- AutorOdp.
- 18 kwietnia 2008 at 20:01
Marchewka, dzieki swojemu skladowi, ma wplyw na nasza cere- jest ładniejsza i pardziej „opalona” (efekt opalenizny). Tak to prawda, ale czy osobiscie zauwazylyscie u siebie jakies zmiany…marchewkowe:)? Ja pije wiele sokow np „marvit”(tak to sie pisze?), ale specjalnych efektow nie ma.. Chyba, ze po prostu ich nie dostrzegam, bo zmiany przeciez nie zachodzą „nagle”.
?18 kwietnia 2008 at 20:09znam dziewczyne, ktora lezala w szpitalu, bo pila za duzo soku marchwiowego i po prostu rozwalilo jej to watrobe.
dla mnie piekna cera, to niekoniecznie cera opalona czy pomaranczowa od nadmiaru karotenu.
piekna cera to zrdowa cera. od pomaranczowej wole wlasna: piekna, zdrowa, porcelanowa skore z lekkim rumiencem.
18 kwietnia 2008 at 21:59wszystko w nadmiarze szkodzi
19 kwietnia 2008 at 08:44ja kiedys pilam bardzo duzo soku kubus marchewkowego i teraz pomieszy nosem a ustami mam taki brzydki kolor cery mysle ze to wlasnie przez te kubusie
19 kwietnia 2008 at 18:26no ale w takim razie trzebaby uwazac na wszystkie produkty- wiadomo, inne owoce i warzywa tez sie pryska i nawozi..
a sa jakies soki godne polecenia?
22 kwietnia 2008 at 10:34Moja koleżanka piła tylko sok marchwiowy przez ok pół roku, poniewaz chciała miec ładniejszy kolor skory… Nabawiła się paskudnych plam na dłoniach i rekach. Ja tez uważam,że wszystko dla ludzi, ale nie w nadmiarze
22 kwietnia 2008 at 18:59mojej siostry znajoma piła bardzo dużo i miała na rękach pomarańczowe przebarwienia 😀
12 maja 2008 at 09:37ja też kiedyż bardzo dużo piłam i zrobiłam się pomarańczowa :/ tych dla dzieciaków kubusiów, karotek i innych nie polecam – sama chemia i mnóstwo cukru
29 września 2009 at 18:35moja siostra codziennie jakiegoż kubusia wypijała, teraz już rzadziej, ale pozostał jej taki pomarańczowawy koloryt skóry
11 października 2009 at 16:29Z kubusiami to ostrożnie, bo sa dosładzane kilkoma łyzeczkami cukru na taka małą buteleczkę. Juz lepiej kupic sokowirówkę i robić swoje soczki. Albo do wody wrzucac posielane owoce i wstawiac na kilka godzin do lodówki, pyszny posmak powstanie.
14 października 2009 at 17:00Parvati, wielka prawda: piekna cera, to przede wszystkim zdrowa cera
15 października 2009 at 13:23Przy dłuższym stosowaniu kubusie cera lubi zrobić sie pomarańczowa. Z kuracji beta – karotenem pomijając naturalne soki – marchwiowe czy pomidorowe (niesłodzone) polecam również kapsułki. Ładnie barwią i odżywiają skórę. Zawierają również potrzebne nam na co dzień minerały oraz witaminy;)
15 października 2009 at 16:53Kiedyż piłam dużo kubusiów. Pewnego razu po kubusiu rozbolal mnie strasznie brzuch, potem działo się tak za każdym razem gdy pilam tego typu sok, więc nie jest to takie zdrowe.
Teraz pijam soki robione przez siebie.A jeżli chodzi o piękny kolor skóry, to dla mnie pomarańczowe ręce, stopy i plamy na twarzy (Własnie np pod nosem) nie są takie piękne tylko odrażające. To nie wygląda dobrze.
24 października 2009 at 18:39No własnie , tak jak ktoż powiedzial, wszystko w nadmiarze szkodzi,ale ja witamineA przyjmuje na oczy – na lepsze widzenie w preparacie SuperOptic.
28 października 2009 at 14:32Takie efekty to nie tylko witamina A, ale również konserwanty – nie oszukujmy się – tego typu preparaty mają ich mnóstwo. Jeżeli witaminy przyjmowane są pod kontrolą lekarza nie wyrządzą nam krzywdy. Ważne jest jednak, by zachowac umiar w suplementowaniu organizmu dodatkowymi żrodkami.
- AutorOdp.