Masaże na bóle kręgosłupa?

• Autor
    Odp.
  • baskinka123
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Czeżć, mam ogromny problem z bólami pleców. Wiem, że w ciąży to normalne, ale nie oznacza to, że podobnie jak z innymi dolegliwożciami, udało mi się z tym jakoż uporać. Dlatego szukałam jakiejkolwiek profesjonalnej pomocy. Może któraż z Was lub Waszych znajomych była w tym gabinecie?

EwaEwka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Niestety nie, ale może wystarczyły by ćwiczenia w domu na wzmocnienie kręgosłupa, próbowałaż?

baskinka123
    Member
    • Początkujący

No włażnie mój spory brzuch uniemożliwia mi wykonywanie wielu ćwiczeń, jest to dla mnie w tym momencie zbyt męczące i zamiast pomóc czuję jeszcze większy dyskomfort.

asterka
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Jeżeli obciążenia są regularne, a nie da się ich uniknąć to można smarować sobie jak zaczyna boleć np. dip hotem, on fajnie rozgrzeje i znieczuli, jak siedzę przy kompie długo to też tak robię.

Lucy88
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

To jest lekarstwo jakież? Mnie boli w odcinku krzyżowym jak długo na szpilkach chodzę.

seomanniak
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

dobra odskocznia 😀 te masaże..

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Na masaże ciągle mi brakuje czasu, no chyba, ze mąż się zlituje 😉 Jak długo siedzę przed komputerem to podkładam sobie pod plecy termofor, a jeżli akurat nie siedzę to też diphotem smaruję, fajnie rozgrzewa, działa przeciwbólowo, no i cena jest przystępna.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Kosztuje jakie 13-14 zł jeżli dobrze pamiętam. A jest to krem rozgrzewający, o działaniu przeciwbólowym, przeciwzapalnym. Miejscowo znieczula. Nadaje się jak najbardziej na bóle reumatyczne, ale też na stłuczenia, skręcenia, po treningu, na kontuzje, rwę kulszową itp.

gabisiula
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ile ja bym dała, żeby mnie ktoż co wieczór masował 😉

Noke
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Uwierz Mi że jest wiele facetów którzy także wiele by dali aby masować jakąż dziewczyne.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

@Tama wrote:

Tak sobie myżlę, że chyba sobie kupię. A co on ma w składzie powiedz?

Salicylan metylu i mentol, na moją rwę kulszową sprawdza się żwietnie, myżlę, że jeżli lubisz takie rozgrzewające działanie to i na bóle reumatyczne powinien być dobry.

klementyna1
    Member
    • Początkujący

Uwielbiam masaże, szczególnie u nóg.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Ogólnie każda aktywnożć fizyczna jest dobra dla kręgosłupa. środki przeciwbólowe, jak kremy czy tabletki to raczej do doraźnego stosowania. A to ostatnie to już z kolei kompletna ostatecznożć, po co obciążać wątrobę.

e-Fontanna.pl
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Proponuję udać się także do lekarza sportowego który zlokalizuje źródło bólu i albo wymasuje już na miejscu albo poleci dobrą,skuteczną mażć. Ogólnie takie masaże na kręgosłup są wskazane i dzięki nim możemy poczuć się znacznie lepiej.

monia86
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Może warto zapisać się na specjalistyczną rehabilitację?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Masaże na bóle kręgosłupa?"

Przewiń na górę