Marchewka/sok marchewkowy

• Autor
    Odp.
  • Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Marchewka, dzieki swojemu skladowi, ma wplyw na nasza cere- jest ładniejsza i pardziej „opalona” (efekt opalenizny). Tak to prawda, ale czy osobiscie zauwazylyscie u siebie jakies zmiany…marchewkowe:)? Ja pije wiele sokow np „marvit”(tak to sie pisze?), ale specjalnych efektow nie ma.. Chyba, ze po prostu ich nie dostrzegam, bo zmiany przeciez nie zachodzą „nagle”.
    ?

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

znam dziewczyne, ktora lezala w szpitalu, bo pila za duzo soku marchwiowego i po prostu rozwalilo jej to watrobe.

dla mnie piekna cera, to niekoniecznie cera opalona czy pomaranczowa od nadmiaru karotenu.

piekna cera to zrdowa cera. od pomaranczowej wole wlasna: piekna, zdrowa, porcelanowa skore z lekkim rumiencem.

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

wszystko w nadmiarze szkodzi

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ja kiedys pilam bardzo duzo soku kubus marchewkowego i teraz pomieszy nosem a ustami mam taki brzydki kolor cery mysle ze to wlasnie przez te kubusie

Assha
    Member
    • Odp.: 1318
    • Maniak

no ale w takim razie trzebaby uwazac na wszystkie produkty- wiadomo, inne owoce i warzywa tez sie pryska i nawozi..

a sa jakies soki godne polecenia?

Madelaine5
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Moja koleżanka piła tylko sok marchwiowy przez ok pół roku, poniewaz chciała miec ładniejszy kolor skory… Nabawiła się paskudnych plam na dłoniach i rekach. Ja tez uważam,że wszystko dla ludzi, ale nie w nadmiarze

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

mojej siostry znajoma piła bardzo dużo i miała na rękach pomarańczowe przebarwienia 😀

asiek
    Member
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

ja też kiedyż bardzo dużo piłam i zrobiłam się pomarańczowa :/ tych dla dzieciaków kubusiów, karotek i innych nie polecam – sama chemia i mnóstwo cukru

Cherry_Darling
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

moja siostra codziennie jakiegoż kubusia wypijała, teraz już rzadziej, ale pozostał jej taki pomarańczowawy koloryt skóry

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Z kubusiami to ostrożnie, bo sa dosładzane kilkoma łyzeczkami cukru na taka małą buteleczkę. Juz lepiej kupic sokowirówkę i robić swoje soczki. Albo do wody wrzucac posielane owoce i wstawiac na kilka godzin do lodówki, pyszny posmak powstanie.

SoniaLK
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Parvati, wielka prawda: piekna cera, to przede wszystkim zdrowa cera

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Przy dłuższym stosowaniu kubusie cera lubi zrobić sie pomarańczowa. Z kuracji beta – karotenem pomijając naturalne soki – marchwiowe czy pomidorowe (niesłodzone) polecam również kapsułki. Ładnie barwią i odżywiają skórę. Zawierają również potrzebne nam na co dzień minerały oraz witaminy;)

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Kiedyż piłam dużo kubusiów. Pewnego razu po kubusiu rozbolal mnie strasznie brzuch, potem działo się tak za każdym razem gdy pilam tego typu sok, więc nie jest to takie zdrowe.
    Teraz pijam soki robione przez siebie.

A jeżli chodzi o piękny kolor skóry, to dla mnie pomarańczowe ręce, stopy i plamy na twarzy (Własnie np pod nosem) nie są takie piękne tylko odrażające. To nie wygląda dobrze.

ola57777
    Member
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

No własnie , tak jak ktoż powiedzial, wszystko w nadmiarze szkodzi,ale ja witamineA przyjmuje na oczy – na lepsze widzenie w preparacie SuperOptic.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Takie efekty to nie tylko witamina A, ale również konserwanty – nie oszukujmy się – tego typu preparaty mają ich mnóstwo. Jeżeli witaminy przyjmowane są pod kontrolą lekarza nie wyrządzą nam krzywdy. Ważne jest jednak, by zachowac umiar w suplementowaniu organizmu dodatkowymi żrodkami.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Marchewka/sok marchewkowy"

Przewiń na górę