• Autor
    Odp.
  • firletka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

A jaka była przyczyna? Leki pomogą na chwilę. Jeżli nie zlikwidujesz przyczyny ból powróci. Jeżeli ból jest pomiędzy łopatkami, nie idziesz do rehabilitanta, który to może nastawić to spróbuj pospać tydzień na twardym podłożu. Na początku będzie trochę bolało, ale potem jak ręka odjął. A na te bóle trzeba wzmoćnić mieżnie kręgosłupa najlepiej na basenie

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Prawidłowo wykonany masaż relaksacyjny leczy obolałe i napięte miężnie, stosuje się go, aby pozbyć się uporczywych bólów. Poprzez usprawnienie krążenia krwi i stymulację układu limfatycznego organizm szybciej pozbywa się toksyn, co wpływa na jędrnożć i elastycznożć skóry. Warto spróbować 😉

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Z własnego dożwiadczxenia wiem, że mogą zaszkodzić a nie pomóc.
    Np przy takich schorzeniu jak przepuklina kręgosłupa masaże sa niewskazane.
    Więc najpierw ustalić z jakiego powodu boli kręgosłup.
    Na początku leczyli mnie na korzonki…

bbeataa
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

moją mamę przekonała joga i troche ja 😀 bo kupiłam jej sprzęt na JogaStyl po tym jak dowiedziałam się, że niektóre ćwiczenia użmierzają ból. Od tego się zaczęło,a teraz nawet ja się przyłączyłam.

marita
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

moją córkę masaże postawiły na nogi, ale to robił dożwiadczony specjalista, była zagrożona wypadaniem dysku, cos tam uciskało

rossa
    Participant
    • Tematów: 10
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Dokładnie, warto jest wybrać się do sprawdzonego miejsca. Mi pomogły wizyty w gabinecie medycyny naturalnej. Namówiła mnie na to koleżanka. Postawiło mnie to na nogi.
    Byłam tam na kilku masażach, pani terapeutka doradziła mi również co robić w domu aby nieco ulżyć w bólu. Gabinet mieżci się we Wrocławiu.
    A i dziewczyny ! Zrezygnowałam z miękkiego materaca na rzecz żrednio twardego. Jest znacznie zdrowszy !

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Rossa, jeżli po raz kolejny wrzucisz link zewnętrzny zostaniesz usunięta. Chyba nie warto?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Masaże na bóle kręgosłupa?"

Przewiń na górę