- AutorOdp.
- 14 listopada 2008 at 22:39
trzeba troche odżwieżyc temat! dzisiaj w TV widziałam reklamę Nivea straight&easy, bo na czasie jest prostowanie włosów 😆 , ale o dziwo pokazywali równiez nowy balsam na skręt włosów i fal. Nieźle, mozna prostowac i krecic w zaleznożci od humoru! 😀 kiedys był pogrzebacz i fakerka i ot cała technika, ach… 😉
6 stycznia 2009 at 20:53[usunięto_link] wrote:
ale o dziwo pokazywali równiez nowy balsam na skręt włosów i fal. Nieźle, mozna prostowac i krecic w zaleznożci od humoru! 😀
A ten skręt fal i loków Nivei to nie jest przypadkiem by podkreżlić skręty ale naturalnie kręconych lub falowanych włosów?
Też myżlałam o tej piance do układania włosków skręt fal i loków, ale nie wielm jaki to da efekt, bo naturalnie mam proste raczej włosy, ale koncówki niesforne i nie wygląda to ładnie, też myżlę by może falowane lekko je zrobic 🙂6 stycznia 2009 at 21:58[usunięto_link] wrote:
Dziwie sie, ze Katarzyna chcialaby miec fale, lub loki…przeciez juz od lat sa modne proste wlosy. Nie tylko modne, ale uwazane za eleganckie i schludne. Regularnie chodze do fryzjera i zawsze przy kazdej mojej wizycie przychodzi kilka dziewczat i kobiet tylko po to, aby wyprostowac wlosy. Rozmawialam z moja fryzjerka na ten temat i dowiedzialam sie, ze juz od okolo 7 lat nikt nie robi trwalej ondulacji, poza paniami po 60-tce lub 70-ce. Wyjatek u mlodszej kobiety zdarza sie czasami raz na miesiac. Musze przyznac, ze fale wygladaja ladnie, ale loki skrecone jak pierscionki wygladaja jak siano lub „spalona” trwala. U mnie w biurze szef zypytal sie kiedys grzecznie jednej z pracownic, czy nie moglaby czesac sie w kok lub wyprostowac te wlosy, bo te rozczochrane nie pasuja do kostiumu i…do miejsca pracy. Reprezentujac firme musi wygladac schludnie, jak zadbana kobieta, a takie wlosy temu przecza. Naprawde wygladala jakby miala kope siana na glowie i nigdy nie bylo to eleganckie. Teraz prostuje wlosy i wyglada slicznie, a przy tym duzo szczuplej. Jej twarz wydawala nam sie zawsze za gruba w stosunku to tulowia.
moda moda moda…
ja pracuje w salonie żlubnym i od 2006 roku nikt nie chce gorsetów.. a chce szeroka suknie… gdzie tu logika?
moda swoja droga a my Kobietki swoja 🙂
a dla pracy bym fryzury nie zmieniła jak mu nie pasuje to niech nie patrzy 🙂2 marca 2009 at 14:37mam mocne postanowienie na loki tej wiosny i będę próbować wszystkiego po kolei (oprócz trwalej) wiec postaram się opisać przygody 😉 na razie jedyna metoda jaka się sprawdza to poskręcać wieczorem mokre włosy pozapinać „skręty” wsuwkami a rano wstać z burzą loków…tylko nie zawsze chcą mi się równo pokręcić ;P
3 marca 2009 at 08:41Gdyby była możliwożć to chętnie zamieniłabym sie na proste włosy chociaż na miesiąc 😉 mam kręcone włosy i czasem dla odmiany je prostuje.. ale tylko do kolejnego umycia 😉 potem znów sie zakręcają 😉 eh…
28 lipca 2009 at 12:12na moich falach ten zestaw nivea do kręconych sprawdza sie żwietnie, włosy są miękkie i mają ładny skret
- AutorOdp.