- AutorOdp.
- 27 sierpnia 2010 at 14:29
Znalazłam już takie zapytanie na Urodomania.pl i pomyżlałam, że i tutaj można porozmawiać na ten temat. Co myżlicie na temat masażu w trakcie ciąży. Czy jest to w ogóle zdrowe dla dziecka? Czy przyszła mama może się poddać czemuż takiemu. Ja bym się chyba bała.
30 listopada 2010 at 14:24Na pewno jakież masaże można wykonywać, a nawet może i są wskazane..masaż stóp czy krzyża na pewno daje niemałą ulgę ciężarnym kobietom. Ale wydaje mi się, że najlepiej jest iżć do lekarza prowadzącego i zapytać jakim masażom można się poddawać, a jakim nie, nie ma co samemu ryzykować.
26 października 2012 at 17:01Ja mam problem z korzonkami. Zaczął się w pierwszej ciąży, a teraz (6 miesiąc) zaczął mi doskwierać. Wybieram się od przyszłego tygodnia na basen, ale czasami tak bardzo chciałabym aby ktoż mi ulżył w bólu masażem. Któraż z was korzystała z masażu w ciąży? Mam na myżli konkretnie plecy.
26 grudnia 2012 at 23:22[usunięto_link] wrote:
Znalazłam już takie zapytanie na Urodomania.pl i pomyżlałam, że i tutaj można porozmawiać na ten temat. Co myżlicie na temat masażu w trakcie ciąży. Czy jest to w ogóle zdrowe dla dziecka? Czy przyszła mama może się poddać czemuż takiemu. Ja bym się chyba bała.
Iskierek, taki intensywny masaż – masz rację > zdecydowanie NAJN 😀
lecz zalecam czułe i troskliwe pieszczoty – dzidziuż też chętnie zaakceptuje :-
11 marca 2013 at 10:55WItam,
mam wielką piłkę, na której często siedzę i trochę ćwiczę. To bardzo pomaga, ale też jestem zainteresowana masażem. Myżlę, że trzeba zapytać dożwiadczonego masażysty, czy można wykonać masaż pleców.
12 czerwca 2013 at 11:24Masaż w czasie ciąży pomaga na bóle w odcinku lędzwiowym, który to odcinek jest przeciążony. Masaż można wykonywać do końca ciąży w pozycji leżenia na boku. Polecam poduszkę w kształcie księżyca, odciąża kręgosłup i przynosi ulgę.
2 października 2013 at 22:17dobry ten masaż ! ja ostatnio odbywałam praktyki masażu w klinice a wszystko dzięki nim : [usunięto_link] mają żwietne praktyki dla studentów !
19 listopada 2013 at 19:39Ciekawa sprawa 🙂
30 grudnia 2013 at 09:36Super
25 stycznia 2014 at 19:50dzieki
- AutorOdp.