- AutorOdp.
- 30 kwietnia 2007 at 11:22
chodzi o to ze chce zaczac wspolzyc z moim facetem i jednak czulabym sie pewniej gdybym brala tabletki.a jeszcze nie bylam u ginekologa i wogole nie wiem jak sie zapytac o to wogole i lekka panika . pomozcie
30 kwietnia 2007 at 11:42jesli ni wspolzylas jeszcze z z facetem ginekolog nie bedzie cie badal.
idz na rozmowe. zapisz sobie na kartce wszystko o co chcesz zapytac bo pewnie podczas wizyty wszystko zapomnisz.
ginekolog napewno z checia odpowie ci na wszystkie pytania. doradzi jakie tabletki powinnas brac30 kwietnia 2007 at 12:33xyz, lekarz musi ja zbadac zeby dobrac tabletki 🙂
wizyta u lekarza to nic strasznego:)
30 kwietnia 2007 at 19:43Malinka wydaje mi sie ze nie ale 100% pewnosci nie mam.
a w jakim celu ma ja badac? jesli jest dziewica wydaje mi sie ze nie powinien1 maja 2007 at 09:06xyz,musi zbadac ja zeby dobrac tabletki:) bynajmniej powinien, a to ze jest dziewica o niczym nie swiadczy, rownie dobrze moze miec jakas chorobke.
4 lipca 2007 at 14:48hm no moja kolezanka bedac dziewica poszla do ginekologa i jak mowila badal ja przez odbyt zeby nie uszkodzic blony.. jakos tak..
31 lipca 2007 at 12:46dokladnie, dziewice sa badane przez odbyt:)
ale mysle ze na samym „wywiadzie” moze sie skonczyc-badanie nie jest konieczne:)31 lipca 2007 at 13:11Ja tez bym chciala sie wybrac 1 raz ale tylko i wylacznie do lekarki ❗ Żeby przepisala mi tabletki i wogole mnie zbadala czy jestem zdrowa. Duzo czytalam na temat pierwszej wizyty. Jednak strasznie sie boje 😕 Moze nie boje, ale wstydze…..Poniewaz mam cale uda w rozstepach i brzydko to wyglada…. 😕 Nikomu tego nie pokazywalam, to moj straszny komleks. Z moim facetem kocham sie przy swiecach zeby przypadkiem tego nie zauwazyl… Rozstepy sa jasne, ale to jest jedyny powod mojej niechceci do wizyty u lekarza…Heh 😥
Moze kiedys sie zdecyduje….
Ale mam pytanko. Dziewczyny czy jak idziecie na wizyte to golicie sie w intymnym miejscu, czy moze lepiej isc w lekkim „zaroscie”?31 lipca 2007 at 13:47Moja pierwsza wizyta odbyła się juz po moim pierwszym razie, zatem poza wywiadem żrodowiskowym było również badanie (nic specjalnie strasznego), generalnie chyba ulubionym pytaniem jest „kiedy ostatnio był okres”, u mnie zawsze od tego się zaczyna, więc warto to sobie zapamiętać, co do golenia miejsc intymnych to nie radziłabym przesadzać, bo w sumie włoski te chronią przed bakteriami i z medycznego punktu widzenia warto ich trochę mieć 🙂
Co do samej pierwszej wizyty, to również bardzo się denerwowałam i trochę z tym zwlekałam, jednakże po wyjżciu z gabinetu cały niepokój zniknął!
31 lipca 2007 at 21:07moja pierwsz wizyta u ginekologa również była stersująca. Niepotrzebnie, bo pani okazała sie bardzo wyrozumiała i delikatna. Nie była już dziwicą, ale usłyszałam pyt. jak często to robie i czy mam stałego partnera. Początkowo zabezpieczałam sie gumkami, ale gdy kochaliżmy sie już coraz częsciej poszłam po tabletki. Większa pewnożć, mniejszy strest, wieksza przyjemnożć:)
31 lipca 2007 at 22:32hehe moja pierwsza wizyta wygladala dziwnie bo poszlam po zwolnienie z w-u bo cwiczyc mi sie nie chcialo:) no i wszystko fajnie a tu nagle babeczka powiedziala no skoro tu jestes to cie zbadam a ja szok! co??ale to jest nie potrzebne naprawde .. no ale sie zdecydowalam:) i nie zaluje byla naprawde delikatna i wyrozumiala:) potem nie chodzilam z rok i poszlam do innej ginekologiczki:) i super babka no tylko takich lekarzy miec:) zachorowalam wiec strasznie sie tym przejla dzwonilam do niej informowalam ja.. pytala sie no masakra az zdziwilam sie:) a ogolnie to sie golilam jak zawsze na zero:) hihi i nie trzeba sie wstydzic bo nie ma czego strach minie! wiec naprawde nie ma co sie bac i przejmowac! lekarz jest od tego zeby nas zbadal a nie patrzy na to jak wygladaja nasze 😳 😆 no ale ja miala jeszcze gorzej bo mialam silny krwotok i tez mowie moze lepiej nie ale pani ginekolog powiedzial przeciez to jest gabinet gink. i to normalne:) lalo sie z mnie ze szok a jak mnie tam badala to dopiero lecialo az glupio mi sie zrobilo no ale babeczka podniosla mnie na duchu itd i bylo i jest oki 😀 oczywiscie poszlam do prywatnego ginekologa bo u mnie w niescie jak slyszalam jest kilku rzeznikow panstwowych i troche sie zleklam ale odrazu mowie nie wszedzie tak jest:)
31 lipca 2007 at 22:33hehe moja pierwsza wizyta wygladala dziwnie bo poszlam po zwolnienie z w-u bo cwiczyc mi sie nie chcialo:) no i wszystko fajnie a tu nagle babeczka powiedziala no skoro tu jestes to cie zbadam a ja szok! co??ale to jest nie potrzebne naprawde .. no ale sie zdecydowalam:) i nie zaluje byla naprawde delikatna i wyrozumiala:) potem nie chodzilam z rok i poszlam do innej ginekologiczki:) i super babka no tylko takich lekarzy miec:) zachorowalam wiec strasznie sie tym przejla dzwonilam do niej informowalam ja.. pytala sie no masakra az zdziwilam sie:) a ogolnie to sie golilam jak zawsze na zero:) hihi i nie trzeba sie wstydzic bo nie ma czego strach minie! wiec naprawde nie ma co sie bac i przejmowac! lekarz jest od tego zeby nas zbadal a nie patrzy na to jak wygladaja nasze 😳 😆 no ale ja miala jeszcze gorzej bo mialam silny krwotok i tez mowie moze lepiej nie ale pani ginekolog powiedzial przeciez to jest gabinet gink. i to normalne:) lalo sie z mnie ze szok a jak mnie tam badala to dopiero lecialo az glupio mi sie zrobilo no ale babeczka podniosla mnie na duchu itd i bylo i jest oki 😀 oczywiscie poszlam do prywatnego ginekologa bo u mnie w niescie jak slyszalam jest kilku rzeznikow panstwowych i troche sie zleklam ale odrazu mowie nie wszedzie tak jest:)
31 lipca 2007 at 22:33hehe moja pierwsza wizyta wygladala dziwnie bo poszlam po zwolnienie z w-u bo cwiczyc mi sie nie chcialo:) no i wszystko fajnie a tu nagle babeczka powiedziala no skoro tu jestes to cie zbadam a ja szok! co??ale to jest nie potrzebne naprawde .. no ale sie zdecydowalam:) i nie zaluje byla naprawde delikatna i wyrozumiala:) potem nie chodzilam z rok i poszlam do innej ginekologiczki:) i super babka no tylko takich lekarzy miec:) zachorowalam wiec strasznie sie tym przejla dzwonilam do niej informowalam ja.. pytala sie no masakra az zdziwilam sie:) a ogolnie to sie golilam jak zawsze na zero:) hihi i nie trzeba sie wstydzic bo nie ma czego strach minie! wiec naprawde nie ma co sie bac i przejmowac! lekarz jest od tego zeby nas zbadal a nie patrzy na to jak wygladaja nasze 😳 😆 no ale ja miala jeszcze gorzej bo mialam silny krwotok i tez mowie moze lepiej nie ale pani ginekolog powiedzial przeciez to jest gabinet gink. i to normalne:) lalo sie z mnie ze szok a jak mnie tam badala to dopiero lecialo az glupio mi sie zrobilo no ale babeczka podniosla mnie na duchu itd i bylo i jest oki 😀 oczywiscie poszlam do prywatnego ginekologa bo u mnie w niescie jak slyszalam jest kilku rzeznikow panstwowych i troche sie zleklam ale odrazu mowie nie wszedzie tak jest:)
- AutorOdp.