Mam 14 lat i spory problem..

• Autor
    Odp.
  • ania555
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Mam 14 lat i spory problem. Witam pewnie niektórym z pań wyda się to żmieszne i błahe, ale w tym momencie jest to dla mnie duży problem. Mianowicie mieszkam tylko z mamą, ojciec odszedł od nas kilka lat temu … żyjemy sobie skromnie, ale przynajmniej bez krzyków:) mama zarabia 1100 zł z czego 700 idzie na mieszkanie i opłaty, ale nierobie z tego tragedii bo już wolę tak jak jest , jedyne czego w tym momencie potrzebuję to aparat na zęby , proszę się nie żmiać a boję się, że to mi skomplikuje życie. Mamy na to nie stać a koszt to 1000 zł, uzbierałam już 120 …kropla w morzu . Stąd moja prożba może ktoż byłby wstanie dołożyć mi chociaż 10 zł ziarnko do ziarnka…Jestem z trójmiasta wszystkie dane podam na maila , z góry dziękuję za zrozumienie Ania. Podaje maila: [usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Wyłudzenia.

faranek22
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 59
    • Stały bywalec

Chyba żciema….

EDIT:kowal2

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

Jakaż ty naiwna. Ciekawe kto ci wyżle kasę w ciemno!
    ZARABIAJ! Jest coż takiego jak chociażby ulotki!
    Aż się dziwię, że masz 14 lat i nie wiesz, że w życiu nie ma nic za darmo

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Stawiam ,ze to dorosły gożć lub baba i zbiera kasę w taki sposób,nie tylko na forach się to spotyka.

OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Co do stylu pisania to nie można generalizować problemu (uznawanego wg mnie za debilizm a nie jakaż dysleksja) bo przytrafiają się osoby, które potrafią jednak pisać w tym wieku.

Co do tego – w wieku 14 lat to możesz roznosić ulotki, pomagać sąsiadom w zakupach, posprzątać 😉 w końcu masz wakacje 😉

No w ostatecznożci to możesz wziąć przykład z niektórych koleżanek, dla których pewien film miał być przestrogą a nie sposobem na życie … 😉

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

nawet jeżli to prawda to niestety 100 zł. nie wystarczy na aparat. A gdize wizyty u ortodonty, a gdzie założenie aparatu, zmiana gumek itd? to kosztuje o wiele więcej, nie wiem jak to wygląda,ale może warto zapytać czy NFZ takich rzeczy nie refunduje

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mam 14 lat i spory problem.."

Przewiń na górę