• Autor
    Odp.
  • nowa76
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 10
    • Bywalec

czy jeszcze ktos meczy sie z tym pasudztwem? mam zeza zbieznego na jedno oko w wyniku niedowidzenia. strasznie mnie to meczy 馃檨 nie potrafie z tym zyc 馃檨

Figa
    Keymaster
    • Temat贸w: 59
    • Odp.: 880
    • Zas艂u偶ony

A co okulista na to???

nowa76
    Member
    • Bywalec

przy niedowidzeniu operacja nie da rezultatu predzej czy pozniej zez powroci

xyz
    Member
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

ja zezuje tylko na jedno oko. widoczne jest to tylko gdy jestem bez okularow kilka godzin.

operacji sie nie poddalam poniewaz 80% ze zez bedzie nadal to dla mnie zadna operacja

nowa76
    Member
    • Bywalec

podnosze

lizzy
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Ja mam zeza zbie偶nego w lewym oku i og贸lnie jestem dalekowidzem. Okulary nosz臋 od 2 roku 偶ycia i mia艂am 2 operacje, kt贸re nie pomog艂y. Z wiekiem „zesz艂am” z okular贸w o mocy 7 dioptrii na 2. Dla mnie to 偶aden problem, bo nie mam por贸wnania, nie wiem, jak to jest widzie膰 prosto. Mam 艂adne okulary, kt贸re pasuj膮 do mojej buzi. Progresywne. A mo偶e kiedy偶 wybior臋 si臋 na operacje, podobno w Krakowie s膮 najlepsi lekarze dla zezownik贸w.

nowa76
    Member
    • Bywalec

z zezem czy bez widzi sie tak samo tylko efekt wizualny inny 馃檪 a jaki masz k膮t zeza? okulary prostuja oko?

lizzy
    Member
    • Zapaleniec

No pewnie, 偶e jest du偶a r贸偶nica, widzie膰 dwa nak艂adaj膮ce sie obrazy na siebie, a jeden. Okulary prostuj膮 wzrok, ale to nie to samo, co patrze膰 bez okular贸w. Czasem chcia艂abym ponurkowa膰, p艂ywa膰, w okularach si臋 nie da.

nowa76
    Member
    • Bywalec

to ty masz pewnie jaies podwone widzenie ja widze normalnie. a jaki masz kat zeza? zbiezny czy rozbierzny?

lizzy
    Member
    • Zapaleniec

Mam zeza zbie偶nego w jednym oku. Jak nie mam okular贸w, to widz臋 podw贸jnie, to logiczne, przy zezie. To co Ty masz za zeza?

nowa76
    Member
    • Bywalec

no wcale nie takie logiczne u mnie jest tak ze jak nieraz wyprostuje na dluzej to oko to po chwili zaczyna mi sie obraz dwoic i wlasnie tak jest u wiekszosci osob z zezem. wlasnie mnie okulistka przestrzega ze po ewentualnym zabiegu moglabym caly xczas widziec podwojnie

blekitna
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

moja m艂odsza siostra mia艂a zeza z wada wzroku. Gdy mia艂a 7 lat przesz艂a pierwsza operacj臋, w wieku 9 drug膮. Zeza nie ma do tej pory(min臋艂o 7lat).Wad臋 wzroku leczy艂a jeszcze przez 3 lata nosz膮c okulary. Teraz ju偶 nie musi.

estrella
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Moja siostra te偶 m臋czy si臋 z zezem i do tego ma powa偶na wad臋 wzroku. Nie przechodzi艂a 偶adnej operacji, bo boi si臋 nawet o tym pomy偶le膰. My偶la艂y偶my, 偶e mo偶e zmiana okular贸w na soczewki co偶 da, ale na szkla.com konsultant stwierdzi艂, ze nie wszystkie wady mo偶na korygowa膰 soczewkami. Zez niestety do nich nale偶y, bo szk艂a nie s膮 w stanie go zamaskowa膰.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " mam zeza"

Przewi艅 na g贸r臋