- AutorOdp.
- 5 września 2010 at 18:24
Tez slyszalam, ze skora sie przyzwyczaja i kosmetyki nie dzialaja juz ak dobrze, wiec tez zmieniam co jakis czas szampon.
polin, to jest szmpon z loreala elseve przeciwlupiezowy pielegnujacy? Chyba nowy, bo dzisiaj widzialam na pudelku reklame.
6 września 2010 at 07:46dokladnie ten, jest teraz sporo reklam wlasnie, na jedna kliknelam i jest tam konkurs, ze moga ci za darmo przyslac szampon na sprobowanie;)
a jak nie wygram to sama kupie, nie sa drogie. mam nadzieje, ze pozbede sie szopy:p
a co mysliscie o piciu pokrzywy? bo wiem, ze pomaga na wypadanie wlosow, a pomoze cos wlupiezu taka herbatka?6 września 2010 at 18:16Masz rację z tą naftą, że jest trochę uciążliwa. No ale nie ma rzeczy idealnych, a pokrzywę wypróbuję, dzięki 🙂
7 września 2010 at 10:34[usunięto_link] wrote:
Tez slyszalam, ze skora sie przyzwyczaja i kosmetyki nie dzialaja juz ak dobrze, wiec tez zmieniam co jakis czas szampon.
polin, to jest szmpon z loreala elseve przeciwlupiezowy pielegnujacy? Chyba nowy, bo dzisiaj widzialam na pudelku reklame.
Również co jakis czas zmieniam szampony+odżywkę.
Przedtem czytam dokładnie na opakowaniu do jakich wlosów:przetłuszczających,przesuszonych….ostatnio moja mama znalazła szampon elseve do wlosów farbowanych.
Na jej włosy ma zbawienny wygląd.Kolor się trzyma i łupież jej sie zmiejszył. 😀 😀7 września 2010 at 12:02Finestra dobrze, ze mi przypomniałaż:)kiedyż zniknął mi łupież po ufarbowaniu włosów.
7 września 2010 at 19:56jagoda4, mi po farbowaniu wlasnie sie zrobil lupiez 🙁 wszystko pewnie zalezy od rodzaju, nie kazdy jest wywolany przez te drozdzaki, niektore maga byc na tle uczuleniowym.
sprawdzilam przed chwila ta strone lorela (co sie wyswietla reklama na pudlu), i nawet mnie zaciekawila, tym bardziej, ze mozna tam wygrac szampony. Warto sprobowac pozbyc sie lupiezu ich kosmetykami.
7 września 2010 at 21:07mi na łupież bardzo pomógł szampon przeciwłupieżowy z sanotint.
7 września 2010 at 21:48ja teraz stosuje z loreala przeciwlupiezowy-pielegnujacy,
8 września 2010 at 07:31[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Również co jakis czas zmieniam szampony+odżywkę.
Przedtem czytam dokładnie na opakowaniu do jakich wlosów:przetłuszczających,przesuszonych….ostatnio moja mama znalazła szampon elseve do wlosów farbowanych.
Na jej włosy ma zbawienny wygląd.Kolor się trzyma i łupież jej sie zmiejszył. 😀 😀no szampon utrzymujacy kolor to wazna sprawa, ja zawsze po frabowaniu chociaz zmiesiac stosuje, inczej zaraz robia mi sie brzydkie i matowe.
ten szampon uzywa twoja mama: [usunięto_link]
??
czy ten zywkly do farbowanych: [usunięto_link]
??8 września 2010 at 14:08Polin moja mama ostatnio używa szamponu z ,,wrzosową”przykrywką.
fiocci generalnie nie siedze na ,,pudelku”i pewnie dlatego mi umknęła reklama szamponu.Gdybym wiedziała szybciej to może zagrałabym w konkurs i wygrała dla mamy jakiż kosmetyk.Ostatnio miała imieniny i bardzo by sie ucieszyła jeszcze z ,,małego”kosmetyku.
8 września 2010 at 20:37oprocz kosmetykow moze dostac rowniez upiększone zdjecie, mozesz przeciez wysłac zdjecie mamy do nich na stronie;]
9 września 2010 at 18:28[usunięto_link] wrote:
jagoda4, mi po farbowaniu wlasnie sie zrobil lupiez 🙁 wszystko pewnie zalezy od rodzaju, nie kazdy jest wywolany przez te drozdzaki, niektore maga byc na tle uczuleniowym.
sprawdzilam przed chwila ta strone lorela (co sie wyswietla reklama na pudlu), i nawet mnie zaciekawila, tym bardziej, ze mozna tam wygrac szampony. Warto sprobowac pozbyc sie lupiezu ich kosmetykami.
Ok,dzięki zapamiętam.Na razie mam spokój.
Pozdr27 października 2010 at 07:49No cóż widzę , że ten temat się nieco przedawnił,ale ja nadal nie wyleczyłam się z łupieżu… co sadzicie o tym szamponie [usunięto_link] jeszcze go nie stosowałam, ale słyszałam kilka opinii że jest niezawodny, zgadzacie się z tym? Do tej [pory przyjmowałam metodę że nie używałam jednego szamponu tylko kilka wymiennie tak żeby ie przyzwyczajać włosów do jednego.
27 października 2010 at 10:50[usunięto_link] wrote:
a co mysliscie o piciu pokrzywy? bo wiem, ze pomaga na wypadanie wlosow, a pomoze cos wlupiezu taka herbatka?
Picie pokrzywy raczej niewiele pomoże. Z naturalnych sposobów na łupież dużo lepiej sprawdzi się np. tymianek albo rozmaryn. Ale tez nie do picia, tylko jako płukanka na włosy.
30 marca 2011 at 14:42A używałyżcie może kiedyż szamponu Selsun Blue? Od niedawna łupież dotyczy również mnie, a aptekarka poleciła mi włażnie go ze względu na zawartożć disiarczku selenu, przez co jest ponoć dużo skuteczniejszy od innych żrodków. Dopiero zaczynam go stosować, więc zobaczymy co czas pokaże, ale chętnie poczytam, jeżeli któraż z Was ma jakież spostrzeżenia na jego temat 🙂
- AutorOdp.