać podnieżć, biły dzieci i szły dalej zostawiając papierek… ;/)
Nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe – szkoda, że tak mało ludzi o tym pamięta…5 sierpnia 2009 at 17:29pamiętam historię jak ktoż wysłał psa w paczce, pies oczywiżcie zdechł, to był jakiż szczeniaczek. ludzie nie myżlą po prostu. sama mam zwierzęta i nie rozumiem jak tak można. niektórym powinno być zakazane posiadanie zwierząt!
11 sierpnia 2009 at 19:19[usunięto_link] wrote:
Nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe – szkoda, że tak mało ludzi o tym pamięta…
Tak bardzo dziż nie na czasie. 🙁
12 sierpnia 2009 at 10:44Na zwierzęta powinno być specjalne pozwolenie. I nie tylko na „groźne” rasy. Na wszystkie. Nie nadajesz się – nie masz zwierzaka.
12 sierpnia 2009 at 15:32Ja dziż w necie wyczytałam oto taki artykuł:
[usunięto_link]Ja bym takiego osobnika.. jaja sznurem obwiązała i za okno wywiesiła! 👿
13 sierpnia 2009 at 06:54[usunięto_link] wrote:
Na zwierzęta powinno być specjalne pozwolenie. I nie tylko na „groźne” rasy. Na wszystkie. Nie nadajesz się – nie masz zwierzaka.
Dokładnie, powinno się sprawdzac rodzinę tak samo jak przed adopcją.
13 sierpnia 2009 at 07:01iga – czytałam to. Ale bardziej uderzyły mnie komentarze pod jakimż artykułem. Ludzie pisali: przecież to tylko kot…
13 sierpnia 2009 at 11:11W głowie się nie mieżci jacy ludzie są bezmyżlni. 😯
13 sierpnia 2009 at 14:29Wczoraj w Faktach przedstawili reportaż na temat znęcania się nad zwierzętami w związku z kociakiem. Obrazy innych zwierząt jakie przytoczyli wywołały u mnie przerażenie. A jeszcze większy szok wywołała kara dla zwyrodniałych debili: pół roku w zawiasach. Do zawiasów (w drzwiach na przykład) to ja bym takiemu wsadziła pewną czeżć jego padlinowego ciała.
13 sierpnia 2009 at 23:44Ja wierzę że żwiadomożć ludzi będzie rosła. I że kiedyż dojdziemy do tego co jest np. w Uk – tam zwierze jest towarzyszem nie zabawką.
24 sierpnia 2009 at 07:18prosze do oglądniecia filmik [usunięto_link] jest tego 10 czesci albo i wiecej
ogladnijcie badzcie żwiadomi co sie dzieje ze zwierzetami, ale niestety wiekszosc ludzi tego nie oglada bo sie boi scen makabrycznych i dlatego nie jest swiadoma i uwaza ze dobrze traktuja zwierzeta24 sierpnia 2009 at 14:38widziałam w wiadomożciach, a ten włażciciel mówił że on nic takiego nie zrobił, i ze kobie wcale nie były zaniedbywane- bezczelny
- AutorOdp.