Miejsce pochówku pary prezydenckiej

• Autor
    Odp.
  • Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Jak sądzicie, Wawel to słuszny wybór?

sklizimizi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Nie sadze – to juz spora przesada. To był przecietny prezydent i przecietna pierwsza dama (mimo to bardzo ja szanuje za samodzielnosc i obrone in vitro!).

danielka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Para prezydencka powinna być wyróżniona i miejsce pochoku również, ale parą królewską to oni nie byli.
    Moim zdaniem powinni być pochowani na powązkach.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Królowie byli władcami państwa,teraz władze sprawuje prezydent-czemu więc nie na wawelu? poza tym juz jest po fakcie.Spory na ten temat uważam za bezsensowne,podobnie jak różnego rodzaju manifestacje.Raczej nie na miejscu w obliczu takiego nieszczężcia.

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Królowie byli władcami państwa,teraz władze sprawuje prezydent-czemu więc nie na wawelu?.

Wyjęłaż mi to z ust!

Dodam, że nie wszyscy królowie pochowani na Wawelu byli tacy wspaniali. Niektórym wydaje się po prostu, że jak ktoż był królem to i kimż wielkim zarazem.

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

[usunięto_link]

ale juz jest troche 'po czasie’, wiec po prostu wysylam swoj 'artykul’ i na tym koncze ten temat.

pozdrawiam

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Fajnie, że temat przycichł. Wydaje mi się, że zbyt napięte dyskusje, to lekkie nieporozumienie. Nikt nie był zadowolony, ale żeby się o to kłócić?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Miejsce pochówku pary prezydenckiej"

Przewiń na górę